بهزی
رستوران گیله مرد اصیل در رشت
رستوران گیله مرد اصیل در رشت

رستوران گیله مرد اصیل ***********

انواع غذاهای محلی رشت

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع غذاهای محلی رشت

کباب ترش چه چیزی خوشمزه‌تر از گوشت طعم‌دار شده؟ یکی از پرطرفدارترین غذاهای محلی رشت، کباب ترش است که تقریبا با هر ذائقه‌ای سازگاری دارد. کمتر کسی پیدا می‌شود که کباب ترش رشتی را دوست نداشته باشد. این غذا هم با گوشت گوساله و هم با گوشت گوسفند قابل طبخ است؛ بنابراین می‌توانید بسته به ذائقه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید. پس از پخت این غذا، معمولا گوشت گوساله طعم‌دار شده کبابی را با سیر، پیاز، رب انار و گردو نوش جان می‌کنند. درواقع ترش شدن کباب، به‌دلیل وجود رب انار است. این غذا همراه با برنج کته شده قالبی سرو می‌شود.

جوجه ترش جوجه ترش دقیقا مانند کباب ترش طبخ می‌شود، با این تفاوت که به‌جای گوشت گوساله یا گوسفند، از سینه‌ی گوشت مرغ استفاده می‌شود. در طبخ این غذا از گردو، رب انار، سیر، انواع سبزیجات و ادویه استفاده می‌شود. این غذا شباهت زیادی به جوجه کباب دارد، اما به دلیل داشتن چاشنی‌های متفاوت، بسیار خوشمزه‌تر از جوجه کباب است.

کته کباب غذایی ساده اما بسیار خوشمزه! هنگامی که به شهر رشت سفر می‌کنید، کبابی‌های بسیاری را مشاهده خواهید کرد که روی آن‌ها نام کته کبابی نوشته شده است. دلیل این موضوع مشهور و محبوب بودن کته کباب نزد رشتی‌ها است. در پخت این غذا از گوشت گوساله استفاده می‌شود. ادویه‌ها و چاشنی‌های مختلفی مانند زردچوبه، نمک، فلفل، پیاز و گاهی روغن زیتون و ماست برای طعم‌دار کردن گوشت مورداستفاده قرار می‌گیرند. لازم است بدانید رشتی‌ها کته کباب را با دست میل می‌کنند. پیشنهاد می‌دهیم شما هم اگر می‌خواهید طعم واقعی کته کباب رشتی را بچشید، آستین‌های خود را بالا بزنید و آن را همراه با پیاز، دوغ، زیتون یا هر چاشنی دیگر با دستانتان میل کنید.

باقلا قاتق حتی اگر گیاه‌خوار یا عاشق سبزی‌جات هستید، غذاهای محلی رشت شما را راضی می‌کنند. حتما تابه‌حال نام باقلا قاتق گیلانی به گوشتان خورده است. یکی از اصیل‌ترین غذاهای محلی رشت، باقلا قاتق است که غذایی خوشمزه به‌خصوص برای عاشقان خورش به‌شمار می‌رود.

در پخت این غذا خبری از گوشت نیست، اما باقلا پوست‌کنده، سبزی، تخم مرغ، سیر و ادویه‌جات به طرز شگفت‌انگیزی با یکدیگر ترکیب می‌شوند و غذایی دوست‌داشتنی با طعمی متفاوت ایجاد می‌کنند. این غذا بسیار سبک است، پس اگر به‌دنبال یک وعده خوشمزه، سبک و کم‌چرب هستید، حتما باقلا قاتق را امتحان کنید. برخی تخم مرغ را داخل این خورش می‌شکنند تا پخته شود، اما برخی دیگر به‌صورت نیمرو، هنگام سرو روی خورش می‌گذارند. این غذا در کنار برنج اصل شمالی که کته شده، طعمی دلنشین دارد.

ممکن است از خود بپرسید باقلا چیست؟ بهتر است بدانید باقلا رشتی یا پاچ باقلا، نوعی باقلای محلی است که شباهت زیادی به لوبیا سبز دارد و در دو فصل بهار و پاییز در بازارهای رشت به وفور دیده می‌شود. در اکثر رستوران‌های رشت می‌توانید باقلا قاتق را نوش جان کنید.

