سیخ کباب ابزاری است، کشیده و باریک که از جنس فلز یا چوب ساخته میشود. از این ابزار برای نگهداشتن انواع گوشت، ماهی و مرغ برای روی آتش منقل جهت پخته و برشته شدن مورد استفاده قرار میگیرد. سیخهای فلزی از استیل ضد زنگ یا آلومینیوم و سیخهای چوبی از چوب درخت بامبو ساخته میشوند.
برای اینکه ماده غذایی راحتتر وارد سیخ شما شود، معمولا نوک آنها را تیز میکنند. برای جلوگیری از سوختن دست هنگام درست کردن کباب، با سیخهای فلزی معمولا برای آنها دسته چوبی یا پلاستیکی درست میکنند که این دسته تا حد زیادی از سوختن دست جلوگیری میکند.
روش نگهداری از سیخ کبابی:

🟫 همیشه بعد از پایان کار سیخهای خود را شستشو دهید، در صورت کهنه شدن چربی روی سیخها پاک کردن آن مشکل میشود.
🟫 هیچ وقت نباید سیخکبابی را خم کرده و از آن به عنوان انبر زغال استفاده کنید، زیرا کج شده و هرگز به فرم قبلی خود باز نمیگردد.
🟫 سیخها را درون محفظه مخصوص خود قرار دهید، با این کار سیخهای شما تمیز مانده و گم نخواهند شد.
🟫 درست است که اکثر سیخها از جنس ضد زنگ ساخته میشوند، اما این موضوع به این معنا نیست که مجاز هستید آنها را در جای مرطوب نگهداری کنید.