بهزی
لوله کشی و نصب شیرآلات موسوی در جیرفت
لوله کشی و نصب شیرآلات موسوی در جیرفت

لوله کشی و نصب شیرآلات موسوی

دلایل چکه کردن شیرآلات

زمان مطالعه 1 دقیقه

دلایل چکه کردن شیرآلات

چکه کردن شیر آب مشکلی است که همه ما کم و بیش با آن آشنا هستیم. این یکی از مشکلات آزاردهنده‌ای است که می‌تواند حسابی اعصاب شما را خرد کرده و به منزل شما آسیب برساند. در این مطلب ضمن معرفی دلایل چکه شیر آب سعی می‌کنیم راه‌های بر طرف کردن این مشکل را نیز معرفی کنیم. بهتر است توجه داشته باشید که چکه کردن شیر آب دلایل مختلفی دارد.

شیر آب وسیله‌ای است که از چند بخش تشکیل شده است. این بخش‌های مختلف به وسیله اتصالات پیچی و واشر به یکدیگر متصل می‌شوند. هنگامی که شیر آب چکه می‌کند اغلب یکی از این بخش‌ها به شکل نامناسبی متصل شده است. برای رفع مشکل لازم است ابتدا شیر آب عیب یابی شود. با این کار متوجه می‌شوید کدام بخش از شیر آب چکه می‌کند. در ادامه با بر طرف کردن دلایل چکه آب با وسایل و ابزار مناسب، مشکل حل شده و دیگر آب هدر نمی‌رود.

💢 برخی از دلایل چکه شیر آب 💢

♦️ اتصال شیر به لوله آب ♦️

منظور از این بخش اولین محل اتصال شیر به لوله‌کشی آب منزل است. شیرآلات معمولا با استفاده از دو مهره به لوله‌کشی وصل می‌شوند. هنگامی که یکی از این دو مهره به خوبی نصب نشده باشد یا در هنگام نصب از واشر مناسب برای آن استفاده نشده باشد، ممکن است دچار چکه شود. این مورد از دلایل چکه شیر آب اغلب روی دیوار رطوبت انداخته و بدون اینکه با شیر کاری داشته باشید می‌توانید متوجه چکه آن شوید. دلیل این دیگری که ممکن است باعث این نوع از چکه کردن شیر آب شود، طراز نبودن شیر آب است.

هنگام نصب شیر به لوله‌کشی لازم است شیر‌های آب به صورت عمودی به لوله‌ها نصب شوند. در صورتی که یکی از شیرها به شکل مایل و مورب نصب شود، اتصالات لوله‌کشی در معرض خطر بوده و احتمال چکه کردن آب زیاد می‌شود. برای پیشگیری از این مشکل بهتر است هنگام نصب شیر آب به لوله‌کشی مطابق دستورالعمل دستگاه عمل کرده و واشرها و مهره‌های آن را به شکل درست و دقیق نصب کنیم.

در صورتی که شیر آب شما از محل اتصال به لوله‌کشی چکه می‌کند، در مرحله اول ضمن بستن فلکه آب، آن را باز کرده و اتصال آن را بررسی کنید. در صورت نیاز می‌توانید از مهره یا واشرهای جدید استفاده کنید. اگر مشکل به دلیل مهره و واشر و اتصال سرسری شیر آب بروز کرده باشد، به این ترتیب می‌توانید آن را بر طرف کرده و مشکل را حل کنید.

♦️ زیر دسته اهرمی ♦️

یکی از دلایل چکه شیر آب می‌تواند به دسته اهرمی شیر مرتبط باشد. برای بر طرف کردن این مشکل لازم است مهره کارتریج را بررسی کنید تا محکم نصب شده باشد. اگر مهره به خوبی محکم باشد و باز هم شیر آب چکه کند، به احتمال زیاد مشکل از خود کارتریج است. هنگامی که کارتریج تحت فشار بیش از حد قرار بگیرد ممکن است ترک خورده و یا دچار عیب شود. این اتفاق منجر به چکه کردن آب از زیر دسته اهرمی می‌شود. به این ترتیب با تعویض کارتریج می‌توانید از این مشکل خلاص شوید.

