چکش ها دارای انواع مختلفی می باشند که از هر یک از آنها برای منظور خاصی استفاده می شود. به همین دلیل در ادامه این مقاله قصد معرفی برخی از پرکاربردترین انواع چکش موجود در بازار به شما را داریم تا شما بتوانید نسبت به این ابزار شناخت کاملی به دست بیاورید تا در حین نیاز به تناسب نوع کاربرد مدنظرتان چکش متناسبی را خریداری نمایید.
✴️ چکش دو شاخ ✴️
یکی از انواع چکش موجود در بازار، چکش دو شاخ می باشد. این چکش دارای کاربرد نسبتاً بالایی می باشد و جزء پرفروش ترین چکش های بازار به شمار می رود. طراحی بدنه این چکش به نحوی انجام شده که قسمت سری آن دو شاخه دارد که از این بخش برای بیرون کشیدن میخ از سطوح مختلف استفاده می شود. به چکش دوشاخ در بازار به اصطلاح چکش میخ کش نیز گفته می شود. علاوه بر این قسمت دیگر سری این محصول دارای حالت ضربه زن بوده که میتوان از آن برای کوبیدن انواع مختلف میخ به سطوح گوناگون بهره گرفت. برای تولید دسته این چکش متریال های مختلفی استفاده می شود که از آن جمله میتوان به ترکیب فلز و پلاستیک اشاره نمود.
✴️ چکش برقی ✴️
این چکش با سایر انواع چکش موجود در بازار تفاوت هایی دارد و برای استفاده از آن نیاز به نیروی برق می باشد. علاوه بر این، به دلیل اینکه برای تولید چکش برقی از موتور و قطعات مکانیکی مختلف بهره گرفته می شود، قیمت آن نسبت به چکش های معمولی نسبتاً بالاتر می باشد. چکش فوق در انواع مختلفی به بازار ارائه شده و از نوع معمولی آن می توان برای انجام کاربردهای خانگی و معمولی و از نوع حرفه ای آن می توان برای انجام کارهایی نظیر تخریب ساختمان استفاده کرد. به همین خاطر حجم سطوحی که توسط این چکش تخریب می شوند می تواند بسیار بالا باشد.
✴️چکش سر گرد✴️
طراحی بدنه این چکش به نحوی انجام شده که یک طرف از قسمت سری آن دارای حالت گرد بوده و از آن می توان برای کوبیدن پرچ یا ضربه استفاده نمود. سمت دیگر سری نیز دارای حالت صاف می باشد و از آن برای ضربه زدن به سطوح مختلف استفاده می شود. برای تولید دسته این چکش ها از متریال مختلفی استفاده میشود که از آن جمله می توان به دسته چوبی و دسته فلزی اشاره نمود. قیمت چکش سر گرد دسته چوبی با چکش سر گرد دسته فلزی با یکدیگر متفاوت می باشد. چکش های سرگرد دسته چوبی از وزن کمتری برخوردار می باشند و کار کردن با آنها راحت تر خواهد بود. در بازار به اصطلاح به این محصول چکش پرچ نیز گفته می شود.
✴️چکش لاستیکی✴️
برای تولید قسمت ضربه زن این چکش از پلاستیک استفاده شده است و همین موضوع سبب تمایز بسیار بالای این چکش با سایر انواع چکش ها شده است. از جمله موارد کاربرد چکش لاستیکی می توان به استفاده از آن در مواردی که نیاز به مراقبت از سطوح برای جلوگیری از آسیب وارده ناشی از ضربات چکش می باشد اشاره نمود. این چکش ها در ابعاد مختلفی به بازار ارائه شده اند تا هر کاربر به تناسب نوع کاربرد مورد نظرش بتواند ابعاد ایده آلش را خریداری نماید.
✴️پتک✴️
یکی از قدرتمندترین انواع چکش موجود در بازار پتک می باشد که به دلیل قدرت بسیار بالایی که دارد معمولا از آن جهت انجام کارهای تخریبی یا کندن سطوح مقاوم و بتن استفاده می شود. لازم به ذکر است که این محصول از وزن زیادی برخوردار می باشد و افرادی که از این ابزار برای انجام امور محوله خود استفاده می کنند می بایست نیروی زیادی برای استفاده از آن وارد نمایند.
