☑️ تفاوت جعبه های کارتنی و جعبه های مقوایی

زمان مطالعه 8 دقیقه

☑️ تفاوت جعبه های کارتنی و جعبه های مقوایی

جعبه های کارتنی و جعبه های مقوایی دو نوع جعبه پرکاربرد در صنعت بسته بندی و چاپ جعبه هستند. هر دو نوع جعبه از مواد با کیفیت و با قابلیت بازیافت ساخته شده اند، اما تفاوت های زیادی در طراحی، ساختار و کاربرد آنها وجود دارد. جعبه های کارتنی عمدتاً از کاغذ مقوایی ساخته شده اند که به روش های مختلفی مانند لمینت گرفتن، چسب زدن و خم کردن روی کارتن به شکل جعبه تبدیل می شوند. این نوع جعبه ها دارای مقاومت بالایی هستند و به راحتی در حمل و نقل، انبار داری و حمل و نقل محصولات استفاده می شوند. جعبه های کارتنی عموماً در اندازه های استاندارد تولید می شوند و برای بسته بندی محصولات خودرو، لوازم الکترونیکی، محصولات غذایی و بسیاری دیگر از محصولات استفاده می شوند. از طرف دیگر، جعبه های مقوایی اغلب از مقوا ساخته شده اند که یک نوع مقوای ضخیم است. این نوع جعبه ها به دلیل ساختار مقوایی برای محصولات سنگین استفاده نمیشوند. جعبه های مقوایی عموماً در اندازه های سفارشی ساخته شده اند و معمولاً با طرح های منحصر به فرد و چاپ دلخواه مشتریان تزئین می شوند.

☑️ چاپ پوستر

به طور کلی صنایع کارتن سازی و صنایع جعبه سازی از هم جدا نیستند و در هم آمیخته و تنیده هستند. با نگاهی مختصر به اطرافمان متوجه خواهیم شد که در بیشتر وسایل خریداری شده از این دو مدل به گونه ای استفاده شده است. جعبه و کارتن محبوبیت و کاربرد بالایی در میان تولید کنندگان دارند. آنها برای حفاظت از محصولات و شکیل بودن بسته بندی محصولاتشان از کارتن و جعبه های مختلف و متنوعی بهره می گیرند. تفاوت های بسیار جزئی میان جعبه های کارتنی و مقوایی وجود دارد که در ادامه تلاش می کنیم آنها را بیان کنیم.

☑️ کارتن چیست؟

در تولید کارتن از ورق های کارتنی با ضخامت و فلوت های مختلف استفاده می کنند که بنا بر کاربرد آنها این ضخامت متفاوت می باشد. کارتن ها انواع مختلفی دارند که معمولا ۳ لایه تشکیل دهنده دارند اما گاهی ۲ لایه و حتی ۵ لایه نیز هستند. هر چه لایه های تشکیل دهنده کارتن بیشتر باشد به این معنی است که استحکام و مقاومت آن نیز بیشتر است. در ساخت کارتن های صادراتی معمولا از ۵ لایه استفاده می کنند تا کارآمدی بیشتری داشته باشد. لایه های تشکیل دهنده کارتن بدون هر گونه آلایندگی هستند و برای محیط زیست خطری ایجاد نمی کنند. ب ه مجموع فرآیند برش کاری، چسب زدن و چاپ بر روی ورق آماده کارتن، کارتن سازی می گویند. 

کارتن سازی از جمله ۱۰ صنعت برتر دنیا می باشد که در بسیاری از کشور ها رونق زیادی دارد..

☑️ کاربرد کارتن

می توان ادعا کرد که ۹۰ درصد وسایل خریداری شده توسط ما و اطرافیان از جعبه های کارتنی خارج شده است. وسایل آشپزخانه، گوشی تلفن همراه، لوازم برقی، لوازم یدکی خودرو و… با کارتن های مختلف بسته بندی شده اند. کارتن ها سبک هستند و وزن چندانی ندارند اما اگر لایه های آنها زیاد باشد دارای مقاومت خوبی هستند و استحکام بالایی دارند.