یکی دیگر از دلایل چکه کردن شیر آب می‌تواند به ناهماهنگی کف کارتریج با محل آن در شیر آب برگردد. در شیرهای آب نامرغوب، یا در نمونه‌هایی که تراشکاری کف آنها به خوبی انجام نشده باشد، این مشکل بروز می‌کند. برای حل این مشکل نیز باید کارتریج را تعویض کرد و از یک کارتریج هماهنگ استفاده کرد. در نهایت اگر مشکل از شیر آب باشد و انتهای آن به خوبی تراشکاری نشده باشد، ممکن است تعویض کارتریج نیز مانع از چکه آب نشود. در این موارد راهی به جز تعویض کامل شیر آب باقی نمی‌ماند.

دلایل چکه کردن شیرآلات

♦️ محل اتصال شیر به ظرفشویی یا روشویی ♦️

برای نصب شیر به ظرفشویی از اورینگ و مهره‌های خاصی استفاده می‌شود. در صورتی که اورینگ به درستی قرار نگرفته یا مهره به خوبی نصب شده باشد، می‌تواند یکی از دلایل چکه شیر آب محسوب شود. برای حل این مشکل محل اتصال شیر به ظرفشویی یا روشویی را بررسی کنید. در صورتی که چکه از این ناحیه است، بهتر است بررسی کنید ببینید آیا اورینگ به درستی در آن قرار گرفته است؟ در صورتی که مشکل از اورینگ باشد با تعویض آن به سادگی می‌توانید چکه کردن آب را بر طرف کنید.

در صورتی که مشکل با تعویض اورینگ حل نشود، ممکن است مشکل از نصب نادرست شیر باشد. برای این کار یک بار شیر را به کلی از سینک یا ظرفشویی باز کرده و با استفاده از واشر و مهره‌های مناسب آن را از نو نصب کنید. در مواردی نیز این امکان وجود دارد که دلیل چکه آب گشاد بودن سوراخ سینک یا روشویی باشد. این مشکل ممکن است به دلیل نصب بد یا ناهماهنگی قطعات به وجود بیاید. در صورتی که با استفاده از واشر و مهره راهی برای حل این مشکل وجود نداشته باشد، تعویض سینک یا روشویی ضرورت پیدا می‌کند. با این حال در بیشتر موارد با تعویض اورینگ این مشکل بر طرف می‌شود.

♦️ زیر سوپاپ شیر آب دوش ♦️

ساختار شیرهای دوش یا حمام برای استفاده در دو حالت دوش و وان طراحی شده است. برای تغییر این دو حالت یک سوپاپ در شیرهای دوش به کار برده می‌شود که اغلب با فشار آب کار می‌کند. در صورتی که این سوپاپ به درستی نصب نشده باشد، یا اینکه اورینگ‌های آن به خوبی نصب و محکم نشده باشند، مشکل چکه آب از زیر آن بروز می‌کند. برای حل این مشکل می‌توان سوپاپ را باز کرده و دوباره با استفاده از اورینگ‌های سالم آن را نصب کرد.

اما اگر مشکل از اورینگ یا نصب نادرست نباشد، به احتمال زیاد از تراشکاری بد شیر و کیفیت پایین سوپاپ یا جای قرار گرفتن آن است. در این موارد تعویض کامل شیر دوش تنها راه چاره برای بر طرف کردن مشکل چکه کردن شیر آب است.

دلایل چکه کردن شیرآلات

♦️ چکه آب از سر آبریز ♦️

یکی دیگر از دلایل چکه شیر آب می‌تواند خروج آب از محل اتصال شیر به لوله خروجی آب در ظرفشویی و روشویی، یا محل نصب شیلنگ به شیر آب در شیر توالت باشد. این مشکل می‌تواند به خاطر قرار نگرفتن واشر مناسب یا آب‌بندی مناسب آن باشد. برای حل این مشکل می‌توانید محل اتصال را باز کرده و واشر آن را تعویض کنید. در صورتی که همه اتصالات با واشر و آب‌بندی مناسب نصب شوند و همچنان مشکل چکه آب وجود داشته باشد، ممکن است مشکل از سوراخ بودن جداره‌های داخلی شیر آب باشد. در صورتی که مشکل از این موارد باشد، امکان تعمیر آنها وجود ندارد. به این ترتیب در صورت چکه آب به دلیل سوراخ یا عیب داخلی شیر، چاره‌ای جز تعویض شیر وجود ندارد.