باسکول چیست؟
باسکول همان ترازو است. با این تفاوت که به وسیله باسکول اجسام سنگین و یا فوق سنگین را اندازهگیری میکنند. باسکولها قادر به وزن کردن اجسام 70 کیلویی تا چند ده تن هستند. همچون ترازو، باسکول نیز انواع مختلفی دارد.
باسکولها به دو دسته مکانیکی و دیجیتال تقسیم میشوند. نوع دیجیتالی دقت بیشتری در سنجش وزن دارد و کار با آن آسان است؛ در صورتی که نوع مکانیکی فناوری و امکانات کمتری داشته و اندازهگیری دقیقی ندارد.

حالا که تعریف کوتاهی از باسکول و ترازو خواندهایم. به سراغ تفاوت های این دو برویم:
🔹 حملو نقل:
ترازوها ابعاد کوچک و وزن سبکی دارند و به آسانی حمل میشوند. اما باسکولها به دلیل وزن و حجم بالایی که دارند، جابهجایی آنها سخت بوده و تنها با وسیله نقلیه جابهجا میشوند.
🔹 جنس بدنه:
اغلب ترازوها از پلاستیک فشرده درست شدهاند و تنها ترازوهای صنعتی سطح فلزی دارند. باسکولها به نسبت حجمهای سنگینی که وزن میکنند از بدنهای با استحکام بالا ساخته شدهاند. بدنه انواع باسکولها آهنی و فولادی است و در مواردی استیل نیز میباشد. پس بدنه باسکولها در برابر ضربه و صدمه مقاوم تر است.

🔹 مغز متفکر یا لودسل:
لودسلها هرگونه فشاری که از صفحه ترازو یا باسکول را حس کنند؛ آن را به صورت عدد تبدیل کرده و در صفحه نمایش نشان میدهند. باسکولها با توجه به حجم بالایی که اندازهگیری میکنند، لودسلهای بزرگتری در سطح آنها تعبیه شده است. به همین دلیل لودسلهای باسکول حساسیت کمتری نسبت به لودسل ترازو دارند. و میزان خطای آن نیز افزایش پیدا میکند. به قولی باسکولها قویتر و ترازوها دقیقتر هستند.
🔹 قابلیتها:
باسکول و ترازو نسبت به هر کدام از کاراییهایشان قابلیتهایی نیز دارند. به طور مثال باسکولها هرگز قابلیت زیرکشی را ندارد. و ترازوها نیز از قابلیت توزین مرحلهای محروم هستند. در کنار تفاوتهای بسیار، شباهتهایی نیز دیده میشود. از جمله امکان متصل شدن به wifi، چاپگر داخلی، نمایشگر و حافظه داخلی و…