بهزی

برای ساخت وسایل خانگی بیشتر از چه فلزاتی استفاده می شود؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

برای ساخت وسایل خانگی بیشتر از چه فلزاتی استفاده می شود؟

قطعات فلزی لوازم خانگی

با توجه به سبک زندگی خانواده های ایرانی و اشتیاق آنها برای خرید لوازم خانگی مدرن و برندهای خارجی به ویژه در دهه های اخیر، بازار این صنعت، رونق ویژه ای پیدا کرده است؛ خصوصا وقتی پای عقد و عروسی یا میهمانی های بزرگ در میان باشد. با این وجود، مشکلات تامین مواد اولیه صنایع لوازم خانگی به ویژه ورق گالوانیزه و نیز وارداتی بودن بسیاری از این محصولات این صنعت با برندهای مطرح، همراه با تحولات بازار ارز، موجب عرضه پایین و ایجاد تقاضا‌ی انباشته‌ می شود و در نتیجه، به شدت، قیمت‌ لوازم خانگی را افزایش می دهد. همین امر، تاثیر فلزات به عنوان اجزا و مواد اولیه لوازم خانگی را بر بازار این محصولات نشان می دهد؛ یعنی هر زمانی که قیمت فلزات، دستخوش تغییر و تحول شود، بر کیفیت و قیمت لوازم خانگی نیز تاثیر می گذارد.

به اعتقاد صاحبنظران، نیم ساخته ها از جمله مواد فلزی در صنایع مرتبط هستند که در فرآیند تولید به شکل های مختلف تولید شده و آماده کار و ساخت در مراحل بعدی هستند از جمله شمش، ورق، لوله، قیمت قوطی آهن ، میله و مانند آن. این ورق ها و نیم ساخته های فلزی، علاوه بر کاربرد در صنایع هوایی، صنایع دریایی، سازه های فضایی، حمل و نقل زمینی، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، در صنعت لوازم خانگی مانند کابینت ها، لوازم منزل، لوازم آشپزخانه و نظایر آن نیز مورد استفاده قرار می گیرند و هر گونه تغییر در بازار این مواد، می تواند بازار لوازم خانگی را تحت الشعاع قرار دهد.

دلیل استفاده از فلزات در لوازم خانگی

هر چند استفاده از سنگ، چوب، سفال و... طی قرن ها از مهم ترین عناصر ساخت وسایل و ابزار بوده است اما بعد از آشنایی با خاصیت ها و قابلیت های انواع فلزات، کاربرد آنها در صنایع مختلف از جمله لوازم خانگی رواج پیدا کرد. مهم ترین خواص فلز که آن را از سایر مواد و مصالح، متمایز کرده، استحکام، رنگ و جلا، قابلیت چکش‌ خواری، قابلیت تورق، مفتول شدن، قابلیت ذوب و استفاده مجدد، استقامت در مقابل ضربه، فشار و عوامل مخرب جوی مانند دمای زیاد، برودت و رطوبت است. برای درک بیشتر نقش فلزات در صنعت لوازم خانگی، طبقه بندی انواع فلزات و انواع لوازم خانگی، حائز اهمیت است.

از انواع فلزات تا انواع لوازم خانگی

انواع فلزات را می توان به دو دسته کلی آهنی و غیرآهنی (رنگین) طبقه بندی کرد. آهن و آلیاژهای آن مانند چدن و انواع فولاد جزء فلزات آهنی هستند که حدود 90 درصد، مصنوعات و قطعات ماشین آلات را به خود اختصاص می دهند. البته در صنعت، از آهن خالص استفاده نمی شود زیرا بسیار نرم است و بیشتر از چدن و فولاد استفاده می شود. انواع فولاد از ترکیب آهن خالص با کربن، نیکل، کروم و کبالت تهیه می شود و چدن از ترکیب آهن، کربن و سیلیسیم به دست می آید.

در این زمینه، استفاده از ورق فولاد در صنایع لوازم خانگی، نقش مهمی دارد. از طرف دیگر، فلزات رنگین، تمامی فلزات به جز آهن و ترکیبات آن را شامل می شوند. مس، روی، برنز، برنج، آلومینیوم، سرب، نیکل و قلع از جمله این نوع فلزات هستند که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرند. همچنین انواع لوازم خانگی را می توان به وسایل صوتی - تصویری، وسایل شستشو و نظافت، وسایل سرمایش و گرمایش، وسایل پخت و پز، وسایل نوشیدنی ساز، وسایل غذاساز، انواع یخچال و فریزر و سایر وسایل آشپزخانه تقسیم کرد؛ وسایلی که تولید آنها بدون کاربرد انواع فلزات اعم از آهنی و غیر آهنی یا رنگین مفهومی ندارد.

فولاد ضد زنگ یا استیل در لوازم خانگی

یکی از کاربردهای فلزات در لوازم خانگی، فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل است. فولاد ضد زنگ یکی از مهم ترین انواع آلیاژ فولاد است. فولادهایی با مقدار آلیاژهای ویژه که در برابر خوردگی، توان مقاومت بالا دارند، فولادهای زنگ نزن یا استنلس استیل می ‌نامند که کاربردهای گسترده ای در صنایع مختلف دارند. هرچند رایج ترین کاربرد فولاد ضد زنگ یا استیل در لوازم خانگی است، اما دامنه این کاربرد تا ریل های سنگین راه آهن نیز وسعت پیدا می کند. از آنجا که بیش از 150 نوع فولاد ضد زنگ با خواص مختلف وجود دارد، درک تفاوت های آنها برای خرید لوازم خانگی مهم است. چنانچه قصد خرید وسایل آشپزی خصوصا برای غذاهای شور را دارید، باید تفاوت‌ بین گریدهای مختلف استیل ضد زنگ و انواع آن را بدانید.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.