گچ یا سولفات کلسیم ماده ای طبیعی و قابل استخراج از معادن است که پس از فرآوری در کوره مخصوص تبدیل به انواع گچ ساختمانی یا Gypsum Plaster میشود و به عنوان پوشش انواع بلوک ساختمانی در پروژه های ساختمانی کاربرد دارد. متناسب با محل مصرف گچ ساختمانی در پروژه باید نسبت به انتخاب نوع گچ اقدام کرد. در کارخانه پس از تولید گچ در کوره مخصوص متناسب با محل مصرف عملیات الک کردن صورت میگیرد.

کاربرد های مختلف گچ:
1. صنعت چینی سازی و سرامیک وقالب سازی: مدل فلزی قالب های دقیق با اشکال پیچیده خصوصا در صنعت لوازم زینتی و طلا و نقره 2. صنعت مجسمه سازی و دکور: برای قالب های برنزی، مسی و حتی فلز آلومینیومی در مجسمه سازی و همچنین کارهای آرشیتکت و دکوری مانند: ستون و سر ستون ها، شومینه و... 3.صنعت ساختمان: عمده مصرف گچ در صنعت ساختمان می باشد. صفحات پیش ساخته گچی برای دیوار و سقف، نگهداشتن مصالح موقتی در جای خود، سفیدکاری، گچبری و... همگی از کاربردهای مهم گچ می باشند. 4.صنعت کشاورزی:
بهینه سازی زمین های کشاورزی و تولید سم و کود شیمیایی برای مبارزه با گیاهان مضر به خاطر وجود کلسیم و گوگرد و... از جمله کاربردهای گچ در کشاورزی است.
5.صنعت سیمان:
به منظور افزایش زمان گیرایی سیمان از گچ کمک گرفته می شود.
6.صنعت پزشکی: تولید انواع قالب های دندان و رشد مخمرها و همچنین تولید بانداژهای پزشکی از جمله کاربردهای دیگر گچ است. 7.صنعت مواد غذایی: کلسیم طبیعی گچ در مواد غذایی حیوانات و همچنین در تولید انواع ماکارانی و نان به صورت گچ کاملا خالص و مکمل مورد استفاده قرار می گیرد. 8.صنعت ریخته گری: تهیه و تولید انواع قالب های صنعتی از دیگر موارد مهم کاربرد گچ است. 9.صنعت شیشه سازی: تنظیم ویسکوزیته شیشه مذاب از لحاظ مقدار اکسیژن محلول در آن 10.صنعت دارویی و بهداشتی و زیبایی: همگن شده گچ خالص فاکتور اصلی داروسازی به حساب می آید و در مواد بهداشتی و ماساژ دهنده ها نیز به خاطر تولید گرما و باز کردن منافذ پوست مورد استفاده قرار می گیرد. 11.صنعت پتروشیمی: به عنوان خشک کن مورد استفاده قرار می گیرد. 12.صنعت کاغذ سازی: برای شفافیت کاغذ کاربرد دارد.