لباس فرم اداری چه خصوصیاتی دارد؟
پوشیدن لباس فرم اداری پدیده تازه ای نیست سالیان درازی است که شاغلین در حرفه های مختلف از لباس کار مخصوص استفاده می کنند. انواع لباس کار مردانه و لباس فرم زنانه طراحی شده که هر کدام ویژگی های خاصی دارند. هر مانتو اداری و لباس کاری را نمی توان برای سایر ادارات و شرکت ها استفاده کرد. لباس فرم اداری ، مخصوص هر ارگان و با توجه به هدف سازمانی طراحی می شود. لباس فرم ارتش از اولین لباس های اداری در دنیاست ولی امروزه با صنعتی شدن جهان و شاغل شدن افراد در واحدهای اداری، یونیفورم هماهنگ اداری در همه ارگان ها استفاده می شود.
مانتو فرم اداری ( لباس فرم اداری ) چیست؟
مانتو فرم اداری تن پوش ویژه بانوان شاغل در ارگان ها و سازمان ها است که برای حضور در محل کار، پوشیدن آن الزامی است. مانتو اداری دارای طراحی زیبا و شکیل بوده، خوش فرم و خوش استایل دوخته می شود. در برخی از ادارات و موسسات دولتی و خصوصی پوشیدن لباس فرم اداری برای آقایان و مانتو اداری برای خانم ها اجباری است. مدیران سازمان های معتبر برای بالا بردن پرستیژ کاری کارکنان و ایجاد روحیه خوشپوشی تمایل به استفاده از مانتو اداری و لباس فرم اداری دارند. طراحی لباس فرم با توجه به معیارهای مدیریت و در نظر گرفتن المان های زیبایی شناختی توسط افراد با تجربه انجام می شود. حتی بسیاری از افرادی که لباس فرم مشخصی ندارند نیز تمایل دارند از لباس رسمی اداری برای محل کار استفاده کنند.
چرا پوشیدن لباس فرم اداری مهم است؟
هر چند این مدیران سازمان ها و ارگان ها هستند که بر پوشش فرم اداری کارمندان تاکید دارند ولی تنها کارفرمایان از منافع لباس فرم یک دست سود نمی برند. به طور معمول این لباس برای 3 طیف مختلف در هر سازمان منافعی را به همراه دارد. در یک تقسیم بندی ساده می توان چنین در نظر گرفت:
منافع کارفرما
منافع کارکنان
منافع مشتری
1- منافع کارفرما
چرا کارفرما از لباس فرم اداری و مانتو اداری هماهنگ در شرکت خود سود می برد؟ سرمایه گذاری در طراحی و دوخت لباس فرم برای کارفرمایان هزینه بر است ولی با توجه به منافع آن، هیچ تردیدی برای صرف هزینه بیشتر در این زمینه باقی نمی ماند. بدون تردید کارفرمایانی که در شرکت خود پوشیدن لباس فرم رسمی را اجباری اعلام می کنند جنبه های مثبت این کار را هم در نظر می گیرند. الزام به پوشیدن مانتو اداری و لباس فرم به کارمندان، یک بازی برد-برد برای صاحبان مشاغل و مدیران است برخی از این مزایا عبارتند از:
افزایش بهره وری کارکنان
بررسی ها نشان دهنده آنست که پوشیدن لباس فرم یک دست بهره وری کارمندان را افزایش می دهد. افزایش بهره وری و بازدهی مطلوب شاغلین در یک سازمان موجب بالندگی و شکوفایی نهاد و ارگان ذیربط خواهد شد. طی یک نظر سنجی بیش از نیمی از کارکنان نسبت به پوشیدن لباس فرم و مانتوی اداری احساس خوبی داشتند و آن را مثبت ارزیابی کرده اند. در این مورد کارمندان آقا و خانم های کارمند در نظر سنجی شرکت کرده اند و هر دو گروه رضایت خود را از پوشش هماهنگ رسمی اعلام کرده اند.
