کلمهی فوندانت در حقیقت دارای ریشهی فرانسوی میباشد و به معنی ذوب شدن است. دلیل آنکه چنین کلمهای را برای اشاره به این آیسینگ انتخاب کردهاند به زودی متوجه خواهید شد. فوندانت نوعی خمیر یا مایع خوراکی است که به منظور تزیین و شکلدهی به کیک و شیرینی استفاده میشود. همان لایهی رنگی، انعطافپذیر و کشسانی که روی کیک پهن میشود و معمولاً رنگی و دارای نوشتهها، تصاویر دو یا سه بعدی، گل یا مجسمه است. خرید کیک فوندانت در شرایط گوناگون به خصوص برای مناسبتهای ویژه مانند تولد، سالگرد ازدواج و مراسمهای مناسبتیای چون فارغالتحصیلی انجام میشود. اگر نگاهی به میزان خرید و فروش کیکهای تولد کودکان بیندازیم متوجه میشویم تقریباً تمام سفارشات ثبت شده مربوط به سفارش کیک فوندانت بودهاند. ماندگاری بالای خمیر فوندانت و فاسد نشدن آن، رنگپذیری و شکلدهی بسیار آسان از دلایلی هستند که فوندانت را در میان قنادیهای ایران محبوب کرده است. فوندانت از ترکیب ژلاتین، شیرینکنندههای قندی یا غیر قندی و گلیسرول با مقدار مناسبی آب ساخته میشود و ممکن است به صورت مایع، خمیر یا فوندانت مجسمهسازی عرضه شود. خمیر فوندانت، سفت است و میتوان مانند خمیربازی آن را در دست شکل داد و به حالتهای دلخواه درآورد و به همین علت بیشترین کاربرد را در ساخت تزیینات کیکی دارد.