بهزی

انواع مایع فوم بتن چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع مایع فوم بتن چیست؟
فوم بتن معمولاً از اختلاط آب، سیمان و فوم ساخته می‌شود. فوم بتن فاقد مواد سمی است که ممکن است برای محیط زیست مضر باشد و آن را به یک مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست نیز تبدیل می‌کند. از آنجایی که تا ۸۰ درصد از هوا تشکیل شده است، دارای خواص عایق، جذب صدا و مقاوم در برابر آتش است.علاوه براین برای پر کردن شکاف‌های اطراف لوله‌های قدیمی یا فضای خالی بین آجرها نیز ایده‌آل است.

انواع مایع فوم بتن چیست؟

همانطور که اشاره کردیم عناصر تشکیل دهنده فوم بتن؛ سیمان، فوم و آب است. که معمولاً انواع مایع فوم بتن که در تولید آن استفاده می شود به شرح زیر است؛ فوم شیمیایی فوم پروتئینه

فوم بتن شیمیایی

فوم بتن شیمیایی بر پایۀ مواد شیمیایی مانند سورفکتانتی مصنوعی است. این ماده، حجم وکف‌‌کنندگی بسیار بیشتری در مقایسه با دیگر انواع فوم دارد. همین امر مقرون‌به‌صرفه‌گی آن را در بین فعالان این صنعت بیشتر می‌کند. فوم شیمیایی بتن، دارای انواع بسیار زیاد با فرمول‌های ترکیبی بسیار متنوعی است. و می‌توان پرکاربردترین مایع در تولید فوم بتن دانست. با توجه به تنوع زیاد محصولات شیمیایی و امکان ایجاد ترکیبات مختلف، شرکت‌های تولید کننده مایع فوم بتن نیز مدل‌های متنوعی از مایع فوم بتن را تولید می‌کنند. ‌‌ از دغدغه‌های تولید کنندگان این فوم‌ها تاثیرات تخریبی در ساختمان‌سازی بوده است. اما در حال حاضر ناسازگاری در این مطالب دیده نشده است.و به بیان دیگر میتوان از سازگاری آن‌ها مطمئن بود.

فوم بتن پروتئینه

این نوع فوم که فوم حیوانی هم نامیده می‌شود. بر پایۀ پروتئین‌های موجود در ضایعات کشتارگاه‌ها به دست می‌آید. که رنگ قهوه‌ای آن باعث تمایز از فوم شیمیایی می‌شود. تاریخچه ساخت این نوع فوم به دوران روم باستان بر می‌گردد که از خون حیوانات با مخلوط شن و ماسه و دیگر مصالح تشکیل می‌شد. روند تبدیل این ضایعات به فوم کاری به‌غایت پیچیده‌ای است. و بوی ناخوشایند، و نیاز به فضای بزرگ و دور از مناطق مسکونی را می‌طلبد. همین عوامل نیز از مشکلات ساخت این محصول است. به دلیل پایداری حباب‌هایی که در این نوع فوم وجود دارد. زمان گیرش سیمان افزایش پیدا می‌کند. و در ساخت بلوک‌های سیمانی، از این خاصیت بهره برده می‌شود. گفته می‌شود که مقاومت فوم بتن پروتئینه در مقایسه با فوم سیمیایی بیشتراست. از طرفی هم به دلیل مواد به کار برده ارزان قیمت، قیمت این فوم در مقایسه با دیگر فوم‌ها کمتر خواهد بود. نا گفته نماند که در کنار تمام این مزیت‌ها، معایبی چون ایجاد بوی ناخوشایند و انتقال بیماری دامی به انسان از طریق این فوم، استقبال چندانی به آن نمی‌شود. برخی از تولیدکنندگان این نوع فوم‌ها به مصرف کنندگان خود توصیه می‌کنند در صورت بروز خارش در پوست، از پماد بتامتازون و … استفاده کنند. و برخی از کارشناسان میکروبیولوژی نیز از احتمال انتقال بیماری‌های عفونی از طریق زخمهای احتمالی در پوست کاربران سخن به میان می آورند. گذشته از موضوع احتمال آلایندگی این نوع فوم‌ها، موضوع مهم «استفاده از خون دام‌های کشتارگاه‌ها یا استفاده نکردن از آن» و مباحث شرعی مربوط به پاک بودن، یا نبودن این فوم‌ها، دغدغه اصلی کاربران فوم‌های پروتئینه خواهد بود. توجه: البته انواع دیگری از فوم مایع نیز در بازار موجود است. که با نام های فوم نباتی و نانوفوم و نانو پلیمر و … که اغلب اینها صرفاً نام تجاری است و مواد تشکیل دهنده آن مواد شیمیایی است.

ویژگی‌های فوم مایع بتن

به دلیل وجود حباب‌های ریز، مقاومت بتن را تا ۴.۱ افزایش می‌دهد. باعث می‌شود بتن زودگیرتر شود. در سبک‌سازی بتن نقش اساسی دارد. دارای ph خنثی است. به دلیل تاثیر منفی نداشتن بر مقاومت بتن، دانسیته رو به کاهش می‌رود.
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.