بهزی

جست‌وجو

بررسی انواع قالیشویی وخدمات آنها

قالیشویی و مبل شویی

زمان مطالعه 1 دقیقه

بررسی انواع قالیشویی وخدمات آنها

قالیشویی چیست؟

قالیشویی (Carpet cleaning) فرآیندی است که در آن شستشوی قالی و فرش با استفاده از آب و مواد شوینده انجام می‌شود. در گذشته شستشوی فرش‌ها در منازل و به صورت دستی انجام می‌شد، اما امروزه این کار با استفاده از دستگاه‌های اتوماتیک و توسط کارخانه‌های قالیشویی انجام می‌شود.

دلایل اهمیت قالیشویی چیست؟

شستشوی فرش‌ها کار چندان ساده‌ای نیست و در صورتی که با احتیاط انجام نشود، ممکن است به فرش صدمه بزند. بنابراین عاقلانه‌ترین روش این است که برای جلوگیری از به خطر افتادن سلامتی خودمان هم که شده، این کار را به مراکز قالیشویی بسپاریم.

انواع قالیشویی کدامند؟

فرش‌ها یکی از اجزای مهم در دکوراسیون منزل ما ایرانی‌ها به شمار می‌رود. یکی از افتخارات کشور عزیزمان داشتن فرش‌های دستباف بی نظیر است. بنابراین طبیعی است که تمیزی و پاک بودن آن برای ما اهمیت ویژه‌ای داشته باشد.برای شستشوی فرش و قالی از سه روش استفاده می‌کنیم.

قالیشویی سنتی

یکی از کارهایی که اغلب ما ایرانی‌ها حداقل سالی یکبار انجام می‌دهیم، شستشوی فرش ها و قالی‌هایمان است. همانطور که گفتیم در گذشته افراد به صورت دستی اقدام به شستشوی فرش و قالی می‌کردند، که گاهی به تنهایی و گاهی نیز گروهی انجام می‌شد. به این نوع از شستشوی قالی، قالیشویی سنتی گفته می‌شود. لازم است بدانید شستشوی بیش از حد فرش کار درستی نیست و سبب آسیب دیدن تار و پود و الیاف آن می‌شود. مخصوصا اگر این کار به صورت نادرست و با مواد شوینده نامناسب انجام شود. شستن فرش با شامپو فرش، روش دیگری است که می‌توان برای تمیز کردن فرش از آن استفاده کرد. برای انجام این کار ابتدا باید گرد و غبار فرش را با جاروبرقی بطور کامل بزداییم. سپس با شامپو فرش درخشش و تمیزی را به قالی برگردانیم.

قالیشویی مدرن

با گذر زمان و پیشرفت علم و تکنولوژی برای شستشوی فرش‌ها، راههای سریع و کاربردی‌تری پیدا شد. و با پیدایش روش‌های مدرن، مردم دیگر برای شستن فرش‌هایشان از روش سنتی استفاده نمی‌کنند.زندگی ماشینی امروز و مشغله زیاد افراد دیگر به آن‌ها مجال شستشوی دستی فرش‌ها را نمی دهد. از طرف دیگر شستشوی فرش به روش دستی انرژی زیادی از افراد گرفته و سبب بروز مشکلات جسمی برای آنان می‌شود.

قالیشویی تمام اتوماتیک

امروزه دستگاه‌هایی برای شستشوی فرش به وجود آمده است، که این کار را به صورت استاندارد انجام می‌دهد. قالیشویی تمام اتوماتیک بدون آسیب به فرش و با کیفیت بهتر از نیروی انسانی شستشوی فرش را انجام می‌دهد. این روش شستشو دارای بخش‌ها و مراحل مختلفی است، که در آن از امکانات و تجهیزات مناسبی برای شستشوی فرش استفاده می‌شود. در مرحله اول فرش‌ها از مشتری تحویل گرفته شده و به کارخانه قالیشویی منتقل می‌شود. پس از گرفتن گرد و غبار فرش، و با توجه به ویژگی‌های آن از مواد مناسب برای شستشو استفاده می‌شود. در مرحله آخر فرش را آبکشی کرده و اقدام به خشک کردن آن می‌کنند. اما این روال شستشو ممکن است برای برخی از فرش‌ها متفاوت باشد. بعضی از فرش‌ها ممکن است نیاز به لکه‌گیری و برخی دیگر نیاز به خدمات ترمیم و رفو داشته باشند.

تاریخچه قالی شویی در ایران

شستن قالی در ایران قدمت بسیار زیادی دارد، اما بعنوان یک خدمت و کسب و کار قدمتی بیش از50 سال دارد. در ایران از سال 1351 اتحادیه صنف قالیشویان در تهران تاسیس شده است و از این سال خدمات قالیشویی بصورت حرفه ای و با نرخ مصوب زیر نظر اتحادیه قالیشویی انجام میشود.با توجه به اقلیم خشک ایران و مشکل کمبود آب، همواره تلاش شده است که از دستگاههای اتوماتیک و بروز برای شستن قالی استفاده شود تا ضمن کاهش مصرف آب، قابلیت بازیافت آب مصرف شده و استفاده مجدد از آن وجود داشته باشد.

خدمات قالیشویی چیست؟

یکی از نیازهای مهم همه افراد خانه‌دار خدمات قالیشویی است، که تنها محدود به شستشوی فرش‌ نمی‌شود. در مراکز قالیشویی علاوه بر شستشوی فرش ممکن است خدمات دیگری مانند شستشوی پتو، موکت، روفرشی و مبل نیز انجام شود. از طرف دیگر برای فرش‌های آسیب‌دیده خدماتی مانند ترمیم و رفو، لکه گیری و از بین بردن زردی ریشه‌های فرش انجام می‌شود.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.