بهزی
تک استارت
تک استارت، فروش دینام و استارت در رشت

وظیفه دینام تامین برق مورد نیاز خودرو است، در حالی که استارت مسئول روشن کردن موتور خودرو است تک استارت، در زمینه فروش دینام و استارت در رشت در خدمت شما می باشد.

سیستم استارت خودرو چیست؟

زمان مطالعه 1 دقیقه

سیستم استارت خودرو چیست؟

سیستم استارت از مهمترین سیستم‌های خودرو است و نقش اصلی در راه‌اندازی خودرو را دارد. قطعه استارت با به حرکت در آوردن قطعه‌ای به نام پیشرانه، موجب روشن شدن خودرو و حرکت آن شود. این سیستم مدل بروز و جایگزین شده هندل‌های قدیمی است و در تمام خودروهای امروزی به چشم می‌خورد.

سیستم استارت خودرو

استارت یک موتور الکتریکی است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. برای استارت زدن نیروی برق از بخش باتری ماشین به بخش استارت منتقل می‌شود و امکان راه‌اندازی و حرکت خودرو فراهم می‌گردد. به عبارت دیگر با استارت زدن، برق از باتری خودرو به استارت منتقل شده و استارت این برق را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. این انرژی هم به محور موتور یا همان میل لنگ منتقل شده و حرکت میل لنگ سبب ایجاد یک سیکل احتراق در موتور و در نهایت روشن شدن موتور می‌شود. استارت معمولا در پشت و کنار موتور اتومبیل قرار دارد.

حال نکته‌ای که وجود دارد این است که موتورهای امروزی برای شروع فعالیت باید به حداقل 100 دور در دقیقه برسند. در این شرایط موتورها میتوانند به طور اتوماتیک به فعالیت خود ادامه دهند. زمانی که سوییچ در کابین خودرو چرخانده می‌شود، برق به سیستم استارت رسیده و موجب به حرکت در آمدن آن می‌شود. پس از آن سیستم استارت، موتور را به 100 دور در دقیقه می‌رساند و منجر به روشن شدن خودرو می‌گردد. شاید به نظر برسد که استارت یک موتور الکتریکی ساده است. با این حال اگر همین سیستم به ظاهر ساده به درستی کار نکند یا دچار خرابی شود، خودرو قادر به حرکت کردن نمی‌باشد.

سیستم استارت خودرو چیست؟
انواع استارت خودرو

▪️استارت دنده مارپیچی: در این نوع استارت، اتومات از استارت جدا نصب می‌شود. زمانی که جریان برق سبب تحریک سوئیچ اتومات می‌شود، جریان کمی با انتقال به موتور استارت سبب چرخش آن می‌شود.

▪️استارت مارپیچی کشویی: در استارت مارپیچی کشویی، اتومات دو وظیفه دارد. اولین وظیفه آن ارسال جریان برق اصلی باتری به موتور استارت و دومین وظیفه به حرکت درآوردن دنده استارت برای درگیری با دنده فلایویل است.

▪️استارت آرمیچر کشویی: استارت آرمیچر کشویی از دیگر انواع استارت خودرو است که برای اتوبوس‌ها و خودروهای سنگین نظیر کامیون‌ طراحی شده است. این استارت شامل سیم پیچ، کمک و دو قطعه سیم پیچ کشنده است.

▪️استارت گیربکسی:در این استارت از تعداد سیلندر بیشتری استفاده می‌شود. برای همین از استارت گیربکسی برای پیشرانه‌های دارای حجم بالا یا موتورهای دارای تعداد سیلندر زیاد استفاده می‌شود.

علائم خرابی سیستم استارت خودرو

با توجه به اینکه سیستم استارت نقش مهمی در روشن شدن خودرو دارد، باید با علائم خرابی آن آشنا بوده و در صورت خرابی آن را به موقع تعویض کرد. در خصوص علائم خرابی استارت خودرو باید به موارد زیر اشاره کرد:

▪️خرابی یا خالی شدن باتری خودرو
▪️خرابی سیم‌کشی و اتصالات خودرو
▪️قفل شدن موتور
▪️شکستگی دنده استارت
▪️تمام شدن زغال استارت
▪️گیر کردن زغال‌های استارت به دلیل کثیفی
▪️بروز ایراد در موتور استارت