سلولز چیست؟
تعریف علمی آن عبارت است از اینکه سلولز یک پلی ساکارید غنی که از هزاران مولکول گلوکوز تشکیلشده است.
جز اصلی تشکیل دیواره اصلی و بدنه گیاهان را سلولز تشکیل میدهد. سلولز ازجمله موادی است که بدن انسان قادر به هضم آن نیست و به همان صورت دفع میکند. بهعبارتیدیگر در روده انسان، سلولز بهعنوان یک فیبر نامحلول عمل میکند که میتواند آب را جذب کند و ازاینرو باعث بیشتر شدن مدفوع میشود. همانطور که گفتیم سلولز هضم نمیشود اما میتواند توسط باکتریهای مفید رودهای بزرگ به گازها و اسیدهای چرب کوتاهمدت تجزیه و تبدیل شوند که بتوانند جذب شوند. سلولز ماده مغذی و ضروری برای بدن نیست یعنی اینکه شما برای داشتن بدن سالم نیاز ندارید که سلولز مصرف کنید.

✳️ مواد غذایی سلولز دار ✳️
محصولات سلولزی مواد هستند که پایه و اساس تشکیلدهنده این ماده تشکیل میدهد اما در حالت سلولز به طور طبیعی در مواد غذایی زیر وجود دارد: غلات: دانههای گندم، جو، سبوس، بلغور، ذرت، برنج قهوهای خانواده کلم و سبزیجات: گلکلم، کلم، کلم بروکلی میوهها: آواکادو، انواع توت، سیب و گلابی با پوست حبوبات: نخودفرنگی، لوبیا، نخود، عدس آجیل سیبزمینی با پوست

✳️ کاربردهای سلولزی ✳️
سلولز به واسطه ی اینکه در رشتههای پنبهای وجود دارد، از آن برای تولید پوشاک سلولزی استفاده میشود. همچنین کاربرد دیگر سلولز در صنعت پزشکی است. ساخت مواد منفجره، پلاستیک، رنگسازی و غیره از جلمه دیگر موارد کاربرد سلولز است. از دیگر انواع محصولات سلولزی نیز لوازم بهداشتی هستند. از ماده سلولز برای تولید موارد بهداشتی مانند دستمالکاغذی، نوار بهداشتی و غیره استفاده میشود. تا چند سال پیش، ایران جز واردکنندگان این صنعت بود ولی با گسترش علم، افراد با سرمایهگذاری توانستند دستگاههای مجهزتری وارد کنند و ایران را در تولید و صادرات این زمینه جز سرآمدان کنند. یکی دیگر از کاربردهای سلولزی که بیشتر شما هم تا به آنها را مشاهده کردهاید، کاربرد آن در تولید صنایع کاغذی و مقوایی است. کاربرد محصولات سلولزی امروزه خیلی گسترده از گذشته است و بهغیراز استفاده در مصرف خوراکی در صنعتها هم مورداستفاده قرار میگیرد.