برنج صدری🌾
برنج صدری که اغلب در گیلان کشت میشود یکی از با کیفیت ترین برنج های ایرانی است که دارای پروتئین بیشتری نسبت به دیگر گونه های برنج ایرانی می باشد، به طوری که اگر بین دو دست مالیده شود، چربی آن حس خواهد شد. برنج صدری جزو برنج های دانه بلند ایرانی محسوب می شود.
برنج طارم🌾
برنج طارم که مبدأش مازندران است، از صدری قدری کوتاه تر و چاقتر بوده اما تقریبا دارای همان چربی برنج صدری است. برنج طارم ساعت ها پس از پخت خوشمزه و با کیفیت می ماند. همچنین یکی از مرغوب ترین انواع برنج طارم برنج دم سیاه است که از ویژگی های بارز آن می توان به عطر و پخت بسیار مناسبش اشاره کرد. دانه های این برنج بعد از پخت به اندازه کافی قد کشیده و حجیم می شوند. این برنج بعد از پخت تا دو الی سه بار گرم کردن نیز کیفیت اولیه خود را حفظ می کند. برنج طارم به عنوان یکی از خوش عطرترین نمونه از برنج های ایرانی در سراسر دنیا شناخته می شود و صادرات آن نیز از رونق بسیار مناسبی برخوردار است.
برنج هاشمی🌾
یکی از گونه های برتر و خوش پخت برنج ایرانی، برنج هاشمی است. یوسف هاشمی کشاورزی است که این برنج را در سال ۱۳۶۴ کشف کرده و در اوایل سال های ۱۳۷۰ به تولید انبوه رسانیده است و علت نام گذاری این برنج به نام هاشمی نیز به خاطر نام همین کشاورز است. این نوع از برنج ایرانی مقاومت مناسبی در برابر آفت های برنج دارد. زیرا به خاطر باریک بودن ساقه، اجازه حضور کرم ساقه خوار در درون خود را نمی دهد. به همین خاطر است که این برنج نیاز به سم کمتری برای دفع آفات دارد. علاوه بر این برنج هاشمی یکی از انواع برنج های قدبلند ایرانی به شمار میآید که در دو نوع کلی به نام های برنج هاشمی سرد و برنج هاشمی گرم کشت می شود. نوع سرد آن ، ساقه باریک تری نسبت به نوع گرم دارد.

برنج بی نام ایرانی🌾
برنج بی نام از ارقام پر محصول برنج محسوب می شود که حاصل تغییرات ژنتیکی در برنج های ایرانی است. پس از آزمایش های گوناگونی که بر روی این برنج در استان مازندران انجام گردید مهندسان کشاورزی متوجه شدند که این نوع برنج از قابلیت تولید بالایی برخوردار است. از دیگر ویژگی های این برنج این است که بعد از پخته شدن نرم و خوش خوراک خواهد بود، اما این برنج با تمام خصوصیات خوبی که دارد به دلیل ساختارش، دچار تورم و گرد شدن می شود و به همین دلیل از بازار فروش خوبی برخوردار نیست و با قیمت های پایین تری نسبت به دیگر برنج های ایرانی به فروش می رسد.
برنج مخلوط ایرانی🌾
گاهی اوقات مخلوطی از گونه های مختلف برنج ایرانی در قالب یک محصول عرضه می شود. لازم به ذکر است کشت این محصولات به شکل مخلوط بوده و نه این که در زمان برداشت آنها را با یکدیگر مخلوط نمایند بهترین ترکیب برنج ایرانی، مخلوط برنج های سنگ طارم با هاشمی است که از کیفیت بالایی برخوردار است و از قدیمی ترین گونه های برنج مرغوب ایرانی محسوب می شود.
برنج قهوه ای گلستان🌾
برنج قهوهای گلستان یکی از محصولات برنج گلستان است که از برنج سفید یک لایه اضافهتر دارد و همین لایه نازک، منبع غنی از فیبر و ویتامین می باشد. بنابراین اگر میخواهید رژیم غذایی سالم تری داشته باشید، حتما برنج قهوهای را در برنامه غذایی هفتگی خود بگنجانید. در واقع برنج قهوهای سرشار از ویتامین آ، ویتامین ب ۳، ویتامین ب۱، ویتامین ب۶، منگنز، فسفر، آهن و اسید فولیک است. گفتنی است برنج قهوه ای برای پخت به زمان بیشتری نسبت به برنج سفید نیاز دارد ولی با توجه به خصوصیات مذکور قطعا ارزشش را خواهد داشت.
برنج لنجان🌾
برنج لنجان یکی دیگر از انواع گونه های برنج ایرانی است؛ که در شهر لنجان اصفهان کشت میشود. شهر لنجان مهمترین تولیدکننده برنج در استان اصفهان محسوب می شود. این برنج از نوع چمپا، خوشبو و خوش طعم است. در حال حاضر تولید این نوع برنج کمتر شده و بیشتر در همان منطقه و شهر اصفهان مصرف می گردد.