الگوریتم گوگل چیست؟
الگوریتمهای گوگل سیستمهای پیچیدهای هستند که برای پیدا کردن و رتبهبندی مرتبطترین صفحات برای عبارت جستجوشده کمک میکنند. در واقع کل سیستم رتبهبندی گوگل از چند الگوریتم ساختهشده که هرکدام چند فاکتور مختلف درون یا برون صفحه را در نظر میگیرند. به طور کلی بهروزرسانیهای گوگل به دو دسته بهروزرسانیهای بزرگ و بهروزرسانیهای کوچک تقسیم میشوند. این بهروزرسانیهای کوچک گاهاٌ چند بار در روز هم رخ میدهند اما اثر آنها به اندازهای نیست که ما متوجه تغییر خاصی شویم. از طرف دیگر الگوریتمهای بزرگ موتور جستجوی گوگل سالانه رخ میدهد و به قدری سر و صدا میکند که حتی گوگل هم آپدیت جدید را تأیید و نامی را برای آن انتخاب میکند.
از آنجا که اکثر اسامی الگوریتمهای ابتدایی گوگل از روی حیوانات گرفته شده بودند بسیاری آن را باغ وحش مجازی گوگل نامیدند.

⏬ آشنایی با انواع الگوریتم های گوگل ⏬
◀️ الگوریتم گوگل کافئین
یکی از الگوریتم های گوگل, الگوریتم کافئین است. یک سیستم ثبت و ایندکس وبسایت است. پس از استفاده از الگوریتم کافئین, نتایج ارائه شده توسط گوگل 50 در صد با کیفیت تر و بیشتر شد. هدف از ایجاد این الگوریتم, به طور کامل بازسازی موتورهای جستجو برای رسیدن به ثبت بهتر سایت ها در صفحات گوگل و افزایش سرعت و میزان ارتباط در نتایج جستجوی کاربران بود.
روند ثبت سایت در گوگل بسیار سریع تر از گذشته شد و در هر به روز رسانی سرعت خزیدن, ثبت کردن و رتبه بندی با استفاده از الگوریتم کافئین افزایش یافت. همچنین مرتبط بودن کلمات سرچ با نتایج کاربران, یکی دیگر از کارهای اصلی این الگوریتم است. به طور کل نتایج جستجو در گوگل بعد از این الگوریتم دقیق تر شده است.
◀️ الگوریتم گوگل پاندا
زمانی که صحبت در مورد انواع الگوریتم های گوگل میشود, اهمیت الگوریتم پاندا غیر قابل انکار است. گوگل, محتوا و سایت هایی که کیفیت پایینی دارند را مورد هدف قرار میدهد و آنها را بلاک میکند. این امر به کاربران کمک میکند که به مطالب قوی و دقیق دسترسی داشته باشند. به همین دلیل پس از اجرای این الگوریتم توسط گوگل, رتبه و ترافیک بسیاری از سایت ها افت خواهد کرد.
بنابراین برای فرار از تاثیرات الگوریتم پاندا, مطالب جدید و خاص را در پیج خود قرار دهید.
◀️ الگوریتم گوگل پنگوئن
الگوریتم پنگوئن گوگل یک تحول بزرگ در موتور های جستوجوی گوگل بود. الگوریتم پنگوئن سایت هایی که لینک سازی های اشتباه و زیاده روی در استفاده از کلمات کلیدی را داشته باشند, مورد هدف قرار میدهد.
پنگوئن, این صفحات را با کاهش رتبه مجازات میکند و به مدیران سایت پیشنهاد میکند به جای غیر اصولی بودن و ترسیدن از الگوریتم پنگوئن, بر روی کلمات کلیدی مناسب و لینک دهی ها تمرکز کنند.

◀️ الگوریتم گوگل کبوتر
الگوریتم کبوتر یکی از انواع الگوریتم های گوگل است که هدف آن, جستجوی محلی است. هدف این الگوریتم افزایش رتبه کسب و کارهای محلی در نتیجه جستجوی گوگل است. در نتیجه برای افرادی که موضوع یا فعالیت محلی را جستجو میکنند و همچنین افزایش ترافیک سایت کسب و کار های محلی بسیار با ارزش است.
تمرکز این الگوریتم بر روی مناطق جغرافیایی و مقاصدی است که کاربران جستجو میکنند. الگوریتم کبوتر از ترکیب جستجوی کاربران و نقشه برای ارائه صفحات در گوگل استفاده میکند.
◀️ الگوریتم گوگل PageRank
الگوریتم پیج رنک(PageRank) یکی از انواع الگوریتم های گوگل است که رتبه پیج را مشخص میکند. تمامی سایت هایی که در یک صفحه قرار دارند براساس یک فرمول در صفحات جایگذاری میشوند.
(PR (A) = (1-d) + d (PR (T1)/C (T1) + … + PR (Tn)/C (Tn
PR (A) :PageRank یا رتبه صفحه
(PR (Ti: رتبه صفحات که نسبت به پیج شماره 1 (A) گوگل رتبه بندی میشود.
(C (Ti: تعداد لینک های خروجی
d: فاکتورهای تعدیل که بین 0 تا 1 هستند.
PageRank یک سیستم از الگوریتم هایی است که آراء پیوند یک صفحه را از منابع مختلف محاسبه میکند. این الگوریتم تعیین میکند که کدام صفحه با ارزش تر از دیگران است.
گوگل از الگوریتم پیج رنک(PageRank) و تکنیک تطبیق متن ها استفاده میکند که مطالب مرتبط را در هنگام جستجو به شما پیشنهاد دهد. ربات های گوگل به صورت رندوم و در ساعت های مختلف به صفحات ایندکس شده سر میزنند و رتبه صفحات را تغییر میدهند.
◀️ الگوریتم مرغ مگس خوار
اگر از سرعت یکی از انواع الگوریتم های گوگل صحبت شود, نام الگوریتم گوگل هامینگ برد یا الگوریتم مرغ مگس خوار را خواهید شنید. الگوریتم مرغ مگس خوار به طور کل برای درک معنای کل پرس و جو در گوگل طراحی شده است. مرغ مگس خوار بر روی تمام کلمات کلیدی تمرکز میکند.
بنابراین به سرعت عبارت جستجو شده را با کلمات کلیدی صفحات مطابقت میدهد.

