بهزی

پارکت چیست؟ و چرا از آن استفاده می‌شود؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

پارکت چیست؟ و چرا از آن استفاده می‌شود؟

تاریخچه پارکت

پارکت نامی است که ریشه در واژه فرانسوی پارکتیر دارد و به لحاظ قدمت تاریخی به اواسط تا اواخر دهه ۱۶۰۰ می‌رسد.ابتدا در کاخ ورسای فرانسه که توسط لویی شانزدهم در قرن هفدهم میلادی ساخته شد، مورد استفاده قرار گرفت.ابتدا در جهت پوشاندن کف در مقابل سرما استفاده می‌شد که نقش عایق برودتی، حرارتی را در خانه ایفا می‌کرد.یکی از دلایلی که باعث شد تا محبوبیت پارکت نسبته به سنگ بیشتر شود، بخاطر طرح‌های زیبا و سبک های متنوع آن است.اشکال پارکت در ابتدا شامل مربع، مستطیل، لوزی و سه گوش‌های مثلثی شکل بود.
درسال ۱۳۳۹ شرکت ساختمان‌های کشوری به عنوان اولین کارخانه پارکت سازی با امتیاز کارخانه باورک سوئیس بزرگترین سازنده پارکت درجهان تاسیس گردید.این کارخانه با استفاده از امکانات طبیعی موجود در جنگل‌های بی‌نظیر شمال محصول خود را با بهترین کیفیت به بازار عرضه نماید.

پارکت چیست؟

پارکت یک نوع کف‌پوش است که از چوب طبیعی بصورت صفحات نازک ساخته شده است.پارکت انواع مختلفی از لحاظ اندازه و طرح نیز هستند و جهت کاور کردن سطح زمین بکار می‌رود.
پارکت فرآیند خاص و پیچیده‌ای برای تولید ندارد، بلکه تنها چوب درختان به الوار تبدیل می‌شودو سپس در ابعاد کوچک برش می‌خورد و هنگام نصب، این قطعات در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند.
هر کدام از این درختان و به طبع پارکتی که از چوب آنها ساخته می‌شود، دارای مزایای خاص خود می‌باشند.

انواع چوب‌ها در تولید پارکت

چوب درخت بلوط:

در واقع چوب درخت بلوط یکی از بهترین و قوی‌ترین و با دوام‌ترین چوب‌هاست که از دیر باز در ساخت خانه‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌گرفته.از طرف دیگر رنگ زیبای این نوع چوب موجب استفاده و کاربردهای فراوان آن در ساخت انواع محصولات چوبی بکار رفته در ساختمان‌ها و خانه‌ها می‌شود.

چوب درخت افرا:

درخت افرا در بسیاری از نواحی جنگلی جهان مانند شمال ایران، رشد می‌کند و در بسیاری از پارک‌ها و یا باغ‌های شخصی که دارای خاک اسیدی هستند، پرورش داده و رشد می‌کنند.
چوب این درخت استفاده‌های زیادی در صنعت دارد و امروزه محصولات چوبی مختلفی در جهان از آن ساخته می‌شوند.از جمله: ابزارها و آلات موسیقی مانند ویالون، گیتار و یا پیانو از این نوع چوب ساخته می‌شوند.رنگ این چوب روشن و بسیار زیباست و علاوه بر استحکام و دوام بالا، استفاده از پارکت چوب افرا، موجب بازتاب بهتر نور و روشنایی و زیبایی محیط منزل می‌شود.

چوب درخت راش:

پارکت‌های چوب راش علاوه بر زیبایی خاص‌شان دارای استحکام و دوام بالایی نیز هستند.به همین دلیل، یکی از بهترین چوب‌هایی که می تواند مورد استفاده جهت ساخت پارکت های چوبی قرار بگیرد، است.زمانی که درخت را برش داده و چوب های آنرا تکه تکه می‌کنند، پس از ارسال به کارخانه چوب‌بری،آنرا طی فرآیندهایی در ابتدا بخارپز و سپس چوب را خشک می‌کنند.
این نوع چوب می‌تواند جهت استفاده در ساخت پارکت بکار رود چون در مکان‌هایی که رفت و آمد زیاد است و شلوغ می‌شود.مانند سالن پذیرایی خانه می‌توان براحتی از آنها استفاده کرد.
چوب افرا در عین زیبایی، از لحاظ وزن نیز بسیار سبک است.در گذشته در بسیاری از کشورهای اروپایی استفاده‌های مختلفی از این نوع چوب می‌کردند که همین امر نیز نشان دهنده اهمیت و پرکاربرد بودن آن است.

چوب درخت گردو:

درخت گردو از دوران قدیم به عنوان درختی مغرور و سرکش معروف بوده. این درخت دارای چوب بسیار مقاومی است و از نوع درختان پهن برگ است.در حال حاضر پراکندگی جغرافیایی این درخت بسیار زیاد است و در بسیاری از کشورهای جهان از جمله:ایران، آمریکا، ترکیه ، اوکراین و چین این درخت رشد و پرورش داده می‌شود.امروزه به دلیل مقاومت بالای این نوع چوب، از آن محصولات مختلفی از جمله تخته نرد، شطرنج و حتی مبل استفاده می‌شود.این چوب یکی از قوی‌ترین و با دوام‌ترین چوب‌هایی است که می‌توان از آن جهت ساخت پارکت چوبی استفاده کرد.

چوب درخت گیلاس:

چوب درخت گیلاس یکی از بهترین و مقاوم‌ترین چوب درختانی است که تا بحال جهت تولید و ساخت پارکت‌های چوبی ارائه شده.امروزه در سراسر قاره‌های جهان از جمله اروپا، آسیا و آمریکا این درخت رشد می‌کند و علاوه بر میوه‌های آن، از چوب آن نیز استفاده‌های مختلفی می‌شود.از این نظر استفاده از چوب درخت گیلاس، در صنعت و حتی دنیای هنر، اهمیت زیادی دارد.
پارکت‌های چوبی ساخته شده از این نوع چوب معمولا دارای رنگ طلایی مایل به قهوه‌ای هستند و استفاده از آنها در کفپوش خانه، موجب زیباتر شدن فضای منزل‌ می‌شود.از چوب این درختان نامبرده، در حال حاضر در صنعت تولید پارکت‌های چوبی، نسبت به چوب درختان دیگر، بیشتر استفاده می‌شوند.

اجزا تشکیل دهنده پارکت لمینت


1- لایه محافظ با استحکام و مقاومت بالا تا سطح برای همیشه با دوام و براق بماند

۲- لایه ضخیمی از رزین تزئینی با طرح‌های فوق العاده زیبا و طبیعی و مقاوم در برابر نور خورشید

۳- صفحه اصلی با استقامت بسیار بالا در برابر فشار، لایه با فشردگی بالا و مقاوم در برابر رطوبت

۴- لایه ضد رطوبت برای جلوگیری از نفوذ آب و رطوبت از کف زمین و جلوگیری از فرسودگی

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.