بهزی

نکات کلیدی برای طراحی حرفه‌ای دکوراسیون آشپزخانه مدرن

زمان مطالعه 1 دقیقه

نکات کلیدی برای طراحی حرفه‌ای دکوراسیون آشپزخانه مدرن

جمله‌ی معروفی وجود دارد که می‌گوید: «آشپزخانه قلب منزل است» و نشان از اهمیت جایگاه آشپزخانه در یک خانه دارد. همه‌ی افراد منزل روزانه مراجعات زیادی به آشپزخانه دارند و کدبانوی منزل نیز زمان زیادی از وقت خود را در آشپزخانه می‌گذراند؛ از طرفی بیشتر لوازم خانگی منزل مانند یخچال، فریزر، ماشین لباسشویی و ظرفشویی در آشپزخانه قرار دارند که با در نظر گرفتن حجم کابینت‌ها درصد قابل توجهی از فضای آشپزخانه را به خود اختصاص می‌دهند.

همه چیز به شکل آشپزخانه‌ی شما بستگی دارد!

فضای آشپزخانه برحسب سبک معماری منزل ممکن است شکل‌های گوناگونی داشته باشد؛ بعضی از آشپزخانه‌ها به شکل L هستند، برخی دیگر مانند یک دالان دراز و برخی دیگر فضایی بیضی شکل دارند. همچنین کوچک یا بزرگ بودن متراژ آشپزخانه یکی از عوامل تعیین‌کننده در طراحی دکوراسیون است؛ مدل کابینت و چیدمان وسایل آشپزخانه همگی بر اساس شکل فیزیکی آشپزخانه انجام می‌گیرند.

طراحی دکوراسیون برای آشپزخانه‌های بزرگ راحت‌تر انجام می‌شود و می‌توان در آن ریزه‌کاری‌های بیشتری به کار برد اما در آشپزخانه‌های کوچک اصلی‌ترین هدف قرار دادن مناسب وسایل است به‌ گونه‌ای که از فضا بهترین استفاده صورت گیرد.

در دکوراسیون آشپزخانه مدرن نور را به‌ درستی تنظیم کنید

مهم‌ترین نکته در دکوراسیون آشپزخانه مدرن تنظیم نور است. نورها به دو دسته‌ی طبیعی و مصنوعی تقسیم می‌شوند. منظور از نور طبیعی همان نور خورشید است که از طریق پنجره‌ها به آشپزخانه تابیده می‌شود. آن دسته از منابع نور مانند انواع لامپ‌ها که با برق کار می‌کنند، نورهای مصنوعی نامیده می‌شوند.
اگر نور خورشید به ‌اندازه‌ی کافی به آشپزخانه شما تابیده شود، نیازی به استفاده از منابع مصنوعی نور در روز ندارید؛ اما برای شب باید منابع نور به ‌اندازه‌ی کافی وجود داشته باشند. به ‌طور کلی نورهای مصنوعی باید به ‌گونه‌ای تنظیم شوند که به بهترین نقاط بتابند.
از آنجایی که درب کابینت‌ها معمولاً از روبرو باز می‌شود، زاویه‌ی نور باید به‌ گونه‌ای تنظیم شود که اشیای درون کابینت‌ها به خوبی قابل دیدن باشند. همچنین در بعضی از نقاط مانند محل یخچال یا ظرفشویی که افراد نیاز به دید دقیق دارند، نور باید به ‌اندازه‌ی کافی و از زاویه‌ی مناسب وجود داشته باشد.

طراحی حرفه‌ای دکوراسیون آشپزخانه و دسترسی آسان

برخی افراد سعی می‌کنند به هر شکل ممکن تمام وسایل را درون آشپزخانه جای دهند؛ فارغ از اینکه شیوه‌ی دسترسی به آن‌ها چگونه باشد؛ توجه داشته باشید که نحوه‌ی چیدمان وسایل آشپزخانه باید به‌ گونه‌ای باشد که به راحتی مورد استفاده قرار گیرند.
برای مثال یخچال یکی از وسایلی است که در روز بارها مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ بنابراین بهتر است در مکانی جای داده شود که کمترین رفت و آمد صورت گیرد. همچنین وسایلی که زیاد مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، بهتر است در مناطق انتهایی آشپزخانه جای داده شوند. این نکته به ویژه برای زمان‌های میانی روز که احتمال حضور تعداد بیشتری از اعضای خانواده در آشپزخانه وجود دارد، اهمیت یافته و باعث تسهیل در دسترسی می‌گردد.

