بهزی

یدک کش خودرو و کاربرد آن

زمان مطالعه 1 دقیقه

یدک کش خودرو و کاربرد آن
یدک کش خودرو چیست؟

یدک کش خودرو عموما برای انتقال و کمک به ماشین‌هایی استفاده می‌شود که به هر دلیلی امکان ادامه حرکت در جاده را ندارند. بخش جلوی یدک کش به کابین راننده و موتور اختصاص داده شده و بخش عقب آن دارای تجهیزاتی برای بلند کردن و جابجایی وسایل نقلیه است. تمام اجزای یدک کش ماشین، اعم از موتور، شاسی و بدنه، باید به قدری قوی و محکم طراحی شوند تا مشکلی حین حمل خودروها به وجود نیاید. در خیابان‌های کشور معمولا شاهد کاربرد خودروهایی همچون وانت و نیسان به‌عنوان خودروبر و یدک کش هستیم. افراد اعزام‌شده به محل حادثه با تمام تکنیک‌ها و مهارت‌های جابه‌جایی آشنا هستند و ماشین‌ها را بدون ورود آسیب بیشتر، تا تعمیرگاه یا مکان‌های دیگر یدک می‌کنند.

یدک کش خودرو و کاربرد آن
کاربرد یدک کش خودرو

همان‌طور که قبلا گفته شد، مهم‌ترین کاربرد یدک کش خودرو، جابه‌جایی ماشین‌هایی است که به هر دلیلی نمی‌توان آن‌ها را روشن کرد. این کاربرد، شامل موارد متعددی می‌شود.

جا به جایی خودرو تصادفی

انتقال ماشین تصادفی به تعمیرگاه یا پارکینگ یکی از اصلی‌ترین وظایف خودروهای یدک کش به حساب می‌آید. در هنگام بروز تصادف رانندگی پس از تهیه کروکی توسط افسر پلیس، ترجیح بر این است که ماشین با استفاده از یدک کش به مکان مناسب انتقال یابد. در برخی حوادث راننده یا ماشین به نحوی آسیب می‌بیند که تماس با یدک کش تنها راه‌حل ممکن برای جابه‌جایی خودرو است.

حمل خودرو خراب

خواه در پارکینگ منزل باشد، خواه در کنار جاده؛ ماشینی که خراب شده و به دلیل نقص فنی روشن نمی‌شود و قدرت حرکت ندارد، نیازمند حمل با یدک کش خودرو به نزدیک‌ترین تعمیرگاه محل است.

حمل خودرو به مراکز بیمه و تعویض پلاک

از دیگر کاربردهای یدک کش می‌توان به حمل خودرو به مراکز بیمه و تعویض پلاک اشاره کرد. خودرویی که بیمه شخص ثالث یا پلاک ندارد، مجاز به تردد در شهر نیست. از این رو باید از یک وسیله نقلیه کمکی برای جابه‌جایی و انتقال آن‌ها به مراکز مختلف استفاده کرد تا زمانی که جواز تردد در سطح شهر برای آن‌ها صادر شود.

یدک کش خودرو تخت

یدک کش Flatbed یا همان تخت، پرکاربردترین نوع یدک کش خودرو در سراسر جهان است. در قسمت عقب این ماشین، یک سطح شیب‌دار هیدرولیکی قرار دارد که از آن برای بالا بردن وسیله نقلیه و انتقال به سطح تخت طویل و همین‌طور پایین بردن وسیله نقلیه و گذاشتن روی سطح زمین استفاده می‌شود. این نوع یدک کش برای حمل خودروهای صفر کیلومتر از درب کارخانه یا ماشین‌های آسیب‌دیده و تصادفی به کار می‌رود.

یدک کش خودرو یکپارچه

یدک کش ماشین Integrated یا همان یکپارچه، یک خودروی غول‌پیکر است که به سبب داشتن محورهای اضافی و بازوهای متعدد، ثبات بیشتری حین جابه‌جایی محموله‌های سنگین دارد. از این نوع یدک کش برای حمل خودروهای تجاری و سنگین مثل اتوبوس، مینی‌بوس، کامیون و… استفاده می‌شود.

یدک کش ماشین زنجیری

یدک‌کش‌های زنجیری (Hook) با استفاده از قلاب و زنجیر، به خودرو متصل می‌شوند و آن را بکسل می‌کنند. این نوع یدک کش به مهارت بالای راننده برای حفظ سرعت احتیاج دارد، در غیر این صورت خودرو علاوه بر آسیب‌های خود، دچار ضربات مختلف از سوی یدک کش می‌شود. به همین خاطر یدک‌کش‌های زنجیری معمولا برای حمل خودروهای اسقاطی و اوراقی به کار می‌روند.

یدک کش خودرو چرخ بلند

یدک کش ماشین Wheel lift یا چرخ بلند، تقریبا شبیه به نوع زنجیری عمل می‌کند، با این تفاوت که به جای زنجیر، از یک میله فلزی برای بکسل ماشین استفاده می‌شود. این میله به محور جلو یا عقب وسیله نقلیه خراب متصل می‌شود و آن را بالا می‌کشد تا حرکت ماشین تنها روی دو چرخ صورت گیرد. این نوع یدک کش کارایی بیشتری نسبت به یدک کش زنجیری دارد و با ایمنی بیشتر ماشین را جابه‌جا می‌کند. البته ایمنی یدک کش چرخ بلند به پای یدک کش تخت نمی‌رسد.

مزایای استفاده از یدک کش خودرو
امنیت و جلوگیری از آسیب بیشتر به خودرو
یدک کش خودرو و کاربرد آن

خودرویی که به هر دلیل خراب می‌شود، می‌بایست هرچه سریع‌تر به تعمیرگاه انتقال یابد. اگر رادیاتور ماشین شما خراب شده است، بهتر است به‌جای رانندگی به سمت تعمیرگاه با یک یدک کش تماس بگیرید. یدک کش خودروی خراب را هر چه سریع‌تر از جاده خارج می‌کند. بدین ترتیب ضمن رفع مزاحمت برای خودروهای دیگر و جلوگیری از ترافیک سنگین یا حتی تصادفات احتمالی، ماشین خراب بدون آسیب بیشتر به تعمیرگاه انتقال می‌یابد.

صرفه جویی در هزینه

اگرچه خودروهای امداد سیار به‌راحتی قابل‌دسترس هستند، ولی در بسیاری مواقع بهتر است به جای تماس با خودروهای امدادی، با کمک یدک کش ماشین خود را به تعمیرگاه برسانید. در برخی مواقع تعمیر خودرو در محل هزینه بیشتری نسبت به کرایه یدک کش دارد. به‌علاوه گاهی مشکلی برای خودرو به وجود می‌آید که امداد سیار قادر به رفع آن در محل نیست و ماشین به‌ناچار می‌بایست به تعمیرگاه منتقل شود. به همین خاطر اگر حس می‌کنید نقص ماشینتان فراتر از تعمیرات جزئی است، از همان ابتدا به‌جای امداد خودرو، با یدک کش تماس بگیرید تا علاوه بر هزینه، در زمان نیز صرفه‌جویی کنید.

سرعت و راحتی

زمانی که ماشین خراب خود را به یدک کش می‌سپارید، دیگر نیازی به نگرانی در مورد نحوه رسیدن خودرو به تعمیرگاه نیست. در ضمن، مسئولیت قانونی خودرو شما تا زمان سواری روی یدک کش، بر عهده راننده آن است.

شما اولین نفری باشید که در مورد این پست نظر می‌دهید.