مرحله اول ساخت استخر بتنی: طراحی استخر
پس از اینکه مراحل ثبت پروژه و اخذ مجوزهای ساخت استخر بتنی انجام گرفت نوبت به طراحی استخر، تعیین ابعاد استخر و محاسبات مختلف است. این مرحله یکی از حساس ترین و البته مهم ترین مراحل ساخت استخر بتنی است که در صورت ذره ای اشتباه ممکن است تمام هزینه و زمانی که صرف این پروژه شده است را هدر دهد یا باعث افزایش هزینه ها شود.
مرحله دوم ساخت استخر بتنی: گودبرداری استخر
در این مرحله نوبت به گودبرداری و خاک برداری استخر می رسد که توسط لودر انجام می شود. پس از خاک برداری اولیه شکل کل استخر مشخص می شود.
مرحله سوم ساخت استخر بتنی: لوله کشی استخر
لوله کشی استخر با لوله های UPVC کاملا منطبق با طراحی انجام شده توسط مهندسین برای آبرسانی و تصفیه مناسب استخر انجام می شود.
مرحله چهارم ساخت استخر بتنی: آرماتور بندی
آرماتوربندی استخر طبق طراحی های انجام شده و همچنین نیاز استخر در این مرحله توسط متخصصین این حوزه انجام می شود.
مرحله پنجم ساخت استخر بتنی: ساخت و نصب تجهیزات موتورخانه و برق کشی
در این مرحله باید سیستم فیلتراسیون استخر و سایر اجزای الکتریکی سیم کشی شود. برای راه اندازه تجهیزات مربوط به تصفیه استخر، سیستم گرمایشی استخر، سیستم روشنایی استخر و … نیاز به یک منبع تغذیه مناسب است.
نکته: برق کشی استخر را تنها به دست یک فرد متخصص در حوزه برق کشی استخر بسپارید چرا که در صورت سیم کشی ضعیف استخر احتمال خطر آتش سوزی و برق گرفتگی بسیار زیاد است.
مرحله ششم ساخت استخر بتنی: بتن ریزی کف و دیواره ها و تراز بندی
بتن ریزی کف استخر: برای بتن ریزی کف استخر باید بتن را به کف استخر بریزید تا دال پایین ایجاد شود. در این مرحله باید از بتن کافی برای ضخامت کافی کف استخر استفاده کنید که حداقل ۶ در ۱۵ سانتی متر است.
بتن ریزی دیواره های استخر: دیواره های استخر را با بتن اسپری کنید تا به طور کامل با بتن پوشانده شود. ضخامت بتن ها در دیواره های استخر نیز باید حداقل ۶ در ۱۵ سانتی متر باشد.
تراز بندی: در این مرحله باید بتن را با شناور بتنی صاف و مسطح کنید. در این مرحله شما نیاز به یک شناور دارید تا سطح و دیواره ها را صاف و مسطح کنید.
مرحله هفتم ساخت استخر بتنی: استراحت یا پخت بتن
پس از بتن ریزی دیواره ها و کف استخر و ترازبندی آن نیاز است که حداقل ۵ روز بتن را با یک ورق پلاستیکی بپوشانید تا بتن استراحت کند. در صورتی که پوشش پلاستیکی خوبی برای این کار ندارید می توانید روزانه ۳ الی ۴ بار سطح بتن ها را با آب از طریق شلنگ اسپری کنید تا از خشک شدن آن جلوگیری کنید.
مرحله هشتم ساخت استخر: زیباسازی استخر
مرحله آخر ساخت استخر بتنی زیباسازی استخر است که شامل مانند کاشی کاری، رنگ استخر و … است.
مزایای ساخت استخر بتنی
از جمله مزایای ساخت استخرهای بتنی عبارتند از:
ابعاد و شکل این نوع استخرها در اجرا قابل تنظیم هستند
استخرهای بتنی این امکان را به شما می دهند تا شکل استخر را به صورت دلخواه دربیاورید. این بزرگترین مزیت استخرهای ساخته شده از جنس بتن است. بنابراین چنین مزیتی برای کسانی که دوست دارند استخری عمیق یا بزرگ با مشخصات دلخواه داشته باشند بسیار ایده آل است.
ماندگاری بسیار بالایی دارند
مانند استخرهای فایبرگلاس، ساختار استخرهای بتنی فوق العاده بادوام است. برخی از خانواده ها در خانه سگ نگهداری می کنند و همواره نگران این هستند که سگ یا وسیله های تیز به فضای داخلی استخر آسیب بزنند. اما خوشبختانه درست مانند استخرهای وینیلی احتمال وارد شدن چنین آسیب هایی در استخر بتنی وجود ندارد.