با توجه به اینکه هود در انواع مختلفی از جمله شومینه ای،کابینتی و مورب ساخته می شود، همچنین در دو نوع ساده و لمسی تولید می شود. از این رو باید نکات لازم برای نگهداری هر یک از این هودها را بدانید.
برای اینکه این مقاله برای انواع مختلف هود کاربرد داشته باشد، نکات مهمی را برای شناسایی عوامل خرابی هود آشپزخانه بیان کرده ایم که قابل تعمیم به انواع هود است.
✅ به طور ساده وظیفه هود این است که کار تهویه و مکش دود و بو را انجام دهد.
✅ برخی از هود های آشپزخانه علاوه بر مکش دود و بوی نامطبوع از راه خروجی، هوای تازه را به فضای آشپزخانه هدایت کرده و سبب هوای مطبوع می شود.
✅اما برخی دیگر از هودهای آشپزخانه فقط وظیفه مکش بو و دود را برعهده دارند.
✅ هر علتی که سبب شود، هود نتواند وظیفه خود را به خوبی انجام دهد، سبب کاهش کیفیت کار دستگاه و همچنین طول عمر کوتاه آن و در نهایت تهویه نشدن فضای آشپزخانه می شود.
مشکلاتی مانند موارد زیر از مهمترین عوامل خرابی هود آشپزخانه هستند.
- روشن نکردن هود در زمان آشپزی
- نصب در ارتفاع نامناسب
- بی توجه بودن به نوسانات برق
- تمیز نکردن فیلتر در زمان های معین
- عدم توجه به نظافت اصولی هود
بررسی 5 عامل خرابی هود آشپزخانه
در ادامه از 5 عامل خرابی هود آشپزخانه نام خواهیم برد:
- عدم روشن کردن هود در زمان آشپزی
- نصب هود در ارتفاع نامناسب
- عدم نظافت دوره ای خود
- نوسانات برق
- عدم تمیز کردن فیلتر هود
روشن نکردن هود در زمان آشپزی یکی از خرابی هود
بررسی روشن نکردن هود در زمان آشپزی علت خرابی هود آشپزخانه به قرار زیر است:
علت: استفاده نکردن از هود در زمان آشپزی و داغ کردن آن
- در صورتی که هود در هنگام آشپزی روشن نشود، سبب می شود تا اجزای هود بر اثرات حرارت شعله، ذوب شوند یا عملکرد خود را از دست بدهند.
- اگر هود در زمان آشپزی روشن نشود، حرارت سبب داغ کردن بیش از حد سیم ها و بدنه هود می شود.
- بنابراین در صورتی که هود روشن نشد، یا دچار کاهش کیفیت شد، بدانید که این مشکل از کجا نشات گرفته است.
اهکار: استفاده از هود در زمان آشپزی برای رفع عوامل خرابی هود آشپزخانه
- با توجه به اینکه هود با مکش حرارت و دود سبب می شود، تا گرمای شعله به بدنه هود آسیب نرسد.
- از این رو روشن کردن آن در زمان پخت و پز امری مهم است.
- معمولا 5 دقیقه قبل از شروع آشپزی، هود را روشن کرده تا موتور به عملکرد بهینه برای مکش برسد.
- در برخی از روزها که آلایندگی شدید است، برای پیشگیری از انباشت ذرات معلق روی موتور و.. کافیست هود را برای چند دقیقه روشن نگه دارید.
نصب هود در ارتفاع نامناسب باعث خراب شدن هود می شود
بررسی نصب هود در ارتفاع نامناسب از دلایل خرابی هود آشپزخانه به شرح زیر است:
علت: نصب کردن هود در ارتفاع بالا یا بسیار نزدیک
- با توجه به اینکه هود، باید مکش دود و بوی غذا را انجام دهد.
- در صورتی که در ارتفاع بسیار بالاتر از اجاق گاز نصب شود، آنگاه به خوبی نمی تواند وظیفه مکش و تهویه را انجام دهد. از سوی دیگر در صورتی که هود در ارتفاع پایین نیز نصب شود.
- حرارت شعله های اجاق گاز سبب ذوب کردن بدنه و سیم های هود می شود.
- به مرور گرمای حاصل از شعله ها روی عملکرد موتور تاثیر گذاشته و سبب خرابی هود می شود.
راهکار: نصب هود در ارتفاع مناسب از اجاق گاز
با توجه به دفترچه راهنما می توانید ارتفاع مناسب هود را پیدا کنید.
همچنین در هنگام نصب از نصاب، از ارتفاع مناسب هود سوال نمایی