بهزی
فروش عمده و صادرات انواع میوه جات بدوی در تهران

فروش عمده و صادرات انواع میوه جات بدوی در تهران

فروش عمده و صادرات انواع میوه جات بدوی

روشهای تازه نگهداشتن میوه‌جات

زمان مطالعه 1 دقیقه

روشهای تازه نگهداشتن میوه‌جات

طعم میوه‌جات و سبزیجات تحت تاثیر نوع برداشت و نحوه‌ی نگهداری آنها پس از رسیدن است.

برای تازه نگهداشتن میوه‌جات و مزه‌ی محصولات تازه که در بازار میوه و تره‌بار تهیه می‌کنید یا در باغچه خود می‌کارید، باید بدانید چگونه آنرا در خانه نگهداری کنید.

بیشتر میوه‌جات و سبزیجات را باید فقط در دمای اتاق نگهداری کرد زیرا دمای یخچال (معمولا بین 3.3 تا 5.6 درجه سانتی گراد است.) می‌تواند به میوه و سبزیجات آسیب زده و مانع از رسیدن آنها و داشتن مزه و بافت مناسب شوند. بطور مثال، زمانی که موز را در یخچال نگهداری می‌کنیم، پوستشان سیاه شده و مزه‌ی خوبی نخواهند داشت و سیب‌زمینی‌های شیرین مزه‌ی خود را در یخچال از دست می‌دهند و هنگام طبخ پوستشان سفت می‌شود.

اگر هندوانه بیشتر از 3 روز در یخچال نگهداشته شود طعم و مزه‌ و رنگ خود را از دست می‌دهد. اگر گوجه فرنگی‌های صورتی رنگ و نرسیده را در دمای اتاق نگه داریم قرمز می‌شوند و طعم بهتری پیدا می‌کنند. آنها در یخچال قرمز نمی‌شوند و حتی گوجه فرنگی‌های قرمز در صورت ماندن در یخچال طعم خود را از دست می‌دهند.

دیگر محصولات تازه را می‌توان در آشپزخانه خارج از یخچال نگهداری کرد و پس از آن در یخچال نگهداشت. تعدادی از میوه‌جات و سبزیجات وقتی در دمای اتاق نگهداری شوند، پر قند و نرم می‌شوند. بطور مثال نوعی هلو در چنین شرایطی شیرین‌تر و نرم‌تر می‌شود. پس از رسیدن آن میوه می‌توان آنرا بدون اینکه طعم و مزه‌ی خود را از دست دهد در یخچال گذاشت.

نگهداری میوه‌جات در آشپزخانه خارج از یخچال باید بگونه ای باشد که نور مستقیم آفتاب بر روی میوه و سبزی مورد نظر نتابد. میوه و سبزیجاتی که توصیه می‌شود بدین روش نگهداشته شوند را می تواند تا چند روز نگهداشت. حتی از دست دادن رطوبت می‌تواند از طریق قرار دادن آن در یک کاسه پلاستیکی کاهش یابد. محصولات تازه را در کیسه‌های پلاستیکی در آشپزخانه نگه ندارید چون این کار رسیدن میوه را کند می‌کند و بخاطر تجمع دی اکسید کربن و کاهش اکسیژن در کیسه‌ی وکیوم شده بوی بد آن را افزایش دهد.

سرعت رسیدن میوه در کاسه یا کیسه‌ی کاغذی می تواند با گذاشتن یک سیب رسیده در میان 5 تا 7 میوه‌ی کال افزایش یابد. سیب رسیده اتیلن تولید می‌کند که سرعت رسیدن را افزایش می‌دهد.

روشهای تازه نگهداشتن میوه‌جات
💠 نگهداری در یخچال 💠

میوه و سبزیجات یخچالی را باید در ظرفها و کیسه‌های سوراخ دار در کشوی یخچال نگهداری کرد. شما می‌توانید این کیسه‌ها را بخرید یا می‌توانید روی کیسه‌های معمولی چندین سوراخ ایجاد کنید. (تعداد سوراخها باید بقدی باشد که به اندازه‌ی کافی هوا در آن جریان داشته باشد.)

برای جلوگیری از تاثیر مخرب اتیلن میوه بر روی سبزیجات، میوه‌ها را از سبزیجات جدا کنید. ( یک کشو برای هر گروه). همه‌ی میوه‌جات و سبزیجات یخچالی را در طی چند روز مصرف کنید چرا که نگهداری به مدت طولانی ترباعث از دست رفتن تازگی و طعم میوه‌جات می‌شود.

روشهای تازه نگهداشتن میوه‌جات
💠 نگهداری ایمن میوه‌جات💠

برای اطمینان از آلوده نشدن میوه‌جات و سبزیجات توسط باکتری‌های مضر، باید هنگام انتخاب و نگهداری میوه‌جات و سبزیجات چندین قدم ساده برداشت.

✅ در سبد خرید در فروشگاه و در خانه، میوه‌جات و سبزیجات را از گوشت خام، مرغ و ماهی جدا نگهدارید.

✅ زمانی که در خانه هستید، تمامی محصولات تازه و خرد شده آماده مصرف را در یخچال نگهدارید تا خنک بماند.

✅ تمامی سبزیجات و میوه‌جات از جمله هندوانه و خربزه را قبل از مصرف بشویید. قسمتهای آسیب دیده و خراب میوه‌جات را قبل از مصرف ببرید.

✅ قبل و بعد از استفاده از میوه‌جات حتما ظروف و ابزار مورد استفاده را بخوبی بشویید و حتما دستانتان را با آب و صابون گرم بشویید.

✅ میوه‌جات و سبزیجات را باید با آب روان شست. خیس کردن آنها در آب احتمال آلودگی آنها را افزایش می‌دهد.

✅ محصولاتی نظیر سیب، خیار، و هندوانه را می‌توان با یک اسفنج نرم تمیز کرد.

✅ میوه‌جات و سبزیجات شسته شده‌‌ را با دستمال کاغذی حوله‌ای خشک کنید.

✅ زمانی که میوه‌جات و سبزیجات بریده یا آماده شدند، باید در یخچال نگهداری شوند. پس از سرو کردن آنها سریعا آنها را در یخچال نگهدارید.

✅ لازم نیست که محصولات تازه و شسته شده و بسته بندی شده بریده شده را شست. اگر می‌خواهید این نوع محصولات را دوباره بشویید، مراحل بالا را طی کنید. همیشه سالادهای آماده خارج از بسته بندی را زیر آب شیر بشویید.