تجهیزات صنعتی همیشه در معرض آسیب های جدی هستند، چرا که فضای کارخانه و محیط کارگاهی با متریال بسیار مقاوم و سنگین در ارتباط می باشد. به عنوان مثال در کارخانه ی گندله سازی سنگ آهن که مستقیم از معادن استخراج شده است، برای تبدیل به قطعات کوچکتر راهی تعمیر آسیاب صنعتی می شود. تیغه های دستگاه هر چند که بسیار قدرتمند باشند در اثر چرخش های مدادم و قطعه قطعه کردن سنگ آهن، ممکن است کمی دچار آسیب شوند و یا حتی بشکنند. البته این موضوع به حجم کاری نیز بستگی دارد. در طولانی مدت چرخ دنده هایی که حرکن تیغه را تعیین می کنند، به دلیل فشاری که سنگ آهن بر روی آن ها ایجاد کرده است، دچار سایش خواهند شد، بدین ترتیب آسیاب صنعتی دچار آسیب شده است و برای حفظ آن باید سریعا اقدام تعمیر آسیاب کرد.
مثال بالا یکی از صد ها دلیل آسیب رسیدن به آسیاب صنعتی می باشد. آسیاب ها یک دستگاه برقی محسوب می شوند، ولتاژ ورودی در کارکرد دستگاه اهمیت زیادی دارد، اگر این ولتاژ داری نوسانات غیر عادی باشد، به مدار های الکتریکی آسیب وارد شده مه باید حتما مورد بررسی و احیا قرار یگیرند. در صورتی که آسیب وارد شده در اثر نوسانات برق زیاد باشد، احتمال سوختگی موتور آسیاب نیز وجود داشته که فرآیند تعمیر آسیاب را کمی سخت و هزینه بر خواهد کرد. برای جلوگیری از این موضوع باید همیشه از ترانز های کنترل کننده ی ولتاژ استفاده کرد.
میزان متریال ورودی به دستگاه آسیاب مشخص شده، چرا که توان و ظرفیت خاصی برای آسیاب تعیین شده است. در صورتی که خارج از این رفیت مواد اولیه راهی آسیاب شود، موتور هر چقدر هم که تلاش کند، جوابگوی این میزان از ورودی ها نمی باشد. اولین عکس اعمل دستگاه، داغ شدن موتور می باشد. اگر در همان لحظه دستگاه خاموش و یا تخلیه نشود، احتمال سوختگی موتور و خراب شدن قطعات موجود در آن وجود دارد. برای رفع این مشکل باید پیش از ریختن مواد اولیه درون دستگاه، از یک ترازو و یا پیمانه استفاده شود.
⚛️ نحوه ی تعمیر آسیاب ⚛️
ممکن است حین فعالیت، آسیاب از حرکت بایستد و یا علائم عجیبی هم چون دود، گرمای بیش از حد و جرقه های الکتریکی از خود نشان بدهد. هم چنین اگر مانند همیشه آسیاب نکرد و مواد خروجی مانند روز اول نبودند، گویای نیاز به تعمیرات برای آسیاب می باشد. برای تعمیر آسیاب ابتدا باید توسط افراد ماهر و تکنسین های مخصوص به تعمیرات دستگاه صنعتی، آسیاب مورد بازبینی و ارزیابی قرار گیرد. معمولا تعمیر کار ابتدا تمامی اتصالات و پیچ و مهره را مربوط به بدنه را باز کرده و درون آسیاب را بررسی می کند.
تشخیص آسیب دیدگی هم چون تشخیص بیماری در انسان ها که توسط پزشک انجام می شود، حائز اهمیت است. اگر به درستی مشکل ایجاد شده، تشخیص داده نشود، تعمیرات به خوبی پیش نرفته و مجددا باید مراحل طی شده از ابتدا انجام شوند. برای جلوگیری از چنین پیشآمد هایی لازم است تا تعمیر آسیاب را به افراد ماهر و حاذقی بسپارید. پس از آن تعمیرکار مشکل آسیاب را متوجه شد، شروع به تعمیر و یا تعویض قطعه خواهد کرد. در اتاق عمل بدن بیماران شکافته شده و مشکل موجود در بدن برطرف خواهد شد. در مورد تعمیرات دستگاه های صنعتی هم چون آسیاب نیز این موضوع وجود دارد. تعمیرکار هنگام تعمیر آسیاب به درون دستگاه نفوذ می کند.
پس از آن که تعمیرات مربوطه انجام شد، لازم است تا دستگاه مورد بررسی نهایی قرار بگید. در این مرحله عملکرد دستگاه تازه تعمیر شده باید سنجیده شود. اگر مشکلی وجود داشت که هنوز حل نشده است، باید برطرف شود. هم چنین امکان دارد تا روند تعمیرات به خوبی سش نرفته باشد و یا حین سر هم بندی مجدد قطعه به اشتباه نصب شده باشد، در مرحله ی نهای با چکاپ کامل دستگاه اطمینان از تعمیرات انجام شده، میسر خواهد شد. البته در یک بازه ی زمانی چند روزه به دستگاه فرصت داده می شود تا عملکرد آن سنجیده شود.
چه قسمت هایی در آسیاب قابل تعمیر می باشند؟
آسیاب صنعتی جثه بزرگی داشته و دارای اجزای مختلفی است، هر کدام از قطعات بیرونی و درونی دستگاه ممکن است، آسیب دیده و خراب شود. ابتدا خرابی های ایجاد شده بر روی دستگاه بررسی می شوند، در صورتی که آسیب وارد شده قابل حل و فصل باشد، امکان تعمیر وجود خواهد داشت. گاهی محفظه ی مخصوص ورود متریال به دلیل حجم سنگینی که دارد، شکسته می شود. در چنین شرایطی می توان این محفظه را با جوشکاری های مختلف مورد تعمیر قرار داد. اما اگر شکستگی بسیار زیاد باشد، بهتر است این قسمت را تعویض کرد و یک محفظه ی نو و سالم برای آسیاب خرید. برای مشکلات ایجاد شده برروی بدنه در صورت امکان تعمیر پیشنهاد می شود، اگر آسیب وارده با تعمیر حل نشد، تعویض آخرین راه حل است.
اما در رابطه با قطعات درونی آسیاب، مشکل کمی پیچیده تر خواهد شد. چرا که ممکن است چندین قطعه با همدیگر خراب شده باشند. تعمیر و یا تعویض دو گزینه ی پیش رو هستند، اما بک فاکتور وجود داشته که باید به آن توجه کرد. بعضی از قطعات درونی، هم چون موتور ارزش بالایی دارند. گاهی هزینه ی تعمیر موتور به حدی بالاست که با قیمت خرید آسیاب نو تفاوت اندکی دارد. در چنین شرایطی توصیه می شود که تعمیر آسیاب کنار گذاشته و به سراغ خرید یک دستگاه جدید بروید.
برآورد هزینه های تعمیر آسیاب نقش مهمی در تصمیم به تعمیر و یا تعویض خواهد داشت. دلیلی که از عبارت هزینه در کنار تعمیرات بکار می آورد این است که مبلغی که خرج شده است بابت تعمیرات در آینده باز گردانده شده و به سود دهی برسد. اما زمانی که تعمیرات انجام شده و اثر گذاری مثبت نخواهد داشت، توصیه می شود تا به جای انجام تعمیرات زیان بار، دستگاه جدید خریداری شود. با توجه به شرایط موجود تمامی قطعات موجود در دستگاه صنعتی را می توان تعمیر کرد، اما به شرطی که از نظر مالی نیز تعمیرات مقرون به صرفه باشد.