بهزی

تفاوت نهال گردو پیوندی با نهال گردو بذری

زمان مطالعه 1 دقیقه

تفاوت نهال گردو پیوندی با نهال گردو بذری

یک نهال پیوندی از دو بخش تشکیل شده است، پایه(ریشه) و پیوندک (برگ و ساقه) که به یکدیگر پیوند خورده‌اند. تفاوت اساسی انواع نهال گردو پیوندی بر اساس نوع پایه است. پایه در نهال پایه رویشی حاصل کشت بافت گیاه است، در حالی که نهال گردو پایه بذری، از رویش بذر گردو به‌ دست می‌آید. از ارقام محبوب نهال گردو بذری می توان به ارقامی همچون: نهال گردو خوشه ای، نهال گردو کانادایی و نهال گردوی فلسطینی اشاره کرد.

♦️ مزایای نهال گردو پیوندی پایه رویشی ♦️

برای تولید نهال گردو پیوندی پایه رویشی، قسمتی از بافت یک درخت گردو پربار در آزمایشگاه کشت داده می‌شود و پس ‌از اینکه در محیط آزمایشگاهی به ‌اندازه مناسبی از رشد رسید، به محیط کشت زراعی (زمین) انتقال پیدا کرده و به‌عنوان پایه برای قلمه زدن، مورد استفاده قرار می‌گیرد. نهال گردو پیوندی؛ نسبت به دیگر نهال ‌ها دارای مزایایی است؛ ازجمله: · زودتر به بلوغ و باردهی می ‌رسد که درنتیجه در مدت ‌زمان کوتاه به سود اقتصادی مناسب خواهید رسید. · در مقابل آفات و بیماری‌ها، مقاومت بسیار خوبی دارد. · ریشه‌های این نهال گردو افشان و سطحی است؛ درنتیجه به آبیاری کمتری نیاز دارد. · این نژاد درخت گردو رشد طولی کمی دارند درنتیجه برداشت گردو و نگهداری از درخت آسان‌تر است. · اندازه کوچک درخت گردو پیوندی شرایط را برای کاشت درخت گردو در مساحت بیشتر را مهیا کرده‌ است. · نهال ‌های گردو پیوندی اغلب دیرتر شکوفه می‌دهند؛ بنابراین در سرمای بهار آسیب نمی‌بینند. · عمر اقتصادی این درختان گردو بسیار مناسب است.

♦️ انواع نهال گردو پیوندی پایه رویشی ♦️

هدف از احداث باغ گردو، کسب سود قابل‌قبول حاصل از فروش محصول آن است و این زمانی محقق می‌شود که با بیشترین مقدار باردهی نهال گردو، مواجه شوید. بهترین نهال گردوی موجود در بازار ایران که جز ارقام پیوندی محسوب می شوند شامل: · نهال گردو چندلر پیوندی · نهال گردو فرنور پیوندی · نهال گردو ژنوتیپ برتر

هرکدام از این نهال ‌های گردو با اصلاحات انجام‌شده دارای ویژگی‌های منحصربه‌فردی هستند که موجب می‌شود در شرایط مختلف آب و هوایی، سازگاری و تولید خوبی داشته باشند. توجه به این نکته ضروری است که هنگام خرید نهال گردو، باید با توجه به شرایط اقلیمی منطقه موردنظر به خرید نهال اقدام کنید.

کاشت و تکثیر نهال گردو چگونه صورت می پذیرد؟

به لطف پیشرفت‌های علمی در کشاورزی و اصلاحات ژنتیکی انجام‌شده، گونه‌های متنوع نهال گردو وارد بازار شده است که نسبت به گونه‌های دیگر، مزایای بسیاری زیادی دارند. امروزه بهترین روش احداث باغ گردو از طریق کاشت نهال گردو پیوندی، امکان‌پذیر است. نهال گردو پیوندی، باردهی بسیار خوبی در واحد سطح کشت داشته و میوه‌های به‌دست آمده از همه درختان، دارای سایز و کیفیت فوق العاده ای خواهند بود. البته نهال های بذری اصلاح شده ای هم در ایران موجود می باشند که باردهی مناسبی دارند. به‌طورکلی تکثیر نهال گردو از طریق بذر، کشت بافت، ریز ازدیادی، جنین زایی غیرجنسی انجام می‌شود. روش‌های ذکرشده معمولاً سخت هستند و همیشه جواب درستی نمی‌دهند؛ اما کشت بافت برای تولید نهال گردو پایه پیوندی جدیدترین و البته قابل ‌اعتمادترین روش در تکثیر گردو محسوب می‌شود.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.