بهزی
تجهیز ترانس ویستا
تجهیز ترانس ویستا، خرید و فروش انواع ترانسفورماتورهای نو و کارکرده در تهران

تجهیز ترانس ویستا در زمینه خرید و فروش انواع ترانسفورماتورهای نو و کارکرده در تهران فعالیت دارد.

انواع ترانسفرماتور

زمان مطالعه 1 دقیقه

انواع ترانسفرماتور

انواع ترانسفورماتور ها برای کاربردهای مختلفی طراحی و ساخته شده اند. بدیهی است که هر کدام از این ترانسفورمرها کاربرد های متفاوتی نیز دارند. بر مبنای کاربردی که دارند به انواع مختلف زیر تقسیم می‌شوند:

انواع ترانسفرماتور
ترانسفورماتور جداکننده یا ایزولاسیون

این نوع ترانسفورمر که سیم‌پیچ‌های آن از نظر الکتریکی از هم جدا هستند، کاربرد ترانسفورماتور ایزولاسیون برای جداکردن الکتریکی وسایل و ممانعت از برق‌گرفتگی استفاده می‌شوند. سر اولیه‌ی ترانسفورماتور جداکننده به زمین متصل شده است؛ بنابراین اگر شخصی یک سیم را در سمت ثانویه لمس کند، هیچ‌گونه گذر جریانی وجود نخواهد داشت و ایمنی فرد حفظ خواهد شد.

ترانسفورمر عایق

ترانسفارمر عایق برمبنای عایق مورد استفاده به دو دسته‌ی خشک و روغنی تقسیم می‌شوند.

ترانسفورماتور خشک

در این سیستم خنک‌کننده مایع وجود ندارد و سیم‌پیچ‌های آن برای محافظت در برابر رطوبت هوا با رزین اپوکسی پوشیده شده‌اند؛ بنابراین برای خنک‌ کردن آن از هوا استفاده می‌شود. هوا عایق چندان مناسبی نیست؛ در نتیجه در ساختار این ترانسفورمر از پیچه‌های بزرگ برای جبران دمای بالا استفاده شده است. به‌علاوه به همین دلیل امکان استفاده از این نوع در ولتاژهای بالاتر از ۳۳ کیلوولت هم وجود ندارد. سیستم خنک‌کننده ضعیف این ترانسفورماتور خشک باعث شده تا در زمان کار ترانسفورماتور ها، همواره در معرض گرمای بیش از حد باشند. این حرارت بالا به خودی خود باعث کاهش عمر مفید دستگاه ترانسفارمر نیز می‌شود.

ترانسفورماتور روغنی

سیستم خنک‌سازی مورد استفاده در این نوع ترانسفورمر، روغن قابل اشتعال است. از جمله مزایای این سیستم خنک‌سازی در مقایسه با مورد قبلی می‌توان به سرمایش بهتر اشاره کرد. به همین دلیل این سیستم معمولاً برای ترانسفورماتورهایی با توان بالا که در محیط‌های خشن بیرونی هستند، استفاده می‌شود.

البته ترانسفورماتور روغنی چندان هم بی‌عیب و نقص نیست و به دلیل مخازن روغن و سنسورهای مورد نیاز برای پایش رطوبت، ابعاد بسیار بزرگی دارند. به‌علاوه روغن قابل اشتعال است؛ در نتیجه ترانس برق روغنی برای استفاده در محیط داخلی مناسب نیست.

انواع ترانسفرماتور
ترانسفورماتور کنترل

نوعی ترانسفورماتور است که سیم‌پیچ‌های آن از نظر الکتریکی جدا بوده و همانطور که از نام آن مشخص است برای کنترل استفاده می‌شوند. از انواع مختلف آن‌ها می‌توان به ترانس نمونه جریان یا ترانس نمونه ولتاژ اشاره کرد.

