بهزی
خرید و فروش محلوج پنبه پنبه داران خراسان در بجنورد
خرید و فروش محلوج پنبه پنبه داران خراسان در بجنورد

عرضه و فروش الیاف پنبه خارجی با کیفیت و وش پنبه در سراسر ایران

ویژگی ها و کاربرد های دارویی الیاف پنبه

زمان مطالعه 1 دقیقه

ویژگی ها و کاربرد های دارویی الیاف پنبه

یکی از ویژگی های مهم پنبه، نوع الیاف آن و ویژگی های الیاف پنبه است. این ویژگی ها باعث منحصریفرد شدن این گیاه شده و آن را برای صنایع نساجی مناسب کرده است. شاید برایتان جالب باشد که در برخی صنایع نساجی از موم زنبور عسل در کنار پنبه استفاده می شود تا برخی خواص پنبه تقویت شود.

ویژگی ها و کاربرد های دارویی الیاف پنبه

♦️خاصیت ارتجاعی الیاف ♦️

الیاف پنبه خاصیت ارتجاعی زیادی ندارند و اگر با کشش زیادی مواجه شوند نمی توانند به آسانی به حالت اولیه خود باز گردند.

♦️ اثررطوبت بر الیاف ♦️

سلولز موجود در الیاف پنبه 7 تا 8 درصد وزن خود آب جذب می کند. جالب است بدانید که استحکام الیاف پنبه پس از جذب آب، 20 تا 30 درصد افزایش می یابد. چون این الیاف پس از جذب آب، قطر و طولشان افزایش پیدا می کند و پس از خشک شدن، دوباره به حالت قبلی خود بر می گردند.

♦️ مقاومت الیاف به حرارت ♦️

الیاف پنبه مقاومت خوبی به حرارت دارند و می توانند ساعت ها در برابر حرارت 120 درجه سانتی گراد مقاومت کنند. سپس زرد رنگ شده و در حرارت 150 درجه سانتی گراد تجزیه می شود و در حرارت 240 درجه سانتی گراد بعد از چند دقیقه به کلی می سوزد و از بین می رود.

♦️ اثر نور خورشید بر الیاف ♦️

الیاف پنبه در معرض نور خورشید زردرنگ شده و استحکام خود را از دست می دهند و در مدت طولانی می پوسند.

♦️ خاصیت چربی موجود در الیاف ♦️

چربی موجود در الیاف پنبه باعث می شود که آب را جذب نکرده و روی آب باقی بماند، ولی اگر این چربی به کمک حلال های آلی مثل کلروفرم و کربن تتراکلرید از این الیاف گرفته شود، پنبه آب زیادی را جذب می کند.

ویژگی ها و کاربرد های دارویی الیاف پنبه

♦️ میزان حلالیت در اسیدها ♦️

آزمایشات انجام شده نشان می دند که پنبه در اسید هیدروکلریک و اسید سولفوریک حل می شود ولی در اسید استیک نمی تواند الیاف پنبه را حل نماید. برای رنگ رزی پنبه، از اسیدهای آلی استفاده می شود که اثر زیادی بر الیاف نداشته باشند.

♦️ مرسه ریزه کردن الیاف ♦️

زمانی که سود به پنبه اضافه شود، محلول سود که یک نمونه باز قوی است، الیاف پنبه را شفاف کرده و این الیاف پس از شست و شو با آب و خشک کردن آن ها، مانند ابریشم شفاف می شوند. این عمل همراه با حالت کششی سبب می شود که نخ های پنبه نیروی کششی بیشتری پیدا کرده و رنگ را به خوبی جذب کنند و به اصطلاح به ابریشم مصنوعی تبدیل شوند.

♦️ اثر مواد اکسید کننده بر الیاف ♦️

مواد اکسید کننده قوی مثل آب ژاول و آب اکسیژنه برای سفید کردن پارچه های پنبه ای بکار می روند. اگر پنبه مدت زیادی در این مواد باقی بماند بیشتر سفید می شود ولی مقاومت الیاف آن به همین تناسب کمتر می شود.

ویژگی ها و کاربرد های دارویی الیاف پنبه
🔻🔺 کاربردهای دارویی گیاه پنبه 🔻🔺

ویژگی مهم دیگر پنبه که کمتر به آن توجه می شود، خاصیت دارویی این گیاه است. البته وقتی صحبت زا خواص دارویی پنبه یم شود، برخی گمان می کنند که حتما باید الیاف سفید رنگ پنبه خاصیت دارویی داشته باشد. این در حالی است که پنبه یک گیاه است که برگ، گل، ساقه و ریشه دارد. تمامی این قسمت ها از گیاه پنبه می تواند خواص دارویی داشته باشد.

▪️جالب است بدانید که روغن دانه پنبه یکی از روغن های مرغوب جهان است که مصارف زیادی در طب سنتی کشورهای مختلف داشته و امروزه نیز در صنایع تولید روغن مورد استفاده قرار می گیرد. روغن دانه پنبه به دلیل وجود گوسیپول، خواص زیادی برای انسان به همراه دارد.

▪️ریشه و برگ پنبه خاصیت انقباضی دارند. از آن برای بهبود زایمان در زایمان طبیعی استفاده می شده و هنوز نیز در این زمینه کاربرد دارد.

▪️برگ گیاه پنبه طبعی گرم و خشک دارد. جوشانده برگ پنبه تب بر است. حتی گفته می شود چوشانده خود پنبه که صاف شده باشد نیز می تواند به کاهش تب کمک کند.

▪️دمنوش گل و برگ پنبه نرم کننده سینه است.

▪️به صورت موضعی استفاده از برگ پنبه می تواند التهاب و ورم را کاهش دهد. همچنین برگ های کوبیده شده گیاه پنبه با ترکیب برخی مواد دیگر برای کاهش التهاب در روند درمان بیماری نقرس مورد استفاده قرار می گیرد.

▪️هم روغن دانه و هم کنجاله دانه بعد از روغن کشی به عنوان یک داروی فوق العاده عالی برای تقویت قوای جنسی مورد استفاده قرار می گیرد. برخی مطالعات در طب سنتی نشان داده که مصرف کنجاله دانه پنبه می تواند تعداد اسپرم ها در مردان را بیشتر کند و به درمان ناباروری در مردان بپردازد.