بهزی

معرفی دستگاه قالیشویی

زمان مطالعه 1 دقیقه

معرفی دستگاه قالیشویی
دستگاه قالیشویی دستگاهی است که روند قالیشویی را سریع تر، ساده تر و اصولی تر می سازد. همان طور که پیش تر به آن اشاره نمودیم دستگاه قالیشویی انواع مختلفی دارد و هر کدام از آن ها در روند شست و شو نقش مهمی را ایفا می کنند. هر یک از دستگاه ها مخصوص فرش ها و قسمت های خاصی هستند. به عنوان مثال دستگاه قالیشویی دستی مخصوص فرش های دستبافت است. زیرا شست و شوی این فرش ها به دقت و مهارت بیشتری نیاز دارد. دستگاه های تمام اتوماتیک نیز خود به چند نوع تقسیم می شوند که هر یک ویژگی های خاص و منحصر به فرد خود را دارند.

انواع دستگاه قالیشویی

در قالیشویی از انواع دستگاه‌ها به منظور شست و شو و نظافت قالی ها و فرش ها استفاده می کنند. از جمله مهم‌ترین و پرکاربردترین دستگاه‌های قالیشویی می توان به دستگاه قالیشویی دستی، دستگاه تمام اتوماتیک که خود شامل سه نوع میزی و ریلی و دیسکی است، دستگاه قالیشویی ثابت، دستگاه آبگیر لوله ای، دستگاه شلاق زن فرش، دستگاه گرد و خاک گیر فرش، دستگاه پولیشر، دستگاه جا به جا کننده فرش و دستگاه فرچه دو موتوره اشاره نمود. در ادامه به بررسی و معرفی برخی از این دستگاه ها می پردازیم.

دستگاه قالیشویی دستی

دستگاه های قالیشویی دستی، بیشتر برای شست و شوی فرش های دستبافت به کار می روند. این دستگاه ها به روش ضربه ای عمل می کنند و توسط پرسنل قالیشویی اداره می شود. معمولاً شست و شوی فرش به وسیله دستگاه دستی توسط دو یا سه نفر صورت می گیرد.

دستگاه قالیشویی تمام اتوماتیک

در استفاده از دستگاه های تمام اتوماتیک، دخالت انسان نیاز نیست. شست و شوی فرش ها به صورت اتوماتیک بوده و کار با این دستگاه به مهارت خاصی احتیاج ندارد. دستگاه های تمام اتوماتیک شست و شوی فرش را در 5 مرحله خیس کردن، جارو زدن، برس زدن همراه با شامپو و شست و شو با آب بدون برس انجام می دهند. همان طور که پیش تر به آن اشاره نمودیم این دستگاه ها شامل سه نوع میزی، ریلی و دیسکی می باشند.
دستگاه تمام اتوماتیک میزی: روش کار و شست و شو در نوع اتوماتیک میزی به گونه ای است که دستگاه ثابت مانده و فرش را خیس می کند. سپس توسط نوار نقاله فرش به زیر برس ها و فرچه های شست و شو فرستاده می شود. در آخر با اضافه کردن مواد شوینده به آن عملیات شست و شو صورت می پذیرد. در مرحله بعد فرش به انتهای دستگاه تمام اتوماتیک میزی کشیده می شود و توسط فشار زیاد دستگاه، آبکشی و به صورت لوله ای آماده خشک شدن می گردد.
دستگاه تمام اتوماتیک ریلی: شست و شوی فرش در این دستگاه به زمان کمتری احتیاج دارد. به طوری که در زمانی کمتر از 10 ساعت 500 فرش را با ابعاد مختلف شست و شو و آبکشی می کند. مهم ترین تفاوت این دستگاه با دستگاه میزی، در تعداد شست و شوی فرش ها است.
دستگاه تمام اتوماتیک دیسکی: این دستگاه برای فرش هایی با متراژ 100 متر مورد استفاده قرار می گیرد. ابتدا فرش به کمک پرسنل قالیشویی وارد دستگاه می شود. پس از شست و شو اتوماتیک به صورت لوله ای از دستگاه خارج می گردد.

دستگاه قالیشویی ثابت

در دستگاه قالیشویی ثابت نیز دخالت انسان نیاز نیست و عملیات شست و شو به صورت اتوماتیک انجام می گیرد. یکی از بروز ترین و جدید ترین نوع دستگاه های قالیشویی، نوع ثابت است.

دستگاه آبگیر لوله ای

این دستگاه، خود جزئی از دستگاه قالیشویی اتوماتیک است که با فناوری جدید و نوین به منظور خشک کردن فرش ها پس از شست و شو مورد استفاده قرار می گیرد. دستگاه آبگیر لوله ای شامل دو نوع درب دار و بدون درب است. کار این دستگاه به گونه ای است که آبگیری را با سرعت بالا و بدون ایجاد چروک انجام می دهد.

دستگاه شلاق زن فرش

دستگاه شلاق زن یکی از پرکاربرد ترین دستگاه ها در قالیشویی ها است. این دستگاه مرحله نیمه اتوماتیک شست و شوی فرش را بر عهده دارد. دستگاه شلاق زن دارای محوری با نوارهای پلاستیکی است. در زمان شست و شو با وارد کردن ضربه های متوالی بر روی فرش، سبب از بین رفتن لکه و آلودگی از فرش می شود. این دستگاه دارای محفظه ای به منظور جلوگیری از پاشیده شدن آب به اطراف می باشد.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.