اتو ترانسفورماتور یا ترانسفورمر اتوماتیک

این ترانس سه سر دارد که دو سر از آنها ثابت و یکی متغیر است. برای اینکه تعداد دورهای سیم پیچ ها تغییر کند می توان سر متغیر را تغییر مکان داد. این موضوع به راحتی باعث افزایش و کاهش ولتاژ می شود.

ترانسفورماتور قدرت

ترانس قدرت برای زیاد کردن و کاهش دادن ولتاژ در نیروگاه های برق استفاده می گردد. ولتاژ عملیاتی در این ترانسفورمرها بالا بوده و اندازه آنها نیز بسیار بزرگ می باشد.

ترانسفورماتور توزیع

از ترانس های توزیع برای توزیع کردن برق مصرفی به واحد های خانگی و تجاری استفاده می شود. این ترانس ها باید ولتاژ های خطوط انتقال را به سطح ولتاژ های خانگی و استاندارد کاهش دهند. این نوع ترانسفارمر ها کوچکتر از انواع ترانسفورمر قدرت هستند.

نوع ترانسفارمر ها کوچکتر از انواع ترانسفورمر قدرت هستند.

ترانسفورماتور درونی و بیرونی

اگر نیاز به استفاده از وسایل برقی در بیرون از ساختمان وجود داشته باشد، از کار ترانسفورماتور بیرونی استفاده می‌شود؛ در غیراین صورت و در زمان نیاز به برق در داخل منازل از کار ترانسفورماتور درونی استفاده می‌شود.

ترانسفورماتور افزاینده و ترانسفورماتور کاهنده

این دستگاه افزاینده ولتاژ ورودی را به مقادیر بیشتری افزایش می‌دهد. در حقیقت ولتاژ ورودی در سیم‌پیچ اولیه پایین و جریان آن زیاد است و زمانی که به سیم‌پیچ خروجی می‌رسد ولتاژ افزایش یافته و جریان کاهش می‌یابد. در مقابل ترانسفورماتور کاهنده ولتاژ ورودی را به مقادیر کمتری کاهش می‌دهد.

ترانسفورماتور سه فاز و تک فاز

برق سه‌ فاز از کارایی بیشتری در مقابل برق تک فاز برخوردار است؛ به همین دلیل استفاده از ترانسفوماتورهای سه فاز هم به دلیل کارایی و قیمت مناسب، بیشتر است. اما در بعضی از موارد ترانسفورماتورهای تک فاز به دلیل ابعاد کوچک‌تر و حمل‌ونقل آسان‌تر کاربرد بیشتری دارند.

انواع ترانسفرماتور
ترانسفورماتور منبع تغذیه

انواعی از ترانسفورماتورها که در آن‌ها یک یا چند سیم‌پیچ ثانویه از نظر الکتریکی از سیم‌پیچ اولیه جدا شده‌اند.

ترانسفورماتور جرقه‌زن

نوعی ترانسفورماتور که سیم‌پیچ‌های آن‌ها از نظر الکتریکی از یکدیگر جدا بوده و برای مشتعل کردن مخلوط هوا و گاز یا هوا و روغن با استفاده از جرقه یا قوس الکتریکی استفاده می‌شوند.

ترانسفورماتور جریان

از این مدل که معمولاً به شکل سری وصل می‌شود، کار ترانسفورماتور جریان کاهش و کنترل جریان ورودی و محافظت از سیستم‌های حفاظتی است. در واقع کار ترانسفورماتور جریان (CT) در مدار به گونه‌ای است که با کاهش جریان و استفاده از یک آمپرسنج استاندارد مسیری را برای پایش جریان الکتریکی از خط انتقال AC فراهم می‌کند (جهت استفاده ابزارهای متصل و رله‌ها) و به این ترتیب سبب جلوگیری از آسیب به سیستم ثانویه متصل می‌شود.

ترانسفورماتور ولتاژ

نوعی دستگاه ترانس است که جهت اندازه‌گیری ولتاژ به کار می‌رود. کار ترانس برق به گونه ای است که به صورت سه فاز طراحی و تولید شده و از آن برای کاهش ولتاژ به مقادیر پایین‌تر استفاده می‌شود.