اول ایمنی بعد زیبایی!

در آشپزخانه منابع انرژی زیادی اعم از لوله‌های گاز و سیم‌های برق وجود دارند که به ‌طور بالقوه خطرناک محسوب می‌شوند. وجود شعله‌های اجاق گاز می‌تواند این خطر را از حالت بالقوه به بالفعل تبدیل کرده و سبب حوادث ناگواری شود. به همین دلیل باید از نکات ایمنی مورد نیاز در آشپزخانه آگاهی کسب کرده و آن‌ها را به کار بست.

در مواقعی که اجاق گاز مورد استفاده قرار نمی‌گیرد، باید شیر اصلی گاز ورودی به آن بسته باشد. سیم‌های برق نیز باید به خوبی عایق شده و از نقاطی عبور داده شوند که با افراد تماس پیدا نکنند. همچنین در نزدیکی اجاق گاز نباید هیچ سیم برقی وجود داشته باشد؛ زیرا ممکن است در اثر حرارت ذوب شده و منجر به حادثه شود.

وسایل خطرناک مانند چرخ گوشت، چاقوها، کبریت و… باید هرکدام در جای مناسب قرار گیرند تا از دسترس اطفال دور باشند. هیچ‌گاه ایمنی آشپزخانه را فدای زیبا بودن آن نکنید. البته این دو موضوع معمولاً با هم تداخلی ندارند، اما اگر زمانی فرا رسید که مجبور بودید از بین این دو یکی را انتخابی کنید، بر اساس ایمنی تصمیم بگیرید.

به کیفیت هوا اهمیت دهید

انرژی ما انسان‌ها از غذایی که می‌خوریم تأمین می‌شود و در واقع غذای ما مهم‌ترین نقش را در سلامتی ما ایفا می‌کند. غذای سالم باعث شادابی و تندرستی و غذای آلوده باعث انواع بیماری‌ها خواهد شد؛ بنابراین در طراحی دکوراسیون حتماً محلی را برای دستگاه تهویه یا نصب دستگاه ضدعفونی‌ کننده هوا قرار دهید.

بعضی از افراد برای جابه‌جایی هوای داخل آشپزخانه پنجره‌ها را باز می‌کنند اما این کار به مراتب زیان‌بارتر است؛ زیرا هوای بیرون از منزل به خصوص در شهرهای بزرگ دارای انواع آلودگی‌های شیمیایی است که با ورود آن‌ها به مواد غذایی می‌توانند به سلامت بدن آسیب برسانند. هودهای آشپزخانه معمولاً بهترین راهکار در این زمینه هستند که می‌توانند علاوه بر تمیز نمودن هوا، دود و چربی غذاها را نیز به خود جذب کرده و از آلوده شدن سطوح آشپزخانه جلوگیری کنند.

از لوازم نو در چیدمان وسایل آشپزخانه استفاده کنید

به ‌طور کلی لوازم آشپزخانه به دلیل شرایط محیطی و آلودگی‌های ناشی از دود و چربی زودتر رنگ کهنگی به خود می‌گیرند و به تدریج باعث از بین رفتن شادابی و نشاط آشپزخانه خواهند شد. به همین خاطر بهتر است پس از گذشت یک بازه زمانی معین، وسایل را با نمونه نوی آن‌ها تعویض کنید. بهتر است بعد گذشت هر مدت یک‌بار دیوارها را با کاغذ دیواری جدید بپوشانید تا فضای کلی آشپزخانه عوض شود. در چیدمان وسایل آشپزخانه به هماهنگی و رنگ‌ها باید توجه ای ویژه داشت.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.