لباس فرم اداری و نقش آن در برندینگ
بدون تردید لباس فرم ابزاری کارآمد برای موفقیت نام تجاری سازمان است. صرف هزینه برای طراحی و دوخت لباس فرم در برابر ارزش تبلیغاتی این لباس بسیار مقرون به صرفه است. در نظر داشته باشید که امکان طراحی مانتو اداری و لباس فرم با طرح مورد نظر سازمان یک امکان تبلیغاتی موثر است. برای مثال مانتو فرم اداری شرکت های هواپیمایی و فروش بلیط معرف شرکت مربوط و هویت کاری آن است. کدام رسانه تبلیغاتی می تواند با هزینه ای اندک، تبلیغاتی وسیع را هدایت کند؟ در عصر حاضر تبلیغات غیر مستقیم بهترین راه برای موفقیت کسب و کار است.
به جای تبلیغات متداول یک لباس فرم اداری زنانه شیک را برای کارمندان در نظر بگیرید. درج لوگوی سازمان روی لباس و استفاده از رنگ سازمانی، بهترین شیوه برندسازی است که نیازی به توضیح و تفسیر ندارد. ظاهر یک دست و شیک تیم همکاران نشان دهنده حرفه ای بودن و اعتبار برندینگ شرکت است. اگر فکر می کنید حرفه ای هستید چرا برای کارمندان مانتو اداری شیک و لباس فرم خریداری نمی کنید؟
راحتی و ایمنی لباس کار
مانتو اداری شکیل و زیباست. این مانتو نشان دهنده هویت سازمان است ولی انواع لباس فرم اداری می توانند به نوعی ایمنی کارکنان را نیز فراهم کنند. برخی از لباس های فرم دارای خواص ویژه ای هستند که با توجه به نوع کار در نظر گرفته می شود. مثلا لباس های فرم کار می تواند ضد حریق، ضد اشعه های آلوده و یا شب نما باشد. این موارد با توجه به شرایط کاری کارکنان کار بررسی می شود. ایمنی در محیط کار بسیار مهم است و مدیران ارگان های دولتی و خصوصی روی آن سرمایه گذاری می کنند.
2- منافع کارکنان
چرا کارکنان از پوشیدن لباس فرم هماهنگ استقبال می کنند؟ بدون تردید یکی از دغدغه های شاغلین پوشیدن لباس مناسب در محیط کار است. به خصوص خانم ها بیشتر درگیر تهیه مانتو اداری هستند. فرم لباس سبک و سلیقه فرد را مشخص می کند و استایل هر فرد با سبک لباس پوشیدن ارتباط دارد. چنانچه افراد با فرهنگ ها و سلایق متفاوت در یک محیط اداری از لباس های متفاوتی استفاده کنند، تفاوت های فردی و نابرابری ها بیشتر دیده می شود. بدون تردید استفاده از لباس فرم اداری و مانتو اداری برای کارکنان شاغل در یک اداره منافعی را در بر دارد از جمله:
احساس برابری و هم سطح بودن کارکنان با همکاران در محیط اداری
ظاهری شکیل و متناسب با محیط کار
عدم نگرانی برای تهیه لباس های اداری مناسب محل کار
صرفه جویی در هزینه های خرید لباس با قیمت های بالا
ایجاد روحیه مثبت و بازدهی مطلوب کارکنان
3- منافع مشتری
پوشیدن مانتو اداری هماهنگ و لباس فرم اداری چه تاثیری روی مشتری دارد؟ دغدغه اصلی صاحبان کسب و کار دیده شدن توسط مشتری است. لباس فرم اداری ابزاری مناسب برای نیل به این هدف است. مشتری با ورود به یک اداره یا مرکز خرید و … با افراد زیادی روبرو می شود و نمی داند چه کسی مسئول رسیدگی به مشکل اوست. مانتو اداری و لباس فرم راه ساده ای برای شناسایی کارمندان توسط مشتری است. شرکت ها و سازمان هایی که بتوانند روی مشتری تاثیر مطلوب بگذارند همیشه موفق تر هستند. همه تلاش های مدیران و کارکنان در ارگان ها برای جلب نظر مشتری است. بدون تردید این مشتری است که بقا و ماندگاری یک شرکت را تضمین می کند. مانتو اداری و لباس فرم اداری بیشترین تاثیر را در ایجاد تصویر ذهنی مطلوب برای مشتریان دارد.