سیر قلیه سیرقلیه یکی دیگر از خورش‌های محلی رشت است که در سفره اهالی این شهر جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذا طعمی منحصربه‌فرد و دل‌نشین دارد و با استفاده از برگ تازه سیر، پیاز، لپه، ادویه، تخم مرغ و گوشت مرغ پخته می‌شود. حتی نمی‌توانید تصور کنید که ترکیب این مواد اولیه باعث پخت غذایی به این خوشمزگی بشود! برخی افراد محلی این غذا را با گوشت اردک هم می‌پزند، اما پیشنهاد می‌کنیم اگر قرار است برای اولین بار این غذا را نوش جان کنید، آن را با گوشت مرغ سرو کنید، زیرا ممکن است طعم گوشت اردک را دوست نداشته باشید. غوره مسما غوره مسما را به هرشکلی که بپزید، خوشمزه و دوست‌داشتنی است. این غذا را در سایر نقاط ایران به جز رشت هم می‌پزند، اما نزد اهالی رشت جایگاه ویژه‌ای دارد. این غذای خوش رنگ‌ولعاب با استفاده از مرغ، گوجه، غوره، پیاز، سیر، رب و ادویه پخته می‌شود، البته یکی از اصلی‌ترین مواد اولیه آن بادمجان است که برخی افراد باتوجه به ذائقه خود آن را از غذا حذف می‌کنند. در طبخ این غذا گوشت مرغ، بادمجان و گوجه را سرخ می‌کنند و همه‌ی آن‌ها را در سسی از رب گوجه قرار می‌دهند و برای اینکه طعم ترشی داشته باشد، غوره هم به آن اضافه می‌کنند. اگر فصل غوره نباشد، از غوره یخ زده فریزری برای پخت این غذا استفاده می‌شود. میرزا قاسمی میرزا قاسمی نه فقط در گیلان، بلکه در بسیاری از شهرهای ایران به روش‌های متنوع پخته می‌شود. پایه اصلی این غذا بادمجان است، بنابراین اگر به بادمجان حساسیت دارید یا طعم آن را دوست ندارید بهتر است از این غذا بگذرید. برای پخت این غذا ابتدا بادمجان را روی حرارت نگه می‌دارند تا کبابی شود، سپس پوست آن را می‌کنند، آن را له می‌کنند و با تخم مرغ و گوجه سرخ می‌کنند. از آن‌جایی که شمالی‌ها بیشتر غذاها را با برنج می‌خورند، در اکثر اوقات میرزا قاسمی را هم با پلو سرو می‌کنند؛ اما در بسیاری از شهرها این غذا را با نان می‌خورند و از طعم دودی و دلنشین آن لذت می‌برند. درضمن چاشنی این غذا سیر است که طعم آن را بسیار منحصربه‌فرد می‌کند. لازم است بدانید این غذا اولین بار توسط فردی به نام محمد قاسم خان والی، سفیر ایران در روسیه و حاکم گیلان در دوره پادشاهی ناصرالدین شاه بوده است. او به دلیل علاقه زیاد به آشپزی، این غذا را در رشت مرسوم کرد و نام خود را روی آن گذاشت. ترش تره ترش تره یک غذای مناسب دیگر برای عاشقان سبزیجات و گیاه‌خواران است. این غذا با استفاده از سبزیجات معطر و تازه ازجمله تره، گشنیز، جعفری، شوید، اسفناج و کمی برگ سیر پخته می‌شود. در این خورش تخم مرغ، آب انار یا آبغوره نیز افزوده می‌شوند. این خورش خوشمزه را می‌توان در کنار پلو، با ماهی شور یا ماهی دودی هم سرو کرد. رشتی‌ها ترش تره را در کنار سیر، باقالی خام و زیتون نوش جان می‌کنند. در طبخ این غذا از هیچ نوع گوشتی استفاده نمی‌شود، بنابراین اگر عاشق سبزیجات و غذاهای کمی ملس هستید، حتما این غذای خوشمزه را امتحان کنید. واویشکا شاید برایتان جالب باشد که بدانید واویشکا غذای بومی رشت نیست، بلکه در زمان نفوذ روس‌ها به استان گیلان وارد فرهنگ غذایی گیلانی‌ها شده است. ممکن است واویشکا را با نام‌های جغور بغور یا جزبز هم بشناسید، زیرا این غذا آنقدر محبوب و پرطرفدار است که در بسیاری از شهرهای ایران پخته می‌شود. پخت این غذا به این صورت است که ابتدا جگر و دل مرغ یا گوسفند را می‌پزند و سپس آن را با پیاز، ادویه‌جات، رب و سیب‌زمینی سرخ می‌کنند. در طبخ این غذا از روده و جگر سفید گوسفند هم استفاده می‌شود و در دسته غذاهای پرچرب قرار می‌گیرد.