بهزی

جست‌وجو

ایزوگام و موارد کاربرد آن

زمان مطالعه 1 دقیقه

ایزوگام و موارد کاربرد آن

✔️ ایزوگام چیست؟

ایزوگام، عایق رطوبتی هست که برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به هر سطح و مکانی استفاده می شود و مهمترین ماده تشکیل دهنده آن قیر هست، علاوه بر قیر درجه 1، الیاف تیشو و الیاف پلی استر و فویل آلومینیومی و مواد پلیمری دیگر هست که در ایزوگام استفاده می شود و باعث می شود یک لایه قیر مانند ایجاد شود و جلوی رطوبت را بگیرد و باعث عدم نفوذ رطوبت به هر سطح و مکانی می شود.

✔️ موارد کاربرد ایزوگام چیست ؟

در مرسوم ترین جایی که نصب ایزوگام استفاده می شود پشت بام منازل و ساختمان ها و سرویس های بهداشتی و کف آشپزخانه هست. علاوه بر این موارد ایزوگام برای سردخانه ها، استخرهای آب کشاورزی و تفریحی، پوشش لوله ها و عایق کاری لوله های فلزی، از نظیر لوله های نفت و گاز، سقف مرغداری ها، سقف سوله ها و روی هر سطحی که شما فکر می کنید ایزوگام قابلیت نصب دارد و باعث عدم نفوذ رطوبت خواهد شد. ایزوگام چیست را این گونه پاسخ می دهیم که نوعی پوشش مقاومت است که از قیر و الیاف مختلف مصنوعی ساخته شده و به وسیله گرما چسبانده می شود تا از نفوذ آب و ورطوبت به لایه های زیرین خود جلوگیری کند. در بیش‌ر ساختمان‌ها در مرحلهٔ پی و فونداسیون و در ایزولاسیون دیوارها، سرویس‌ها و پشت‌بام، ایزولاسیون با عایق رطوبتی ایزوگام صورت میگیرد که معمولاً عمر آن حداقل 10 سال می باشد.

✔️مواد تشکیل دهنده ایزوگام

در واقع ایزوگام هایی که در بازار وجود دارند بسته به این که محصول بصورت تک لایه و یا دولایه ساخته می شود، الیاف تیشو و پلی استر وارد تشتک قیر شده و سپس با مواد پلیمری (قیر پالایشگاهی) و یا قیر دمیده آغشته شده که در مرحله آخر و خروجی ضخامت ایزوگام تنظیم می شود و سپس فویل آلومینیومی به لایه آغشته به مواد چسبیده و وارد حوض آب شده و سرد می شود. در مرحله بعدی هم پلاستیک به لایه پشت آن اضافه شده و ایزوگام در مرحله آخر وارد آسانسور ذخیره‌ سازی می‌شود. همچنین در پایان کار فن‌های خشک‌ کننده عملیات خشک کردن ایزوگام را انجام داده تا آن را بتوان رول کرده و به شکل مخروطی درآورده شود. ایزوگام تشکیل شده از لایه‌های مختلفی است که باعث شده تا مقاومت بسیار بالایی در برابر بارش باران، برف و رطوبت داشته باشد که این لایه‌ها شامل: لایه‌ پلی‌اتیلن (polyethylene film) پودر معدنی (mineral powder) فویل آلومنیوم (aluminum foil) بافت (tissue) پلی‌استر (polyester) مواد افزودنی ویژه لایه‌ پلی‌اتیلن (polyethylene film) می‌باشد.

✔️ انواع ایزوگام کدام است؟

انواع ایزوگام از نظر لایه به سه دسته تقسیم می شود مورد اول که به آن ایزوگام تک لایه گفته می شود، یک لایه تشکیل شده معمولاً لایه داخلی تشکیل دهنده آن، الیاف پلی استر یا لایه اسپان باند هست، این ایزوگام ها چون تک لایه هستند دارای انعطاف بالاتری است. نوع دیگری از ایزوگام که به آن ایزوگام دولایه گفته می شود، از دو لایه داخلی الیاف پلی استر و الیاف شیشه استفاده شده است الیاف شیشه یا اصطلاحاً تیشو برای استحکام بیشتر ایزوگام استفاده می شود و ایزوگام به راحتی خم نمی شود و معمولاً دوام بالاتری هم دارد نسبت به ایزوگام تک لایه و جذب قیر بالاتری دارد و همین باعث می شود کیفیت این ایزوگام نسبت به ایزوگام تک لایه بالاتر باشد. ایزوگام نوع دیگری که هست به ایزوگام سه لایه معروف است که این ایزوگام از سه لایه الیاف داخلی استفاده شده که این نوع ایزوگام با جذب قیر بالاتر دارای کیفیت بالاتر است و برای استحکام آن از مفتول های سیمی استفاده می شود. این محصول برای مصارف خاص تولید می شود و مصارف عمومی ندارد.

