انواع مختلف این نماها شامل نمای پانچ متال، ورق فلزی، کامپوزیت آلومینیومی و استرچ متال میباشد. در ادامه به بررسی مختصر هر یک از این نماها میپردازیم. قیمت نمای فلزی ساختمان به نوع آن بستگی دارد، اما در مقایسه با نماهای جدید بسیار مقرون به صرفه است.
نمای ورق فلزی
در این نوع از نما مصالحی چون استنلس استیل، آلومینیوم بی رنگ، مس، گالوانیزه مورد استفاده قرار میگیرند. نمای ورق گالوانیزه از نماهای بسیار پرکاربرد است. روشهای نصب آن بسیار متنوع است که از این میان میتوان به سیستم استندینگ سیم، اسنپ لاک، اینتر لاک، فلت لاک، شینگل و کاست اشاره کرد.
نمای پانل کامپوزیت آلومینیوم
شکل پذیری و منعطف بودن آن از ویژگیهای این نوع میباشد. از این نما برای ساختمانهای اداری، تجاری، پالایشگاه و جایگاههای سوخت استفاده میشود. نمای فلزی طرحدار در این نوع بسیار مورد استقبال قرار گرفته و همین مسئله باعث شده است تا رونق بالایی داشته باشد. روشهای اجرای این نوع از نما به شرح زیر است:
روش ثابت روش ریلی روش L و H روش فیکس ریلینگ نمای پانچ متال
این نوع نماها اغلب در ساختمانهای فرهنگی مورد استفاده قرار میگیرد. روشهای نصب آن نصب مستقیم بر زیر سازی فلزی، نصب با خم بر روی زیر سازی فلزی و نصب با براکت فلزی بر روی پوسته اول نما میباشد.

مزایای نمای فلزی ساختمان
هر کدام از انواع نماهای فلزی مزایای خاص خود را دارند. مقاومت و دوام بالا از جمله ویژگیهای مهم نماهای ساختمانی محسوب میشود. این ویژگی سبب میشود تا نما در مقابل رطوبت و پوسیدگی دچار آسیب نشود. مزیت دیگر این نما حفظ رنگ است که طی سالیان دراز نیازی به تجدید رنگ نخواهد بود و طراوت و شادابی رنگ باقی خواهد ماند. قیمت نمای فلزی ساختمان مقرون به صرفه است و میتوان این مورد را از مزایای این نماها دانست. مقاومت در برابر آتش سوزی و حشرات نیز از جمله ویژگیهای مهم این نوع نما می اشد. در صورت رعایت تمام نکات مربوط به نگهداری این نوع نما سبب صرفه جویی در هزینهها نیز می شود. برخی از فلزات از جمله فولاد خواص فوق العادهای در طراحی ، ساختار و شکل پذیری دارا هستند که سبب زیبایی و تنوع در طراحی نمای فلزی میشود. از مزایای نمای فلزی ساختمان میتوان به رنگ پذیری و قابلیت ترکیب بالا اشاره کرد. شما میتوانید متناسب با دکوراسیون و نمای فولادی ساختمان رنگهای متنوعی را مورد استفاده قرار دهید.از دیگر مزایای نمای فولادی میتوان به موارد زیر اشاره کرد: تولید سریع و آسان تاثیر کمتر بر محیط و سبک بودن حفظ انرژی در تابستان بر اثر بازتاب نور خورشید