بهزی
داربست فلزی مجتبی عبدی در چالوس
داربست فلزی مجتبی عبدی در چالوس

داربست فلزی مجتبی عبدی

انواع داربست و کاربرد آن‌ها

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع داربست و کاربرد آن‌ها
🔶داربست فلزی🔶

داربست فلزی از لوله‌های با قطر 48.3 میلی‌متری یا در اصطلاح 5 سانتی‌متری ساخته می‌شود. این لوله‌ها با بست به یکدیگر متصل می‌شوند. به دلیل مقاومت و استحکام بالای این نوع لوله‌های داربستی غالبا در سازه‌های با ارتفاع بالا مورد استفاده قرار می‌گیرند.
این نوع داربست به منظور حمل وسایل و تجهیزات سنگین و هم چنین نگه داشتن چوب الوان برای ایستادن کارگران استفاده می‌شود. در طول کار تعمیر و مرمت سازه، ایجاد نمای آن و … استفاده از لوله‌های داربستی لازم و ضروری است.

انواع داربست و کاربرد آن‌ها
🔶داربست معلق🔶

یکی از انواع فرم قرارگیری لوله‌های داربست، نوع معلق آن است. بیشترین مورد استفاده از داربست معلق، مکان‌هایی است که ایجاد داربست از سطح زمین در آن غیر ممکن باشد.

🔶داربست پایه‌دار🔶

در مواقعی نیاز است تا در کمترین زمان ممکن و با سرعت بالا یک داربست ایجاد شود. در این مواقع داربست پایه دار بهترین انتخاب می‌تواند باشد که با روی هم قرار دادن لوله‌های داربستی به صورت عمودی، افقی و مورب ایجاد می‌شود.

🔶داربست مثلثی🔶

کاربرد اصلی این نوع داربست در ساختمان‌های با ارتفاع بالا است که تقریبا دسترسی به آن مکان‌ها غیر ممکن است. از مهم‌ترین موارد استفاده داربست مثلثی در کفراژبندی دال بتنی است. یکی دیگر از کاربردهای این نوع لوله‌های داربستی هنگام ساخت سقف‌های با وزن بالا است. داربست مثلثی در مکان‌هایی مانند فضاهای داخلی مساجد، فضاهای داخلی مخازن بزرگ آب و … کاربرد دارند.

🔶داربست خرپا🔶

این نوع داربست با قرار گیری یک صفحه مسطح بر روی لوله‌های داربستی به شکل مثلث ایجاد می‌شود. بیشترین کاربرد لوله‌های داربستی در این حالت نگه داری کارگر مشغول به کار در ارتفاعات کم است. مانند رنگ آمیزی دیوارها یا سقف ساختمان‌ها.