به طور كلي غذايي كه به قزل آلاي پرورشي ميدهيم بايد اجزاي غذايي مورد نياز اين ماهي را داشته باشد ، اجزايي كه ماهي براي رشد و توليد انرژي و انجام فعاليتهاي حياتي به آنها نياز دارد مهمترين اجزاي غذايي كه بايد در غذاي قزل آلاي پرورشي وجود داشته باشند پروتئين ها ، چربيها ، قندها ، ويتامينها و مواد معدني يا عناصر كمياب هستند.
پروتئين ها
يكي از اجزاي غذايي بسيار مهم است كه براي ساخت بافتهاي جديد بدون ماهي و رشد آن ضروري است . پروتئين ها از واحدهاي كوچكي به نام «اسيد آمينه» تشكيل شده اند . اسيدهاي آمينه به طور كلي شامل 20 نوع هستند و پروتئين هاي گوناگون به نسبتهاي متفاوتي از كنار هم قرار گرفتن آنها ساخته ميشوند. بعضي از پروتئين ها از نظر چند نوع از اين اسيدهاي آمينه ، غني يا در مواردي فاقد يك يا چند نوع از آنها هستند و براي تأمين نياز كامل ماهيها به پروتئين ها يا اسيدهاي آمينه ، بايد تركيبي از چند نوع پروتئين در جيره غذايي مورد استفاده قرار گيرد تا كمبودهاي احتمالي بعضي از اسيدهاي آمينه در يك نوع پروتئين ، توسط ساير پروتئينها جبران شود . يكي از دلايل تركيب كردن چند نوع ماده غذايي گوناگون حاوي پروتئين براي تهيه جيره غذايي قزل آلا نيز به همين منظور است.
چربيها
دومين جزء غذايي كه بايد در جيره غذايي ماهي قزل آلا موجود باشد و از نظر ميزان اهميت نيز بعد از پروتئين ها قرار ميگيرد ، «چربيها» هستند . نقش آنها در تأمين انرژي در بدن ، از طريق سوختن در سلولهاي ساخت بافتهاي بدن و نقش ديگر آن در ساخت بافتهاي كبد و رشد ماهي قزل آلا ميباشد .

قندها
يكي ديگر از مواد غذايي ضروري براي حيات و رشد ماهي است كه بايد در جيره غذايي قزل آلا وجودداشته باشد . هنگاميكه ماهي نتواند انرژي مورد نياز خود را از سوزاندن پروتئين ها و چربيها تأمين كند ، قندها يا كربوهيدراتها در سلولهاي بدن ماهي ميسوزند . در تغذيه طبيعي قزل آلا ، قندها نقشي دارند ، اما در عمل ، در تهيه جيره غذايي قزل آلا از مواد غذايي استفاده ميكنيم كه در ترتيب خود داراي قند هستند ؛ مانند غلات دو منبع عمده غندي در جيره غذايي ماهي ، شامل نشاسته (موجود در سيب زميني و … ) و رشته هاي گياهي (ساقه گياهان و … ) ميباشند.
مشكلي كه در مورد وجود قندها يا كربوهيدراتها در جيره غذايي قزل آلا وجود دارد اين است كه ماهي در هضم آنها در دستگاه هاضمه (گوارشي) خود و جذب و وارد كردن آنها به خون خود محدوديت دارد و حتي در بهترين شرايط ، حداكثر 60 تا 65 درصد از كربوهيدرات (مثلاً نشاسته) موجود در غذا را حضم و به بدن خود جذب ميكند و اگر مقدار قندها در جيره غذايي قزل آلا از يك حدي بيشتر باشد ، قسمت قابل توجهي از آن بودن آنكه هضم و به بدن ماهي جذب شود ، از دستگاه هاضمه ماهي عبور ميكندو از بدن به صورت مدفوع دفع ميشود . آسانتر و سريعتر ميكند ، بنابراين بالا بودن بيش از حد ميزان كربوهيدرات در جيره غذايي ، به پروتئين ها و چربيهاي موجود در غذا فرصت هضم توسط دستگاه گوارش و جذب شدن آنها به بدن ماهي را نميدهد و در نتيجه ، از دسترس ماهي خارج شده و علامتهاي مربوط به كمبود پروتئين و چربي را كه شامل كاهش رشد و بيماريهاي ناشي از كمبود پروتئين هستند در بدن ماهي آشكار ميسازد.از طرفي ، در صورتي كه ميزان قندها در جيره غذايي قزل آلا زياد باشد ، بعد از هضم و توليد گلوكز (در اثر هضم قندها ) كه جذب بدن ماهي ميشود و مشكلاتي از جمله زرد شدن كبد ماهي را به وجود ميآورد .
ويتامينها
نوعي مواد آلي كه وجود آنها به مقدار كم در جيره غذايي قزل آلا ضروري است تا رشد و سلامتي اين ماهي را تأمين كند و در بعضي از فعاليتهاي حياتي پيچيده سلولس نيز (به عنوان كوآنزيم) نقش دارند . ويتامينها شامل دو نوع محلول در آب و محلول در چربي هستند.
مواد معدني (مينرالها)
از ديگر اجزاي غذايي مورد نياز قزل آلاست . نقش اين مواد در سوزاندن غذا ، افزايش سختي و استقامت استخوانها ، مداخله در تبادل آب اين ماهي و محيط اطراف و حضور در تركيب شيميايي مايعات مهم بدني ميباشند. هفت عنصر مهم معدني و مورد نياز قزل آلا عبارتند از :كلسيم ،كلر ،پتاسيم ، سديم ،فسفر ،منيزيم ،گوگرد.