درستکردن یک کیک خوشمزه یا شیرینی حرفهای نیازمند لوازم و ابزارهای خاصی است که بدون آنها نمیتوان کار خود را پیش برد. امروزه کیک پزی بهعنوان یک سرگرمی پرطرفدار و شیرین محسوب میشود. ممکن است شما بهصورت حرفهای یا خانگی مشغول به کیک پزی باشید. فرقی نمیکند، برای آنکه بتوانید در این امر به یک فرد ماهر و متخصص تبدیل شوید نیاز دارید تا در کنار خلاقیت خود از ابزارهای مناسب هم استفاده کنید
انواع لوازم و ابزارهای قنادی
انواع لوازم قنادی و ابزارهای مهم در کیک پزی شامل فر، سینی مخصوص، پیمانه اندازهگیری مواد، انواع قالب متنوع، انواع ماسوره و قیف، همزن دستی و برقی مخصوص، کاتر، لوازم مخصوص فوندانت، وردنه، لیسک و فرچه، الک و پالت، کپسول کاغذی، پایه گردان کیک، لوازم تزریق ژل و خامه، لوازم مخصوص برش و… هستند.

فر و سینی مخصوص قنادی
در میان ابزارهای قنادی اولین و اصلیترین وسیله موردنیاز برای قناد، سینی و فر مخصوص است. برای پخت انواع شیرینی و کیک درجه یک، فر شما باید دارای قابلیت تنظیم حرارت و زمان باشد. از طرفی سینی فر شما در هر اندازه و انواعی باید کیفیت خوبی داشته باشد و جنس آن ترجیحاً گالوانیزه یا تفلون باشد. این دو ماده در برابر حرارت مقاومت خوبی از خود نشان میدهند و در مزه و بوی شیرینی شما تأثیر سوء نخواهند گذاشت.
پیمانه مخصوص اندازهگیری
از دیگر ابزارهای مهم قنادی پیمانه است، بدون پیمانه نمیتوان اندازهگیریهای دقیق انجام داد. پیمانه کمک میکند تا شما یک کیک و شینی را همان گونه که باید درست کنید. در واقع برای آنکه کیک یا شیرینی شما عالی شود، باید مواد را بهدرستی اندازهگیری کنید. چنانچه این امر درست انجام نشود، نتیجه مطلوب نخواهد شد. پیمانههای اندازهگیری دارای ابعاد و اندازههای مختلف و استانداردی هستند.
ابزارهای قنادی: انواع قالب
قالبهای کیک و شیرینی هم از مهمترین و اساسیترین ابزارهای قنادی محسوب میشوند. قالبها بر اساس نیاز در انواع جنس، مدل و اندازه به فروش میرسند. بهترین نوع قالب برای شیرینی و کیک قالبهای نچسب هستند. از انواع قالبهای معروف میتوان به قالب چدنی، قالب سیلیکونی، قالبهای تفلون، قالب آلومینیوم، قالب کمربندی، قالب کاپ کیک یا مافین، قالب کیک لوف، قالب کیک میانتهی، قالب پای، قالب تارت، قالب برش کیک، قالب کیک معمولی و… اشاره کرد.
از قالبهای بزرگ لوف برای پخت انواع نان ضخیم مستطیلی استفاده میشود. قالبهای مافین در تهیه انواع کیک فنجانی کاربرد دارند. قالب کمربندی هم برای پخت انواع کیک و دسر مناسب است و بهراحتی میتوان شیرینی یا دسر را از درون آن جدا کرد.

ابزارهای قنادی: لیسک و فرچه
بهمنظور برگرداندن کیک و شیرینی یا هم زدن مایه کیک و دیگر مواد، لیسک یک وسیله کاربردی است. لیسکها دارای صفحات بزرگ و نازکی هستند که جنس آنها سیلیکون است. بهمنظور چرب کردن قالب و مالیدن رومال روی نان و کیک نیز از فرچه استفاده میشود. فرچهها معمولاً از جنس سیلیکون یا پلاستیک هستند. هر دوی این ابزار از ابزارهای کاربردی در پخت کیک و شیرینی محسوب میشوند.
ابزارهای قنادی: الک و پالت
الک از ابزارهای قنادی مهم و معروفی است که بدون آنها نمیتوان آرد موردنیاز شیرینیپزی را الک کرد. همانطور که میدانید آرد ماده اصلی کیکی پزی و شیرینیپزی است و قبل از اضافه کردن آن باید خوب الک شود. الک کردن بهمنظور یکدست شدن، افزایش کیفیت کیک و شیرینی و هواگیری آرد انجام میشود. معمولاً قنادان حرفهای هنگام پخت هر نوع کیک و شیرینی از الک استفاده میکنند.
یکی دیگر از ابزارهای مهم شیرینیپزی پالت است، به کمک پالت میتوان تمام سطح کیک را بهصورت کاملاً یکدست خامه کشی کرد. پالت تنها وسیله صافکردن خامه روی کیک است و در دو نوع صاف و شکسته در انواع سایزبندی به فروش میرسد.