✔️ انواع ایزوگام از نظر روکش

ایزوگام ها از نظر روکش هم دسته بندی شده و به 4 دسته تقسیم می شوند: ایزوگام فویل دار ایزوگام ساده یا پودری ایزوگام طرح دار ایزوگام سنگریزه ای

یک نوع ایزوگام، ایزوگام فویل دار است که روی ایزوگام از فویل آلومینیومی استفاده شده است و فویل فقط جهت جلوگیری از نور آفتاب استفاده شده و تاثیری در کیفیت ایزوگام ندارد و این نوع ایزوگام برای مکان هایی که در معرض نور خورشید است استفاده می شود. نوع دیگر ایزوگام، ایزوگام ساده یا اصطلاحاً پودری یا بدون روکش است که روی ایزوگام به جای فویل آلومینیومی از پودر معدنی یا پلاستیک استفاده شده است و این ایزوگام معمولاً برای زیر کار استفاده می شود مانند کف ساختمان ها و کف سرویس های بهداشتی. نوع دیگر ایزوگام، ایزوگام طرح دار یا رنگی است که این ایزوگام به جای فویل آلومینیومی از فویل طرح دار استفاده شده است که طرح های آن شامل آجری، چمنی، سرامیکی، چوبی و چندین طرح دیگر است. نوع دیگر ایزوگام، ایزوگام سنگریزه ای است که روی سطح این ایزوگام به جای فویل آلومینیومی از سنگریزه های طبیعی رنگی استفاده شده است.

✔️ مشخصات ظاهری ایزوگام استاندارد

ایزوگام استاندارد در ابعاد ۱۰*۱ متر (طول*عرض) و ضخامت ۳.۵ تا ۴ میلی‌ متر و وزن تقریبی ۴۰ تا ۴۲ کیلوگرم به ‌صورت رول ‌های وکیوم شده تولید می‌گردد. کارخانه تولید کننده ایزوگام باید استانداردهای اعلام شده از طرف مبادی ذیربط مانند اداره استاندارد و محیط زیست را به خوبی در تولیدات خود لحاظ کند. انواع استاندارد با نشان‌ گذاری روی رول عایق مشخص می‌شود و این نشان ‌گذاری باید در فاصله هر دو متر روی فیلم پلی‌ اتیلنی روی عایق چاپ شود برچسب عایق نیز باید نشانه‌گذاری شود و در این نشانه ویژگی‌ هایی از جمله نوع عایق رطوبتی، تاریخ تولید، وزن، ضخامت و علامت استاندارد چاپ می‌شود.

✔️ ایزوگام پودری و ایزوگام فویل دار

ایزوگام پودری تشکیل‌شده از یک ‌لایه پلی‌استر سوزنی و لایه تیشو نخ دار اشباع‌ شده با قیر و اصلاح‌ کننده‌های A.P.P که از طرف خارج با پودر معدنی و از طرف داخل با نایلکس پوشانده شده است که مناسب برای ایزولاسیون بام، کف آشپزخانه، حمام، پی ساختمان، دیواره استخر، مخازن و … می‌باشند. ایزوگام فویل دار از یک ‌لایه پلی‌استر سوزنی و یک‌ لایه تیشو نخ دار اشباع‌ شده که با قیر و اصلاح ‌کننده‌های A.P.P که از سمت خارج با روکش آلومینیوم و از سمت داخل با نایلکس پوشانده شده است، تشکیل شده و لایه آلومینیوم موجب انعکاس بیشتر از ۸۵% گرما و محافظت لایه اصلی ایزوگام از U.V (اشعه ماوراءبنفش) است این لایه بسیار مطلوب جهت استفاده در بام است.

✔️ مشخصات بهترین ایزوگام

⚫️ وزن هر رول 50 کیلوگرم ⚫️ ضخامت 5 میلی متر ⚫️ حداقل طول عمر 25 سال ⚫️دارای استاندارد CE اروپا ⚫️ دارای استاندارد ISO 9001 ⚫️ دارای ضمانت کارخانه ⚫️ تولید شده از بهترین مواد اولیه ⚫️ بسته بندی شیک با وکیوم و فوم داخلی ⚫️ قیمت مناسب نسبت به کیفیت

✔️ چگونه ایزوگام خوب بخریم؟

1.ایزوگامی را که دارای نشان استاندارد است انتخاب کنید. 2.ایزوگام را مناسب با ناحیه ای که نیاز به پوشش دارد انتخاب کنید. 3.عایق رطوبتی ایزوگام را متناسب با منطقه آب و هوایی خود انتخاب کنید. 4.رول عایق ایزوگام باید کاملاً سالم بوده و فاقد هر نوع شکستگی باشد. 5.از صلاحیت تیم نصب و اجرای ایزوگام حتماً اطمینان حاصل کنید. 6.وزن هر رول عایق ایزوگام نباید کمتر از 39 کیلوگرم باشد. 7.عایق های تابستانه و زمستانه از نظر فرمول تولید و میزان پایداری در سرما متفاوت هستند، ایزوگام مناسب را خریداری کنید. 8.در انتخاب ایزوگام پودری و ایزوگام فویل دار دقت لازم را داشته باشید و با مشاوره کارشناسی اقدام به خرید کنید.

✔️تفاوت ایزوگام چیست؟

ضخامت و وزن هر رول ایزوگام و قیر مصرف در تولید، از مهمترین تفاوت ها در عایق های رطوبتی است.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.