☑️ چاپ لیبل

از کارتن ها برای نگه داری محصولات تولیدی به مدت کوتاهی استفاده می کنند. از مهمترین مزایای کارتن ها، می توان به قابلیت بازیافت آنها اشاره کرد. همچنین صرفه اقتصادی از مهمترین دلیل استفاده از این نوع از جعبه ها می باشد. با استفاده از کارتن می توانید وسایل خریداری شده را به راحتی جا به جا نمایید. بر روی کارتن ها با درج علامت استاندارد و علائم ایمنی و همچنین ضمانت نامه کالا می توان استفاده های بیشتری نیز کرد.

☑️ مقوا چیست؟

مقوا شکل ضخیم تری از کاغذ می باشد که سختی خوبی دارد و نور را از خود نمی تواند عبور دهد. در صنعت بسته بندی و جلد سازی از مقوای سنگین استفاده می کنند که دارای استحکام بیشتری است. مقوا های مورد استفاده در صنعت چاپ به دو دسته خمیر مقوا و چند لایه چسبیده تقسیم بندی می شوند. خمیر مقوا از یک یا چند لایه توری و سیمی و مواد سنگین تر ساخته می شوند. در مقوای چند لایه چسبیده دو طرف مقوا لمینت شده و نسبت به مقوای معمولی کیفیت پایین تری دارد.

☑️ انواع مقوا

کاغذی که در گراماژ بالای ۲۰۰ گرم ساخته شود در دسته مقواها جای می گیرد. در ادامه به برخی از نمونه های مقوا همراه با خصوصیات آنها می پردازیم. مقوای کارتی: این نوع از مقوا در واقع همان کاغذ تحریر معمولی میباشد که ضخامت بیشتری دارد مقوای چند لایه: این مقوا از چسبیدن دو لایه مقوا به یک لایه کاغذ میانی ساخته می شود که این کاغذ می تواند سفید و یا رنگی باشد. مقوای جعبه ای تاشو: از این مقوا برای بسته بندی لوازم آرایشی، سیگار، دارو، شیرینی و… استفاده می شود. بسته به شیوه چاپ این مقوا به دو صورت صفحه ای و رولی به بازار عرضه می گردد. این نوع از مقوا عمدتا از ۳ یا ۴ لایه تشکیل شده اند. مقوای چند لایه با روکش سفید: وزن پایه این مقوا ها ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم می باشد و لایه میانی این مقواها از مواد بازیافتی تولید می شود. لایه رویی آن از مواد با کیفیت تری ساخته می شود که شفافیت بیشتری نیز دارند. مقوای کاهی: در ساخت این نوع مقوا از الیاف کاه و ساقه گیاهان استفاده شده است و عمدتا برای ساخت جلد کتاب ها از آن استفاده می شود. مقوای های بازیافتی: این مقوا ها از مواد بازیافتی تولید میشوند به همنی خاطر قیمت پایین تری دارند و البته در محصولات خوراکی استفاده ازین مقوا ها مجاز نیست مانند مقوای پشت طوسی. مقوا های بهداشتی: مقوا های بهداشتی بر خلاف بازیافتی ها برای محصولات خوراکی و آرایشی استفاده میشوند که قیمت بالاتری هم دارند مانند مقوای ایندربرد.

☑️ تفاوت مقوا و کارتن

تفاوت جعبه های کارتنی و جعبه های مقوایی در ضخامت آنها می باشد. اگر جعبه ای از لایه های فلوت تشکیل شده باشد و ضخامت بالایی داشته باشد جعبه کارتن می باشد. این جعبه های کارتن برای حمل کالا های سنگین و حساس استفاده می شوند. اما اگر جعبه تنها از یک لایه نازک ساخته شده باشد را جعبه مقوایی می گویند، که برای بسته بندی های ظریف تر همانند چاپ جعبه دستمال کاغذی استفاده می شوند. مقوا ها شامل پشت طوسی، ایندربرد، تحریر، گلاسه و… می باشد که هر یک از آنها برای مصارف و بسته بندی مواد مختلفی استفاده می گردند. موضوع دیگر برای بررسی تفاوت جعبه های کارتنی و جعبه های مقوایی بحث گراماژ می باشد. اگر وزن یک جعبه کم باشد به این معنی است که آن جعبه، مقوایی می باشد و اگر وزن های بالایی داشته باشد جعبه، کارتنی می باشد. در جعبه های مقوایی می توان از چاپ افست استفاده کرد در حالی که جعبه های کارتنی این قابلیت را ندارند.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.