بهزی

جست‌وجو

درب اتوماتیک چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

درب اتوماتیک چیست؟

درب اتوماتیک، به دربی گفته می شود که با استفاده از حسگرهای حرکتی یا ریموت های کنترل، باز و بسته می شود. درب های اتوماتیک در جهت های مختلف حرکت می کنند و در مدل های متنوع ساخته می شوند. متریالی که برای ساخت این نوع درب ها به کار می رود، متفاوت است و بسته به اینکه از چه تکنولوژی برای تولید درب اتوماتیک استفاده می شود، یک نوع خاص از درب تولید می گردد. درب های متحرک فروشگاه ها، بانک ها، پارکینگ منازل ویلایی و مجتمع های مسکونی، مراکز خدماتی و بیمارستان ها، از جمله مکان هایی هستند که از درب اتوماتیک برای ورود و خروج، در آن ها استفاده شده است. اساس عملکرد این درب ها پیچیده نیست اما نصب سیستم هوشمند آن، به تخصص و مهارت فنی نیاز دارد. طبیعی است که خودتان به تنهایی قادر نخواهید بود یک سیستم درب اتوماتیک را با تمام تجهیزات الکترونیکی آن نصب کنید.

فناوری عملکردی درب اتوماتیک درب اتوماتیک بر اساس سه عملکرد فنی مکانیکی، هیدرولیکی و پنوماتیکی کار می کنند. در عملکرد مکانیکی، درب اتوماتیک توسط چرخ دنده و گیربکس به حرکت در می آید؛ درب اتوماتیک هیدرولیکی بر اساس تغییرات فشار سیالات و روغن عمل می کند و در مورد درب اتوماتیک پنوماتیک، فشار گازی، تعیین کننده حرکت درب می باشد. با توجه به نوع کاربری که در یک مکان بخصوص وجود دارد، از یکی از انواع درب های اتوماتیک فوق با فناوری نامبرده، استفاده می شود. تجهیزات فنی درب اتوماتیک درب اتوماتیک از قسمت های مختلفی تشکیل شده است. نصب این نوع درب ها باید حتماً توسط افراد ماهر انجام شود. هر یک از قطعات الکترونیکی باید در محل مخصوص به خود قرار گیرند. به طور کلی اجزای اصلی درب های اتوماتیک عبارتند از: • موتور الکتریکی • برد الکترونیکی • ریموت • حسگرها – چشمی ها • تجهیزات امنیتی • چرخ دنده و گیربکس • فلاشر • قفل برقی و مکانیکی درب اتوماتیک انتخاب و نصب هر یک از تجهیزات بالا بر روی یک درب اتوماتیک، به نوع و مدل درب بستگی دارد. درب اتوماتیک کشویی، دو لنگه، درب سکشنال، لولایی، زیر سقفی، صنعتی، گَردان، مثلثی و درب اتوکاتیک شیشه ای از مدل های متنوع و پرکاربرد درب های اتوماتیک هستند. نقش و ضرورت وجود سنسورها در درب اتوماتیک سنسورها یا حسگرها، اجزای اصلی درب های اتوماتیک هستند. حسگرها برای این نوع درب های هوشمند دارای مدل های مختلفی هستند که هر کدام، یک کاربری ویژه را در سیستم اتوماتیک ایجاد می کنند. انواع سنسورهای درب اتوماتیک عبارتند از: *سنسور مایکروویو بازتابی: برای درب های اتوماتیک که عملکرد سریع و ایمن را طلب می کنند، نصب سنسورهای مایکروویو بازتابی توصیه می شود. این نوع حسگرها قدرت تشخیص بسیار بالایی دارند و به خصوص برای درب اتوماتیک شیشه ای به کار می روند. *سنسورهای مادون قرمز (سنسورهای تشخیصی مادون قرمز): استفاده از سنسورهای مادون قرمز در نصب درب اتوماتیک، امکان تشخیص حرکت ها را در محدوده خاصی فرآهم می کند. مزیت اصلی این نوع سنسور، هماهنگی با تمام انواع درب های اتوماتیک است. سرعت عمل این حسگر بسیار بالا بوده و با نصب آن بر روی سیستم اتوماتیک، مصرف انرژی کاهش می یابد. حساسیت بالای این سنسور نسبت به حرکت در محدوده تشخیص آن، امنیت افراد را بالا می برد، به همین جهت این حسگر را جزو جدیدترین مدل های سنسور درب اتوماتیک قلمداد می کنند. *سنسورهای ترکیبی: سنسورهای ترکیبی، همان طور که از نام آن ها مشخص است، ترکیبی از دو فناوری مادون قرمز و مایکروویو است. ایمنی بالای این سنسورها در هنگام برخورد درب اتوماتیک با اشیا، مهم ترین مزیت آن ها به شمار می رود. اگر جسمی به طور تصادفی در میان دو لنگه درب اتوماتیک قرار بگیرد، موقعیت جسم توسط این حسگرها شناسایی شده و از برخورد درب با مانع جلوگیری می شود. *حسگرهای ترکیبی درب اتوماتیک با فناوری لیزری: میدان دید وسیع این سنسورها از مزیت برجسته آن ها است. این حسگر قابلیت تشخیص اشیاء را در محدوده خاصی دارد و از برخورد درب به اجسام جلوگیری می کند. درب اتوماتیک برقی، محبوب ترین درب های اتوماتیک در بازار

استفاده از درب اتوماتیک که با تکنولوژی هیدرولیک و پنوماتیک کار می کند به دلیل وجود معایبی، منسوخ شده است. امروزه نوع درب اتوماتیک برقی که توسط موتورالکتریکی قوی باز و بسته می شود، رواج بیشتری یافته است. موتور الکتریکی که در این درب به کار می رود، نیروی لازم برای حرکت را به گیربکس منتقل می کند و سپس جک درب را به گردش در می آورد و در نهایت، درب اتوماتیک، باز و بسته می شود. نصب این نوع درب ها بسیار ساده است و توسط متخصصان فنی قابل اجرا می باشد.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.