چلوکباب کوبیده
یکی از پرطرفدارترین غذاهای ایرانی، چلوکباب کوبیده است. این نوع کباب که از گوشت گاو یا گوشت گوسفند چرخکرده درست میشود، از غذاهای محبوب در عروسیها و مهمانیهای ایران محسوب میشود.برای تهیه این کباب محبوب سیخها بهردیف روی منقل و آتش میروند و طوری چرخانده میشوند که دوطرفشان خوب پخته شود. اگر کباب کوبیده دوست دارید، باید بدانید که این غذا را مدیون ناصرالدین شاه هستیم. او بهواسطه آبا و اجداد قفقازیاش، دستور پخت نوعی کباب را با خود به ایران آورد. آشپزهای خلاق ایرانی هم آن را بهشکل امروزی چلوکباب کوبیده تغییر دادند.
جوجه کباب
جوجه کباب از خواباندن و مزهدار کردن قطعات گوشت مرغ در آب پیاز، لیمو ترش و… تهیه میشود. این غذا هم از مشهورترین کبابها است و از میان انواع کباب ایرانی، طرفداران سینهچاک زیادی دارد. معمولا کنار تمام کبابهای ایرانی، پلوی زعفرانی و مخلفات خوشمزهای سِرو میشود که لذت غذا را دوچندان میکند.
جوجه کباب بدون استخوان
بسیاری از رستورانهای ایرانی، جوجه کباب را بدون استخوان به مشتریان ارائه میکنند. این نوع از جوجه کباب هم طرفداران مخصوصبهخود را دارد؛ یعنی همان کسانی که دوست ندارند وقتی با قاشق و چنگال به کشف سرزمین شکم و خوراکی مشغول هستند، با استخوانی روبهرو شوند که سازوکار بشقاب را بر هم میزند. چیزی که در پختن انواع کباب ایرانی بهویژه جوجه کباب اهمیت دارد، مزهدار کردن آن است. استفاده از روغن زیتون، آبلیمو و پیاز و انواع مواد دیگر، یک کباب ایرانی را کباب میکند.
کباب کوبیده مرغ
در کباب کوبیده مرغ هم به جای تکههای مرغ، از گوشت چرخشده آن استفاده میشود. این نوع کباب در میان انواع کباب ایرانی کمی مهجور است و طرفداران زیادی ندارد. مزیت این نوع کباب کوبیده در این است که اگر اجازه مصرف گوشت قرمز را نداشته باشید، بهیاری ذائقه کبابدوستتان میآید و نمیگذارد درد بیکبابی بکشید.
کباب بختیاری
کباب بختیاری برای کسانی ساخته شده است که میخواهند با یک تیر، دو نشان بزنند چون در واقع ترکیبی این کباب از ترکیب و قرار گرفتن گوشت و مرغ در یک سیخ درست میشود. احتمالا به همین خاطر هم هست که جزو پرطرفدارترین انواع کباب ایرانی است.
کباب بناب
یکی از لذیذترین انواع کبابهای ایرانی کباب بناب آذربایجان است که گذشتن از عطر و طعم دلچسب آن به هیچ عنوان کار سادهای نیست. درست کردن این کباب هم روش و فوت و فنهای خاصی دارد که خیلیها از آن اطلاعی ندارند، به همین خاطر هم معمولا آن را به صورت آماده خریداری میکنند.