◀️ الگوریتم گوگل Mobile friendly
گوگل, الگوریتم موبایل فرندلی را برای سرعت بخشیدن به صفحات سایت و دسترسی کاربران ارائه کرده است. این مورد یکی از اصلی ترین مسائل برای سئو کار ها میباشد.
چرا که بر روی نتایج جستجو در موبایل بسیار تاثیر گذار است. گوگل صفحات سایت شما را بررسی میکند, اگر صفحات شما برای استفاده در گوشی های هوشمند بهینه نشده باشند بر روی سئو و رتبه سایت شما تاثیر منفی میگذارد.
◀️ الگوریتم گوگل EAT
الگوریتم EAT مخفف Expertise, Authoritativeness, Trustworthiness است و یکی از عوامل مهم ارزیابی کیفیت صفحات وب توسط موتورهای جستجو مانند گوگل است. این الگوریتم در واقع به موتورهای جستجو کمک میکند تا صفحات وب را بر اساس سطح تخصص، اعتبار و قابل اعتماد بودن آنها ارزیابی کنند.
این الگوریتم در اساس بر این اصول کار میکند:
Expertise (تخصص): این عامل نشان دهنده میزان تخصص نویسنده یا سازنده محتوا در مورد موضوعات مرتبط با صفحه است.
Authoritativeness (اعتبار): این عامل نشان میدهد که آیا صفحه یا سایت دارای اعتبار و قدرت در حوزهای خاص است یا خیر.
Trustworthiness (قابل اعتماد بودن): به این معنی است که آیا اطلاعات ارائه شده در صفحه یا سایت، قابل اعتماد و به روز است یا خیر.
با این رویکرد، گوگل و سایر موتورهای جستجو سعی میکنند تا صفحات وبی که دارای محتوای با کیفیت، دقیق و قابل اعتماد هستند را در جستجوهای کاربران بالاتر نمایش دهند. این الگوریتم یکی از الگوریتمهای اصلی ارزیابی کیفیت محتوا وبسایتها در جستجوی گوگل است.

*️⃣ مهم ترین معیار های بهینه سازی سایت برای الگوریتم های گوگل در سئو *️⃣
☑️ سرعت بارگذاری صفحه: اگر صفحات وب سایت شما سرعت بارگذاری پایینی دارند، ممکن است هدف الگوریتم گوگل باشید، زیرا بارگذاری سریع صفحات یکی از عواملی است که به ایجاد یک تجربه کاربری خوب کمک می کند.
☑️ مرتبط بودن محتوا: هنگام تولید محتوا، بهتر است چندین کلمه کلیدی مرتبط را انتخاب کرده و محتوای مرتبط با آنها ایجاد کنید. اما به یاد داشته باشید که در محتوای صفحات وب سایت نباید بیش از حد از کلمات کلیدی استفاده کنید.
☑️ طراحی وب سایت: بر اساس الگوریتم های گوگل، وب سایت ها باید تجربه کاربری خوبی داشته باشند و در همه دستگاه ها به راحتی قابل استفاده باشند.
کیفیت لینک: اگر می خواهید رتبه وب سایت خود را در گوگل ارتقا دهید، بهتر است از لینک های مفید و مرتبط در محتوا استفاده کنید. در غیر این صورت ممکن است به خاطر لینک های بی ربط و بی کیفیت جریمه شوید.
☑️ بهینه سازی موبایل: گوگل ابتدا نسخه موبایل وب سایت ها را ایندکس می کند. به همین دلیل بهینه سازی وب سایت برای موبایل یکی از معیارهای مهم رتبه بندی است.
☑️ وضعیت HTTPS: به طور کلی، گوگل وبسایتهای امن را قابل اعتمادتر ارزیابی میکند، زیرا آنها نسبت به سایرین قابل اعتمادتر هستند. پروتکل HTTPS از HTTP ایمن تر است، بنابراین داشتن گواهینامه SSL می تواند به شما در رتبه بندی بهتر کمک کند.
☑️ تعامل با کاربران: سیستم رتبهبندی گوگل میتواند صفحاتی با «نرخ پرش» بالا و «کاربران بازگشتی» پایین را به دلیل محتوای ضعیف برای کاربران جریمه کند. بنابراین، همیشه بهتر است با کاربران وب سایت تعامل داشته باشید و «نرخ تعامل» وب سایت را بالا نگه دارید.