بهزی

تفاوت شستشوی فرش به صورت دستی با شستشوی اتومات

زمان مطالعه 1 دقیقه

تفاوت شستشوی فرش به صورت دستی با شستشوی اتومات
با توجه به افزایش قیمت فرش از یک سو و نقش بارز آن در دکوراسیون منزل، انتخاب یک قالیشویی خوب و مطمئن برای شستشوی تمیز و دقیق فرش، بیش از اندازه حائز اهمیت است. در گذشته شستشوی فرش به صورت سنتی بسیار رایج بود، چرا که هم فضای شستشو برای خانواده‌ها در خانه‌های ویلایی مهیا بود و هم وقت مردم آزادتر از شرایط فعلی بود و بعضاً به شستن قالی به عنوان یک تفریح پر شور و هیجان نگاه می‌کردند.
اما در حال حاضر با توسعۀ آپارتمان نشینی دیگر نه فضایی برای شستشوی فرش به صورت دستی وجود دارد و نه قیمت بالای قالی اجازه ریسک به دارنده آن می‌دهد. اما با این وصف باز هم عده ای کار شستشوی اتومات در قالیشویی ها را قبول ندارند. در این مطلب قصد داریم با توضیح در خصوص خدمات قالیشویی ها به تفاوت شستشوی فرش به صورت سنتی با شیوه های اتومات بپردازیم. با ما همراه باشید. شستشوی فرش به صورت سنتی در مقابل شستشوی ماشین توضیح این قسمت را همین ابتدا بین فرش‌های ماشینی و دست باف مجزا می‌کنیم. اگر فرش دست‌باف دارید در واقع از هنر اصیل ایرانی نگهداری می‌کنید، فرشی که هر تار و پودش را دستان هنرمند یک هم وطن گره زده است. با توجه به اینکه فرش دست‌باف از نخ هایی بافته شده که به صورت سنتی رنگ شده اند پس در شستشوی آن باید دقت داشته باشید که رنگ‌های آن با هم ترکیب نشود. ضمناً فرش دست‌باف بعد از خیس شدن به شدت سنگین می‌شود و همین سنگینی پروسه جابه جایی و آویز کردن آن را در خانه به شدت سخت می کند. علاوه بر این فرش دست‌باف اگر خوب خشک نشود، تار و پودش دچار پوسیدگی شده و عمر مفید فرش به شدت کاهش می یابد. با توجه به مسائل ذکر شده برای شستشوی فرش دست باف توصیه می‌کنیم به سمت روش‌های سنتی یا دستی نروید. در قالیشوی‌ها کلیه فرایند شستشوی فرش به صورت اتومات انجام می‌شود. مواد شوینده مورد استفاده در قالیشویی‌ها باعث تثبیت رنگ فرش می‌شوند و آب چرک توسط مکش‌های قدرتمند تخلیه شده و فرش دست‌باف بعد از تخلیه آب توسط دستگاه‌های خشک کن، کاملاً خشک خواهد شد.

شستشوی فرش به صورت سنتی در مقابل شستشوی ماشین

توضیح این قسمت را همین ابتدا بین فرش‌های ماشینی و دست باف مجزا می‌کنیم. اگر فرش دست‌باف دارید در واقع از هنر اصیل ایرانی نگهداری می‌کنید، فرشی که هر تار و پودش را دستان هنرمند یک هم وطن گره زده است. با توجه به اینکه فرش دست‌باف از نخ هایی بافته شده که به صورت سنتی رنگ شده اند پس در شستشوی آن باید دقت داشته باشید که رنگ‌های آن با هم ترکیب نشود. ضمناً فرش دست‌باف بعد از خیس شدن به شدت سنگین می‌شود و همین سنگینی پروسه جابه جایی و آویز کردن آن را در خانه به شدت سخت می کند. علاوه بر این فرش دست‌باف اگر خوب خشک نشود، تار و پودش دچار پوسیدگی شده و عمر مفید فرش به شدت کاهش می یابد. با توجه به مسائل ذکر شده برای شستشوی فرش دست باف توصیه می‌کنیم به سمت روش‌های سنتی یا دستی نروید. در قالیشوی‌ها کلیه فرایند شستشوی فرش به صورت اتومات انجام می‌شود. مواد شوینده مورد استفاده در قالیشویی‌ها باعث تثبیت رنگ فرش می‌شوند و آب چرک توسط مکش‌های قدرتمند تخلیه شده و فرش دست‌باف بعد از تخلیه آب توسط دستگاه‌های خشک کن ، کاملاً خشک خواهد شد.
شستشوی فرش ماشینی چه به صورت سنتی چه به صورت اتومات نسبت به شستشوی فرش دست باف از حساسیت کمتری برخوردار است. اما باز هم در شرایط فعلی توصیه می‌شود در شستشوی فرش ماشینی به صورت دستی به نکات زیر دقت کنید: قبل از خیس شدن، فرش را غبار روبی کنید. بهتر است این کار را با جارو برقی انجام دهید. فرش را در آبی با جریان ثابت غوطه ور کنید یا اصطلاحاً بخیسانید. به هیچ وجه روی فرش مواد شوینده اسیدی یا شوینده های سفیدکننده نریزید. بهتر است فقط و فقط از شامپو های ویژه شستشوی فرش استفاده کنید. در فرآیند تخلیه آب چرک از فرش از فرچه های غیر استاندارد که موجب آسیب دیدن تار و پود فرش و بعضا پارگی آنها می شود استفاده نکنید. فرش را در حالتی کاملاً آویز و در فضایی نیمه سایه و نیمه آفتابی خشک کنید. قطع به یقین رعایت تمام نکته های فوق کار ساده ای نیست. با این وصف توصیه می کنیم برای شستشوی فرش ماشینی نیز استفاده از خدمات قالیشویی را جایگزین شیوه سنتی کنید. قطعاً شما نمی‌توانید شرایطی از قبیل جریان ثابت آب، تخلیۀ کامل آب چرک بدون آسیب رسانی به تار و پود و فضایی نیمه آفتاب و سایه برای خشک کردن فرش پیدا کنید.
قالیشویی
شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.