کپسول آتش نشانی به عنوان یک ابزار حیاتی برای نجات جان و مال انسانها شناخته میشود که میتواند نقش بسیار مهمی را در جلوگیری از گسترش حریقهای کوچک تا متوسط به همراه داشته باشد. عملکرد صحیح این کپسولها به اندازه نصب آنها در ساختمانهای اداری و مسکونی حائز اهمیت است و توصیه میشود که به صورت دوره فشار و سلامت آنها مورد بررسی قرار گیرد. شارژ کپسول آتش نشانی یکی از اقدامات ضروری برای اطمینان از پرتاب مناسب مواد و همچنین امکان خاموش کردن آتش با حداکثر راندمان است. کلیه کپسولهای آتش نشانی به عنوان یک سیستم اطفا حریق دستی باید به صورت دورهای چک شوند و در صورت نیاز در زمان مناسب شارژ گردند. برای آشنایی بیشتر با نکات و شرایط مورد نیاز برای شارژ کپسول آتش نشانی همراه ما باشید.
چه زمانی باید کپسول آتش نشانی را شارژ کنیم؟
شارژ کپسول آتش نشانی به اندازه نصب آن در یک فضای مناسب و مطابق با استانداردهای سازمان آتش نشانی مهم است. متاسفانه برخی از افراد تصور میکنند که خرید و نصب یک کپسول خاموش کننده در فضاهای مختلف کافیست. اما باید بدانید که این کپسولها زمانی میتوانند عملکرد مناسبی از خود نشان دهند که به طور کامل شارژ باشند. بنابراین، چکاپ دوره و منظم برای بررسی عملکرد این کپسولهای آتش نشانی ضروری است. توصیه میشود که حتما هر ماه یکبار، گیج فشار کپسولهای آتش نشانی بررسی شوند و اگر در محدوده استاندارد نبودند برای تعمیر و رفع مشکل به شعله پوش آذر مراجعه شود. همچنین در دو شرایط زیر، شارژ کردن کپسولهای آتش نشانی بسیار حائز اهمیت است.

سپری شدن زمان انقضا
در صورتی که زمان انقضای کپسول آتش نشانی تمام شده باشد، حتما باید آن را به درستی شارژ نمایید. در واقع اگر مدت زمان زیادی است که کپسولهای آتش نشانی را شارژ نکردهاید، باید حتما برای عملکرد مناسب این کپسولها با ماده مناسب آنها را شارژ نمایید.
استفاده از کپسول آتش نشانی
در صورتی که یک بار از کپسول آتش نشانی حتی به مقدار کم استفاده کردهاید، حتما باید شارژ آن را انجام دهید. چرا که کاهش حجم داخل کپسولهای آتش نشانی باعث خروج کم فشار مواد داخل کپسولها میشود و این موضوع در نهایت میتواند تاثیر منفی روی عملکرد این کپسولهای آتش نشانی در هنگام اطفای حریق داشته باشد. حال اگر چندین بار است که از این کپسولها استفاده کردهاید، حتما باید فورا برای شارژ مجدد اقدام کنید.
بهترین زمان شارژ کپسول آتش نشانی
سازمان آتش نشانی و مراکز فروش کپسولهای خاموش کننده زمان استانداردی را برای شارژ کپسول آتش نشانی در نظر گرفتهاند که باید حتما به آن توجه داشته باشید. معمولا توصیه میشود که هر یک سال یک بار کپسولهای آتش نشانی برای شارژ به مراکز مخصوص ارسال شوند. این موضوع برای کلیه کپسولهای آتش نشانی صادق بوده و تفاوتی وجود ندارد که کدام ماده شیمیایی خاموش کننده در این محصولات به کار رفته است. با این حال در این دوره یک ساله، به هیچ وجه نباید کپسولهای آتش نشانی به حال خود رها شوند. چک و بررسی منظم این کپسولها برای اطلاع از عملکرد مناسب آنها بسیار حائز اهمیت است و باید حتما به این نکته توجه داشته باشید.

نکات مهم برای شارژ کردن کپسول آتش نشانی
شارژ کپسول آتش نشانی در مراکز معتبر که دارای ضمانت و کیفیت متناسب با استانداردهای آتش نشانی هستند، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. شارژ کپسول آتش نشانی باید با دقت و با کمک تکنسینهای باتجربه در این حوزه انجام شود. پس از تحویل کپسولهای آتش نشانی شارژ شده، حتما به موارد زیر توجه داشته باشید.
1. کپسول آتش نشانی شارژ شده حتما باید دارای سیم پلمپ باشد. بدون این سیم، کپسول را تحویل نگیرید.
2. نوع سیم استفاده شده برای کپسول آتش نشانی جهت پلمپ، باید به گونهای باشد که در هنگام حادثه به راحتی پاره شود.
3. پس از تحویل کپسول آتش نشانی خودتان، حتما کارت شارژ را نیز دریافت کنید. این کارت شامل اطلاعات مهمی است که باید مورد تایید سازمان آتش نشانی باشند و حتما باید آنها را مورد بررسی قرار دهید.
4. فشارسنج کپسول آتش نشانی را پس از تحویل بررسی کنید. اگر به هر دلیلی شارژ به درستی انجام نشده باشد، فشار سنج نیز عملکرد نادرستی از خود نشان میدهد.
5. حتما بدنه کپسول آتش نشانی را پس از تحویل بررسی کنید. هیچ گونه خط و خش و ضربهای نباید روی سطح بدنه وجود داشته باشد.
عواقب عدم شارژ کپسول آتش نشانی در زمان مناسب
کپسولهای آتش نشانی برای اطفای حریق ساده و بدون نقص در فضاهای مختلف استفاده میشود. مواد شیمیایی اطفای حریق موجود در این کپسولها به مرور زمان کیفیت خود را از دست میدهند و این موضوع باعث کاهش فشار و قدرت خاموش کنندگی آنها میشود. مهمترین ضرری که ممکن است در اثر شارژ نکردن کپسول آتش نشانی در زمان مناسب متحمل شوید، این است که نمیتوانید در زمان نیاز به خاموش کردن آتش از این کپسول برای اطفای حریق ساده و نجات جان و مال مردم استفاده نمایید.