بهزی
تولید و فروش غذای ماهی کپور و قزل آلا و تیلاپیا عمده رجایی در کرج
تولید و فروش غذای ماهی کپور و قزل آلا و تیلاپیا عمده رجایی در کرج

**********

اشکال مختلف غذای قزل آلا

زمان مطالعه 1 دقیقه

اشکال مختلف غذای قزل آلا
غذای تر

غذاهایی با رطوبت بین 45-75درصد که از مواد اولیه با رطوبت زیاد از جمله ماهیان بی‌ارزش، ضایعات ماهی و صنایع شیلاتی، ضایعات کشتارگاهی و… تهیه می‌شود.این نوع از غذا به صورت روزانه تهیه شده و بیشتر به مصرف ماهیان گوشتخوار از جمله قزل آلا می‌رسد.

غذاهای مرطوب

غذاهایی با رطوبت بین 45-25 درصد که از مواد اولیه غذای تر و موادی مانند آرد غلات تهیه می‌شود.

اشکال مختلف غذای قزل آلا
غذای نیمه رطوبتی

غذاهایی با رطوبت بین 25-15 درصد که از مواد اولیه با رطوبت بالا کمتر بهره‌مند هستند.غذاهای تر و مرطوب به عنوان غذاهای خوش‌خوراک در پرورش بسیاری از گونه‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند زیرا دارای بافت نرم وکارایی نسبتا خوبی هستند.استفاده از این غذاها باعث برخی مشکلات می‌شود و مستلزم رعایت قواعدیست. از جمله این قواعد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

🔴حمل و نقل و نگهداری آنها حتما باید در سرما باشد که تا در زمان مصرف فاسد نشوند. 🔴امکان برنامه ریزی برای تهیه این نوع غذا کم است. 🔴امکان آلودگی مواد اولیه به ویژه ضایعات شیلاتی و کشتارگاهی زیاد است. 🔴حمل و نقل و نگهداری نامناسب این نوع غذاها باعث از بین رفتن برخی مواد ضروری از جمله ویتامین‌ها و چربی‌های ناپایدار خاص می‌شود و محل مناسبی برای انتشار قارچ‌ها و باکتری‌ها ایجاد می‌کند. 🔴این گونه از غذاها بر کیفیت آب اثر نامطلوب بر جای می‌گذارند.
غذاهای خشک

غذاهای خشک رطوبتی بین 13-7 درصد دارند .این نوع غذا دارای ساخت و حمل و نقل نسبتا ساده هستند و به راحتی می‌توان در استخرهای بزرگ از آنها استفاده کرد.این نوع غذا شامل مزایایی چون مواد اولیه گوناگون با مشخصات غذایی ویژه، امکان کنترل کیفیت، هزینه پایین و برنامه ریزی غذایی، ضریب تبدیل پایین و کم حجم و … می‌باشد.غذاهای خشک را می‌توان در اندازه‌های مختلف که مناسب نیازهای گونه‌های پرورشی مختلف باشد تولید کرد و همچنین می‌توان غذاهای خشک که دارای دارو های خاص مانند آنتی بیوتیک‌ها و یا انواع هرمون‌های و افزودنی‌های مجاز دیگر باشند را هم تولید کرد.غذاهای خشک را می‌توان با استفاده از مواد اولیه خشک و هم با مخلوطی از مواد اولیه خشک و مرطوب به صورت آرد، پلت، دانه دانه (گرانول)، ورقه ای و… تولید کرد.آرد یا پودر، مخلوط ساده‌ای از مواد اولیه خشک خرد شده است که می توان آن را پیش از غذادهی به استخر به صورت خمیری یا گلوله‌ای شکل تبدیل کرد.شکل آرد یا پودر به علت ماندگاری کم در آب و سست شدن در آب حل شده و در کیفیت آب مشکلاتی به وجود می‌آورد.