1. سیستم های اعلام حریق معمولی:
در یک سیستم اعلام و اطفا حریق معمولی، از کابلکشی فیزیکی برای اتصال چندین نقطه تماس و آشکارسازها استفاده میشود که سیگنالها از آنها به واحد کنترل اصلی متصل میشوند. هر منطقه در پانل کنترل هشدار آتش با یک لامپ نشانگر، یک نمایش متن یا در برخی موارد هر دو نشان داده می شود. منطقی است که هر چقدر بتوانیم یک ساختمان را به مناطق بیشتر تقسیم کنیم، مکان یابی ماشه هشدار، دقیق تر خواهد بود.
2. سیستم های اعلام حریق آدرس پذیر:
اصل تشخیص یک سیستم آدرس پذیر مانند یک سیستم معمولی است. اما در این سیستم به هر آشکارساز، یک آدرس مجموعه (معمولاً با استفاده از یک سوئیچ دیپ سوئیچ) داده می شود. سپس کنترل پنل، می تواند دقیقاً تعیین کند که کدام آشکارساز یا نقطه تماس زنگ را آغاز کرده است. مدار تشخیص به صورت یک حلقه سیمی است و حداکثر 99 دستگاه ممکن است به هر حلقه متصل شود.
3. سیستم های اعلام حریق هوشمند:
در سیستم اعلام و اطفا حریق هوشمند، هر آشکارساز به طور موثر و هوشمند، محیط اطراف خود را ارزیابی می کند. سپس به کنترل پنل اطلاع میدهد که آتشسوزی وجود دارد یا سر آشکارساز نیاز به تمیز کردن دارد. سیستمهای هوشمند بسیار پیچیدهتر هستند و امکانات بسیار بیشتری را نسبت به سیستمهای معمولی یا آدرسپذیر در بر میگیرند. سیستم های اعلام حریق هوشمند، در نسخه های 2، 4 و 8 موجود هستند.

4. سیستم های اعلام حریق بی سیم
سیستم اطفا حریق بی سیم، یک جایگزین موثر برای سیستم های اعلام حریق سیمی سنتی است و برای همه کاربردها مناسب می باشد. این سیستم از ارتباطات رادیویی ایمن، برای اتصال حسگرها و دستگاه ها با کنترلرها استفاده می کند. در واقع یک سیستم کاملاً هوشمند تشخیص آتش، بدون نیاز به کابل کشی است.
ضرورت نصب سیستم اعلام حریق مسکونی و تجاری
امروزه با پیشرفت تکنولوژی از اولین اولویت های بشر محافظت از اموال و نجات جان انسان هاست و در این راستا تمام تجهیزات و امکانات را در این امر به کار خواهند گرفت تا از جان و مال انسان ها در امان باشد و حداقل خسارات را در پی داشته باشد. یکی از تکنولوژی های لازم و ضروری در این امر سیستم اعلام حریق وسیستم اطفاء حریق است تا در زمان وقوع آتش سوزی از اتفاقات و خسارات بزرگ مالی و جانی جلوگیری نماید.
در ساختمان های مسکونی و برج های مسکونی به دلیل ساکن بودن تعداد بالایی از خانوارها حتما بایستی از سیستم های اعلام حریق استفاده نمایند تا در صورت وقوع آتش تمام ساکنین از ساختمان خارج شوند و همچنین ساختمان ها و مجتمع های تجاری نیز به دلیل وجود انبوهی از سرمایه افراد و همچنین وجود افراد در اینگونه مجتمع ها نیازمند نصب سیستم اعلام حریق هستند.
مزایای نصب اعلام حریق
1. آگاه سازی و حفاظت از جان و مال
2. نظارت و مدیریت از راه دور
3. داشتن انعطاف در محل نصب