این حلقه ها با فاصله یکسان با صدای حلقه همراه با صدای اصلی ساز، حالتی دلپذیر ایجاد می کنند. گوشه دیوار چوبی یک سوراخ دایره ای شکل وجود دارد که نوازنده در حین نواختن، انگشت شست خود را وارد می کند تا ساز را نگه دارد و با انگشتان باقی مانده هر دو دست به سطح ساز ضربه می زند. در حالی که نوازنده در حال نواختن است، ساز را تکان می دهد و باعث می شود که حلقه های آویزان شده در دیواره داخلی آن به لرزه درآید و در نتیجه صدای زنگ با ضربان پوست تولید می شود. هیچ یک از صداهای تولید شده در این ساز بلندی خاصی ندارند.
در دوران پیش از اسلام دف در موسیقی ایرانی و کردی وجود داشت، بنابراین ردپایی از ریتم های آن هنوز در موسیقی کردی وجود دارد، اما به دلیل ممنوعیت موسیقی با ظهور اسلام، این ساز برای بقای خود بسته شد. قارن در خانقاه ها و تکایای کردستان و بیش از ۱۳ خانقاه کردستان دوست دراویش کردستان شد و با ذکر و سماع آنها درآمیخت به طوری که در هر مقامی ذکر با آهنگ خاص خود در دف همراه است و در به عبارت دیگر، هر ذکری جایگاه خاص خود را دارد که به آن مواضع دف می گویند.

♦️ فرآیند یادگیری دف ♦️
مانند هر ساز، هنرجو در اولین دروس با تئوری موسیقی و نت خوانی آشنا می شود، سپس نحوه برداشتن ساز و انواع ضرب های به کار رفته در دف را می آموزد و به تدریج با انجام تمرینات اولیه یاد می گیرد. کتاب آموزش دف به تدریج ریتم های مختلف را یاد می گیرد و تکنیک های مختلف نواختن دف معرفی می شود.
فرآیند اولیه یادگیری این ساز به گونه ای است که هنرجو بتواند ریتم های ساده را به تنهایی یا هماهنگ با یک ساز یا صدا بنوازد، معمولا حدودا طول می کشد. یک سال بالاخره چند شرطی که پیشرفت شما را در یادگیری افزایش می دهد یکی علاقه، دیگری صبر، پشتکار و تمرین مکرر است.