بهزی
باران برودت
باران برودت، خرید فروش ماشین آلات صنایع غذایی لبنی و آشامیدنی در تهران

گروه صنعتی باران برودت تهران خرید و فروش تمامی ماشین آلات و دستگاه های انواع صنایع را با مناسب ترین قیمت به فروش می رساند. رضایت شما هدف اصلی این مجموعه است.

نقش چیلر در صنایع غذایی ، لبنی و آشامیدنی

زمان مطالعه 1 دقیقه

نقش چیلر در صنایع غذایی ، لبنی و آشامیدنی

چیلر در صنایع غذایی ، لبنیات و آشامیدنی دو نقش اساسی دارد. اول اینکه نقش آن ایجاد آب سرد برای سرمایش پروسه ها و دستگاه های مختلف در جهت بهبود کیفیت مواد غذایی ، لبنیات و آشامیدنی بوده و دوم برای خنک کاری و ایجاد هوای با دما و رطوبت کنترل شده برای شکل دهی مناسب و نیز نگهداری برخی از مواد غذایی خاص به همراه دستگاه های مکمل مانند هواساز است. در واقع چیلرها همواره نقش سردسازی آب یا محلول آب و گلیکول (برای دماهای کمتر از صفر) را بر عهده دارند. این آب سرد شده یا به صورت مستقیم در مدار دستگاه های صنعتی تولید و بسته بندی مواد غذایی ، لبنی و آشامیدنی به عنوان کولر (دستگاه خنک کننده فرآیند که حرارت مازاد فرآیندها و دستگاه ها را به خود جذب می کند) مورد استفاده قرار می گیرد و یا اینکه به دستگاهی به نام هواساز منتقل شده و منجر به سرمایش هوای عبوری از هواساز می شود تا بتوان هوای خنک جهت به کارگیری در تهویه سالن و یا هوای بهداشتی با رطوبت کنترل شده و یا هوای سرد مورد نیاز برای شکل گیری مواد غذایی و … را فراهم نمود.

در برخی موارد به جای چیلر از آیس بانک (Ice bank) در صنایع غذایی استفاده می شود که قطعا استفاده از چیلر از نظر بهینه سازی مصرف انرژی (صرف هزینه کمتر) ، عملکرد کارآمدتر و توانایی کنترل دقیق دما مناسب تر خواهد بود. آیس بانک با وجود اینکه قیمت اولیه کمتری نسبت به چیلر دارد ولی هزینه صرفه جویی شده در مصرف انرژی در بازه ای کوتاه مدت این هزینه را جبران نموده و در ضمن کیفیت فرآیند سردسازی نیز تاثیر مستقیمی بر کیفیت محصول خواهد داشت. بسیاری از محصولات غذایی در حین تولید بایستی در دمای کنترل شده دقیقی نگه داشته شوند تا شکل و مزه و ماندگاری آنها در بهینه ترین حالت قرار بگیرد.

چیلرهای صنایع غذایی و نوشیدنی در طرح ها و مدل های مختلف و مطابق با نیاز هر قسمت طراحی و ساخته می شوند که عمده ترین آنها عبارتند از :
نقش چیلر در صنایع غذایی ، لبنی و آشامیدنی

۱ . هوا خنک پرتابل (قابل حمل) برای ظرفیت های کم

۲ . هوا خنک ثابت در ظرفیت های مختلف (منظور از هوا خنک نوع کندانسور است)

۳ . آب خنک به همراه برج خنک کننده

۴ . به صورت کندانسینگ یونیت (در مواقعی که به دلایلی مجبور باشیم به جای آب از مبرد به صورت مستقیم در فرآیند سردسازی استفاده کنیم)

۵ . چیلرهای زیر صفر و بالای صفر درجه سانتی گراد

برخی از کاربردها :

۱ . استفاده از چیلرها در صنایع لبنی به منظور جلوگیری از فاسد شدن محصولات قبل از بسته بندی و ارسال به انبار

۲ . خنک کاری غلتک های مورد استفاده در خط تولید

۳ . سرمایش و کاهش رطوبت در تونل های خنک کننده محصولات غذایی

۴ . فرآیند ساخت خمیر

۵ . نگهداری دمای مخمر در محدوده ایده آل

۶ . فرآیند خنک کاری شیر بعد از پاستوریزه کردن آن

۷ . پروسه سردسازی شهد یا شیره انواع آشامیدنی ها قبل از فرآیند گاز زنی

۸ . ایجاد هوای خنک و بدون رطوبت برای سردسازی منبع ذخیره آدامس جهت فرم دهی

۹ . سرمایش محلول آب و گلیکول در دماهای کمتر از صفر و پمپاژ آن به واحد سرمایش روغن خوراکی

۱۰ . سردسازی های مورد نیاز در فرآیند تولید رب

۱۱ . کاهش دما و منجمد نمودن انواع بستنی در حین تولید

۱۲ . خنک کاری انواع ماشین آلات تولید تجهیزات بسته بندی محصولات غذایی

۱۳ . کاربرد چیلر به همراه هواساز برای خنک کاری هوای سالن ها و انبارها به منظور حفظ شرایط دمایی ایده آل برای کارگران ، خنک نگه داشتن بستنی ، پنیر ، ماست ، نوشیدنی ها و هر نوع محصول غذایی برای جلوگیری از فاسد شدن آنها در پروسه تولید و انبارش

۱۴ . و هر واحدی که نیاز به کار در شرایط خاص دمایی داشته باشد.