✴️پتک دو سر تخت✴️
این محصول که در بازار به چکش پرچی نیز معروف می باشد یکی از پر کاربرد ترین انواع چکش موجود در بازار است که طراحی قسمت سری آن دارای حالت تخت بوده و از روکش پلاستیکی برای تولید این محصول استفاده شده است. از جمله موارد کاربرد این چکش می توان به استفاده از آن برای کوبیدن مقاره و میخ اشاره نمود. وزن پتک دو سر تخت نسبت به پتک کمتر است و نمیتوان از آن برای انجام کارهای سنگین بهره گرفت.
✴️چکش پونز✴️
افرادی که در صنایع مبلمان مشغول به کار هستند با این نوع چکش آشنایی بسیار زیادی دارند. کاربرد اصلی این چکش در تولید انواع مختلف مبل می باشد. از جمله موارد کاربرد این محصول می توان به استفاده از آن برای کوبیدن میخ های کوچک و پونز و نیز محکم کاری اشاره نمود. در بخش ضربه زن این چکش شیاری تعبیه شده و به همین خاطر در مدت زمان کوتاهی می توان با استفاده از این چکش امور محوله را انجام داد و این موضوع نشان از سرعت بالای کار با آن دارد.
✴️چکش چوبی✴️
از چکش چوبی معمولاً در کارهای نجاری استفاده می شود. عموما برای تولید این چکش از چوب راش استفاده می شود و با استفاده از آن می توان کار ضربه زدن به اتصالات چوبی و انواع مختلف چوب را انجام داد. برای تولید تمامی بخش های این چکش نظیر دسته و سری از چوب استفاده شده است. البته در بازار به این چکش کوبه نجاری هم می گویند.
✴️چکش سر صاف✴️
از دیگر انواع مختلف چکش موجود در بازار می توان به چکش سر صاف اشاره کرد که از کاربرد بسیار بالایی در صنایع فلزی برخوردار می باشد و از آن برای فرم دادن و شکل دادن به فلزات بهره گرفته می شود. قسمت سری این چکش دارای حالت صاف بوده و افرادی که اقدام به تولید محصولات مختلف فلزی میکنند از این چکش استفاده های بسیار زیادی دارند. برای تولید دسته این محصول از متریال های مختلفی نظیر چوب و فلز استفاده می شود و قیمت این چکش به تناسب نوع دسته آن متفاوت می باشد. چکش های سرصاف دست چوبی از وزن کمتری نسبت به چکش های سرصاف دسته فلزی برخوردار هستند و در کارکرد طولانی مدت دست کاربر را کمتر خسته خواهند نمود.
✴️چکش زمین شناسی✴️
از جمله چکش های تخصصی که معمولاً باستان شناسان از آن استفاده میکنند می توان به چکش زمین شناسی اشاره کرد که قسمت سری آن در یک بخش دارای حالت تیز و در بخش دیگر دارای حالت تخت می باشد. از بخش تیز این چکش برای کنار زدن خاک یا خرد کردن سنگ های ریز استفاده می شود و از قسمت تخت آن نیز برای ضربه زدن به اجسام استفاده می گردد. این چکش معمولاً در حفاری های تاریخی استفاده بسیار بالایی دارد.
✴️چکش آهنگری✴️
برای تولید این چکش از فولاد سخت استفاده شده و به همین خاطر دوام و طول عمر آن بسیار بالا می باشد. به دلیل استحکام بسیار بالای چکش آهنگری از آن برای زدن ضربه های محکم به فلزات استفاده می شود و آهنگران از آن برای تولید محصولات مختلف فلزی استفاده می نمایند. علاوه بر این از چکش آهنگری برای ضربه زدن به فولادهایی که از کوره بیرون آمده جهت فرم دهی و شکل دهی به آنها نیز استفاده می شود.
✴️چکش جوش✴️
افرادی که در شغل جوشکاری مشغول به کار هستند از چکش جوش استفاده بسیار زیادی میکنند و از این چکش جهت برداشتن سرباره های جوش یا پاک کردن پوسته هایی که در حین جوشکاری به وجود می آیند استفاده می کنند. برای تولید چکش جوش از فلز بسیار سخت استفاده می شود و قسمت سری آن در هر دو سمت دارای حالت تبری تیز و مخروطی می باشد.