مشتری کارمندان را از روی ظاهر قضاوت می کند و این پیشداوری ذهنی روی تصمیم گیری تاثیرگذار است. حال آنکه پوشیدن لباس فرم هماهنگ حس خوب حرفه ای بودن را به مشتری انتقال می دهند. در یک نظر سنجی که توسط JD Power و Associates انجام شده پرسشنامه هایی در اختیار مشتریان قرار گرفت و نتیجه بسیار شگفت انگیز بود. در حدود 40 درصد از افراد پاسخ دهنده کارمندان با پوشش هماهنگ را حرفه ای و و متخصص می دانند. بیش از 52 درصد از پاسخ دهندگان، کارمندان با لباس فرم یک دست و مانتو اداری را افرادی قابل اعتماد تر دانسته و مایلند به پیشنهادات شان عمل کنند. 54 درصد از افراد پاسخ دهنده در این نظرسنجی نیز با کارمندان اونیفورم پوش احساس راحتی بیشتری داشته اند. نتایج این نظرسنجی عمومی نشان دهنده تاثیر مثبت مانتو اداری و لباس فرم اداری بر روی رفتار مشتری است.
بهترین پارچه برای دوخت مانتو اداری کدام است؟
جنس پارچه مانتو فرم اداری و لباس فرم اداری
لباس فرم یک یونیفورم است که می تواند از انواع پارچ ها دوخته شود. اما اگر راحتی کارمندان را در نظر بگیرید باید از پارچه های مناسب برای دوخت مانتو اداری استفاده کنید. اغلب ادارات دو دست لباس فرم تابستانی و زمستانی را برای کارکنان در نظر می گیرند که مناسب با وضعیت هوا و دما انتخاب می شوند. به طور معمول پارچه هایی با الیاف طبیعی و نخ برای دوخت مانتو اداری مناسب تر هستند. لباس فرم نباید موجب تعریق بیشتر شود بلکه باید پارچه های اونیفورم اداری سبک و خنک باشد. پارچه های رسمی با رنگ ثابت مناسب دوخت لباس فرم اداری هستند.
فاستونی پارچه ای مناسب برای تهیه کت و شلوار اداری است که می تواند در دوخت مانتو فرم اداری هم استفاده شود. دیگر پارچه مناسب برای خانم های کارمند ترگال است. این پارچه سبک و راحت بوده و تن خور خوبی هم دارد. استفاده از کتان، ویسکوز، فیونا، پرادو، کجراه و پارچه پرشیا نیز برای مانتو اداری رایج است. آنچه مهم است ضد چروک بودن پارچه مانتویی است. برای اینکه ظاهری آراسته و شکیل داشته باشید باید همیشه لباس فرم آراسته و بدون چروک را بپوشید. ظاهر ژولیده مناسب محل کار نیست و احساس بی کفایتی را القا می کند. ضد چروک بودن پارچه مانتو اداری از اتلاف وقت برای اتوکشی های مکرر هم جلوگیری می کند.
رنگ مناسب مانتو فرم اداری برای خانم ها
مانتو اداری از پوشاک رسمی بانوان است و باید با دقت بیشتری انتخاب شود. خانم های شاغل در ادارات و سازمان ها تمایل دارند از انواع مانتو اداری استفاده کنند. حتی اگر اجباری از سمت مدیریت برای پوشیدن لباس فرم هم نباشد، مانتوهای اداری خیال خانم ها راحت می کند. لباس اداری تعریف مشخصی دارد و نیازی نیست مدت ها وقت خود را صرف ست کردن و استایل مناسب کنید. بدیهی است یک مانتوی شیک رسمی مناسب محیط اداری و کاری است که می تواند از رنگ های خاصی هم انتخاب شود. مناسب ترین رنگ برای لباس فرم اداری خانم ها رنگ های کرم، سرمه ای، مشکی، طوسی، خاکستری، بژ و قهوه ای است. مانتو شلوار اداری می تواند تک رنگ و یا از دو رنگ منفاوت کار شود. طراحی لباس فرم اداری تعیین کننده رنگبندی آن است.
سایز لباس فرم اداری مناسب
شرایط کاری ایجاب می کند که از پوشیدن لباس های بسیار تنگ و ناراحت کننده پرهیز کنید. مانتو اداری باید راحت باشد و مانع تحرک عادی روزانه در محیط کاری نشود. سایز مناسب لباس همان اندازه ای است که در آم احساس راحتی می کنید. لباس های تنگ و چسبان در محیط کاری یک انتخاب کاملا اشتباه است که قدرت مانور و حرکت تان را محدود می کند. بنابر این پوشیدن مانتوهای کشی در محیط های اداری چندان توصیه نمی شود.