نکات بسیار زیادی هستند که در تجهیز و راه اندازی آشپزخانه صنعتی باید رعایت شوند. شاید مهم ترین نکته نیز چیدمان صنعتی آشپزخانه است که تاثیر زیادی در کارآیی، زیبایی و رضایت کارکنان از حضور در آشپزخانه و رفت و آمد در آن دارد. در بعضی موارد نیز کوچک بودن فضای آشپزخانه، مسیرهای ورودی و خروجی، نکات مربوط به کد بهداشت و سلیقه مدیران، نیاز به چیدمان حرفه ای تجهیزات آشپزخانه صنعتی دارند. بنابراین هیچ قانون و فرمول جامعی برای چیدمان تجهیزات آشپزخانه صنعتی وجود ندارد.
چیدمان طبیعی
اولین راه حلی که برای چیدمان تجهیزات آشپزخانه صنعتی به ذهن صاحبان آشپزخانههای صنعتی میرسد، همین نوع چیدمان است. معیار اصلی در این نوع از چیدمان اندازه تجهیزات و دسترسی بهتر سر آشپز به آنها هنگام آشپزی است، سرآشپزها و کارگران در انتخاب این حالت، راحتی و کارآیی بیشتری احساس میکنند. در حالی که ممکن است در این روش مسائلی مانند افزایش میزان مصرف انرژی، کنار هم قرار گرفتن دستگاههای یخساز و پخت و پز و... پیش بیاید. مشکلاتی نیز ممکن است با بهداشت و شرایط مجوز گرفتن ایجاد شود.یکی از مثالهای معروفی که در این مورد چیدمان طبیعی تجهیزات آشپزخانه صنعتی میتوان بیان کرد، سیب زمینی سرخ کرده است. قرار گرفتن فریزر سیب زمینی در کنار سرخ کن سیب زمینی میتواند گزینهای ایدهآل برای این سفارش پرطرفدار باشد. اما از نظر انرژی ضرر زیادی به دستگاه یخساز خواهد زد.

چیدمان بر مبنی بلوک ها
همان قدر که چیدمان طبیعی تجهیزات آشپزخانه صنعتی برای تجهیزات فست فود ایده آل تر است، چیدمان بر مبنی بلوک ها نیز برای تجهیزات رستوران مناسب تر است. به دلیل این که غذایی که در رستورانها سرو میشود، شامل بخشهای متفاوتی میشود، بلوکهای مختلفی نیز برای پخت آن نیاز است. به عنوان مثالی از چیدمان تجهیزات آشپزخانه صنعتی، بلوک پخت برنج که اجاق پلوپز و دم کن برنج در آن قرار دارد، میتواند در محلی کاملاً مجزا از بلوک پخت خورش و سوپ قرار بگیرد. بلوک پخت کبابها نیز که دستگاه کباب پز در آن قرارد دارد میتواند در جایی نزدیک تر به هود و وسایل تهویه هوا قرار بگیرند تا میزان آلودگی در آشپزخانه به کمترین حد ممکن برسد.
چیدمان آشپزخانه جزیره ای
چیدمان جزیره ای در کابینت سازی خانگی نیز کاربرد دارد. در کابینتهای خانگی، بخش جزیره کابینت مخصوص شست و شوی میوه و سبزیجات است و گاهی برای غذا خوردن نیز استفاده میشود. در تجهیزات آشپزخانه صنعتی نیز این مسئله کاربرد خود را دارد. با این تفاوت که بلوک اصلی در مرکز آشپزخانه قرار میگیرد. مکان آماده سازی مواد غذایی، انتقال غذا در مسیر ورودی و خروجی، در کنارهای آشپزخانه هستند و مرکز آشپزخانه نیز تجهیزات پخت رستوران قرار میگیرند و سینک ظرفشویی صنعتی در مرکز آشپزخانه قرار ندارد. معمولاً هود نیز در این چیدمان، در بالای قسمت مرکزی قرار میگیرد.

چیدمان خط تولید
ترکیب چیدمانی خط تولید بیشتر در تجهیزات پخت فست فود کاربرد دارد. در ساندویچیها و فست فودها که مخلفات زیادی برای پخت یک پیتزا، یا آماده سازی یک ساندویچ به کار میرود، از چیدمان خط تولید استفاده میکنند. نیازها و تجهیزات آشپزخانه صنعتی متفاوت، با توجه به ورود مواد اولیه و مسیر خروجی غذا، طراحی میشوند. خانه اول تجهیزات پخت فست فود، دستگاه یخساز یا یخچال صنعتی است. مواد اولیه ای مانند خمیر پیتزا، پنیرهای مختلف، سیب زمینیهای منجمد و... از یخچال صنعتی بیرون میآیند و برای اضافه کردن مخلفات و مواد پیتزا، وارد خط تولید میشود.