بهزی
رستوران وحید

رستوران وحید در لاهیجان

رستوران وحید به مدیریت مهندس وحید آذرگون در سال ۱۳۸۴ در شهرستان لاهیجان آغاز به‌کار کرد.این مجموعه اکنون در شمار سه رستوران بر‌تر استان گیلان قرار دارد

دوش کباب رستوران وحید در لاهیجان

رستوران وحید در لاهیجان

زمان مطالعه 1 دقیقه

دوش کباب رستوران وحید در لاهیجان

دوش‌کول، دوش، کول، موج یا کوهان (به زبان مازنی و گیلکی: دوش‌کول) نوعی کباب است که از برآمدگی پشت گردن و شانه‌های گاو و گاومیش تهیه می‌شود. این کباب به صورت ویژه در استان مازندران و استان گیلان تهیه می‌شود و از غذاهای آن منطقه محسوب می‌شودبر روی شانه‌ها و پشت گردن ورزا (گاو نر) یا گاومیش برآمدگی‌ای وجود دارد که در زبان گیلکی بدان دوش‌کول گفته می‌شود. این بخش از بدن گاو به ویژه در ورزاهای جوان از گوشت قرمز همراه با لایه‌های چربی تشکیل شده‌است.

برای تهیهٔ دوش‌کول از گوشت بیات استفاده می‌شود و غالباً گوشت تازه برای این کباب مناسب نیست. برش‌های گوشت در این کباب در قطعات متوسط انجام می‌شود و تقریباً با کباب چنجه هم‌اندازه است. گوشت خام باید به مدت بیست و چهار ساعت در پیاز رنده‌شده و فلفل سیاه خوابانده شود.غالباً گوشت دوش‌کول بر روی منقل زغالی کباب می‌شود و به دلیل چربی بسیار بالای آن که می‌تواند آتش زغال را خفه کند، باد زدن مستمر آن الزامی است

شهر لاهیجان را علاوه بر کباب ترش به کباب دوش هم می‌شناسند. یک کباب به شدت چرب که به کوهان کبابی هم معروف است! روی گرده گاو نر (ورزا) برآمدگی‌ای وجود دارد که به آن دوش یا کول می‌گویند. در گاوهای نرِ پیر این بخش فایده چندانی ندارد، اما در ورزاهای جوان این قسمت شامل لایه لایه گوشت قرمز و چربی است.

نوع بافت این مواد غذایی بسیار خاص بوده لذا قیمت سفارش و خرید کوهان گوساله نیز در شهر تهران نسبت به موارد دیگر بالاتر میباشد. همچنین سطح چربی در گوشت کوهان بالا بوده و به دلیل بافت آن ، که همان رگه های چربی بوده بسیار مناسب طبخ غذاهای کبابی است. کوهان گوساله یا کول از چرب ترین قسمت های گوشتها است. به دلیل طعم آن بهترین انتخاب برای ایجاد دوش کبابی ( کباب چنجه ) میباشد. همچنین به دلیل چربی بالای گوشت کوهان گوساله خرید آنلاین و اینترنتی آن برای تهیه کباب های دیگر نیز مناسب است.

در زبان انگلیسی به گوشت کوهان گوساله cupim boi گفته میشود. این گوشت به دلیل خواص و ویژگی های خود در تهیه بسیار غذاها در کشور های دیگر نیز طرفداران زیادی دارد.

توجه کنید که در گاوهای نر پیر این بخش فایده چندانی ندارد. در صورتی که کوهان گوساله نر جوان شامل لایه لایه گوشت قرمز و چربی است. البته به دلیل چربی بالا ، افراد دارای چربی خون باید در مصرف آن رعایت کنند.

دوش کباب رستوران وحید در لاهیجان

ارزش خرید در مقابل قیمت گوشت کوهان گوساله :

گوشت کوهان گوساله به دلیل بافت خاص ، کیفیت بالایی در طبخ غذاهایی مانند کبابها دارد. همچنین این گوشت کمیاب تر از دیگر قسمت ها میباشد. لذا قیمت کوهان گوساله بالاتر از سایر گوشت ها میباشد. باید گفت که فروش این محصول در سراسر بازار گران تر از گوسفندی و سایر بخش های گوساله میباشد. البته به دلیل ویژگی های آن در طبخ برخی از غذا ها انتخابی بدون جایگزین و بسیار مناسب است. در این صورت ارزش خرید آن نسبت به قیمت گوشت کوهان گوساله در مقابل طعم آن در برخی از غذا مناسب میباشد.

دقت برای تازگی در خرید گوشت کوهان گوساله برای طبخ کباب :

زمان فاسد شدن چربی پایین تر از گوشت میباشد. از طرفی گوشت کوهان گوساله دارای چربی فراوانی در تمامی بافت خود است. لذا اگر که این محصولات تازه نباشند طعم بافت آن ها به کل نامطلوب میشود. این گوشت معمولا برای تهیه چنچه مورد استفاده قرار میگیرد. در تهیه این غذا تازگی گوشت کوهان گوساله بسیار اهمیت دارد. لذا در سفارش و خرید گوشت کوهان گوساله برای طبخ کباب چنجه حتما به تازگی آن توجه داشته باشید. هر چه گوشت تازه تر باشد ارزش خرید بالاتری نیز دارد.