بوم گردی چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
در بوم گردی افراد از جاذبههای طبیعی دیدن کرده و به جای آسیب رساندن به آن به حفظ محیط زیست کمک کرده و موجب پایداری و بالارفتن کیفیت مردم بومی آن منطقه میشوند. گردشگران در بوم گردی در اقامتگاههای سنتی خاصی ساکن میشوند که معماری قدیمی دارند و باعث میشوند افراد با حال و هوای زندگی در گذشته بیشتر آشنا شوند.
به طور معمول مردم بومی همان منطقه وظیفه اداره این اقامتگاهها را بر عهده دارند. همچنین در اقامتگاههای بوم گردی غذاهای سنتی و ارگانیک به گردشگران ارائه میشود که در نوع خود بسیار جذاب است. بوم گردان در سفرهای این چنینی علاوه بر بازدید از جاذبههای طبیعی، با آداب و رسوم مردم بومی آشنا میشوند و حتی میتوانند طریقه تهیه غذاهای محلی، درست کردن صنایع دستی و شیوه کشاورزی مخصوص آن منطقه را نیز بیاموزند.
تفاوت بوم گردی با انواع گردشگری در چه مواردی است؟
طبیعتاً بوم گردی با سفرهایی نظیر گردشگری تاریخی، فرهنگی، آموزشی، تجاری و… تفاوتهایی دارد. ما در ادامه سایر انواع گردشگری را به شما معرفی میکنیم تا تفاوت بوم گردی با انواع گردشگری را به بهترین نحو درک کنید:
گردشگری تاریخی
شما در این نوع گردشگری از موزه ها، بناها و اماکن تاریخی بازدید میکنید و با شیوه زندگی مردمان گذشته بیشتر آشنا میشوید. در گردشگری تاریخی که به گردشگری میراث نیز معروف است، بازدید کنندگانی که به آثار تاریخی علاقه دارند میتوانند از اماکن تاریخی کشور خود یا کشورهای خارجی بازدید کنند. این نوع سفر باعث میشود با میراث فرهنگی و تاریخی مناطق مختلف به بهترین شیوه آشنا شد.
گردشگری فرهنگی
در گردشگری فرهنگی، افراد به قصد بازدید از جاذبههای فرهنگی مقصد مسافرت میکنند. در این نوع سفر، هدف کسب اطلاعات فرهنگی از مقصد موردنظر است و علاقمندان میتوانند از ادبیات، موسیقی، آشپزی، صنایع دستی و… بازدید کنند و به بهترین صورت به این هدف دست یابند.

گردشگری هنری و تفاوت بوم گردی با انواع گردشگری
هدف اصلی این سفر، شناخت هنر و به طور کلی آثار هنری ملل و اقوام دیگر است. برخی از متخصصان، گردشگری هنری را نوعی گردشگری فرهنگی به شمار میآورند که در آن افراد از موزهها و نمایشگاهها دیدن کرده و در جشنواره ها، کنفرانسها و فستیوالهای هنری شرکت میکنند. گردشگری هنری کمک میکند بازدید کنندگان با پیشینههای فرهنگی، هنری و بومی منطقه مورد نظر بیشتر آشنا شوند. بازدید از صنایع دستی، سرگرمیهای عامه پسند جوامع محلی و جشنوارههای موسیقی نیز از مواردی به شمار میروند که در این دسته بندی قرار میگیرند.
گردشگری تجاری
به طور معمول سایر سفرهای گردشگری با هدف تفریح انجام میشوند اما گردشگری تجاری طیف محدودتری از جامعه را در بر میگیرد و اغلب با اهداف از پیش تعیین شده انجام میشود. مقاصد گردشگری تجاری شامل کشورها و نواحی صنعتی و پیشرفته میباشد که طبیعتاً هزینههای بیشتری را نیز در بر دارد. این مقاصد شامل نمایشگاههای تجاری، همایشهای کوچک و بزرگ و محل برگزاری جلسات و کنفرانسها میباشد. سفر شخصی که برای انجام ماموریت کاری و حرفهای به یک شهر یا کشور دیگر سفر میکند نیز در دسته گردشگری تجاری قرار میگیرد.
گردشگری شهری
این نوع گردشگری به بیان سفر به مناطق شهری با هدف بازدید از جاذبهها و استفاده از تسهیلات و خدمات مقصد مورد نظر میباشد. نواحی شهری جاذبههای تاریخی و فرهنگی بسیاری دارند که موزه ها، بناهای تاریخی، سالنهای تئاتر، پارک ها، استادیومهای ورزشی و… را شامل میشود. تفاوت بوم گردی با انواع گردشگری شهری این است که در بوم گردی بازدید از جاذبههای طبیعی در مناطق روستایی صورت میگیرد که این موضوع دقیقاً برخلاف گردشگری شهری میباشد.
گردشگری مذهبی
در گردشگری مذهبی، افراد برای دیدار از اماکن مقدس یا انجام زیارت و آداب و مناسک مذهبی سفر میکنند. این سفر میتواند به صورت انفرادی یا جمعی انجام شود. یکی از بزرگترین مراسمات گردشگری مذهبی جمعی، مراسم پیاده روی اربعین و زیارت امام حسین در کربلا است که هرساله انجام میگیرد. یکی دیگر از اهدافی که گردشگری مذهبی دنبال میکند، آشنا شدن افراد با ادیان مختلف است که میتواند صرفاً بازدید از یک مکان مذهبی مانند یک کلیسای قدیمی باشد.
گردشگری ورزشی
گردشگری ورزشی شامل حضور ورزشکاران و مهمانان زیادی از کشورهای مختلف در کشور میزبان میباشد که به قصد ورزش، تمرین و یا شرکت در مسابقه ورزشی خاصی حضور پیدا کرده اند. همچنین مردمان کشورهای مختلف میتوانند در این نوع گردشگری، با هدف تماشای مسابقه تیم یا بازیکنان موردعلاقه خود به کشور میزبان سفر کنند.